Cô Vợ Nghèo Của Tỷ Phú – Chương 21, 22

Chương 21: Uông Tịnh Nhan Sinh. (2)

Vương Hiểu Vân nhìn thấy cô ôm bụng ngồi xuống liền đưa tay ra đỡ lấy người cô, chưa kịp lo lắng thì Tống Nguyệt Linh bắt lấy tay bà, run giọng nói: “Chị Tịnh Nhan sắp sinh rồi. Cô. . . cô mau vào xem đi, cháu không. . . . không sao.”

“Nghiêm Thuần, ông bế con bé này lên sô-pha nằm nghỉ đi. Có lẽ con bé bị động thai rồi. Tôi vào trong xem cô gái kia. Bối Dung, cậu hãy gọi cho cứu thương riêng của bệnh viện mình lập tức tới đây đi.” Nói xong, bác sĩ Vương đi nhanh vào phòng. Vương Hiểu Vân là viện trưởng của một bệnh viện phụ sản và khoa nhi nổi tiếng, vì giao tình thân thiết với cha mẹ của Nghiêm Hạo cho nên khi Nghiêm Hạo nhờ bà tìm một bác sĩ giỏi trong bệnh viện để chăm sóc Đinh Yến Tử. Bà liền tự mình làm bác sĩ riêng cho cô bé.

Tống Nguyệt Linh được đỡ lên trên ghế nằm nhưng bụng vẫn còn đau âm ĩ, có điều máu đã ngừng chảy rồi. Cô vuốt ve bụng mình thì thầm, trấn an bảo bảo: “Không sao, không sao, đừng sợ, bảo bảo của mẹ đừng sợ, không có việc gì rồi.” Cô mệt mỏi nhắm mắt lại.

Điền Bối Dung ngồi nhìn cô bé đang nằm trên giường, con bé có gương mặt thanh tú trẻ măng, bụng to vượt mặt. Làm bà ngạc nhiên nhất trước khi cô hôn mê vì kinh sợ lại mệt mỏi còn không quên trấn an, cố nói chuyện với con của mình, gương mặt dịu dàng tràn đầy tình thương mẫu tử làm bà cảm động. Bà cũng hoảng sợ một phen, nếu hai vợ chồng bà tới trễ một chút, không biết chuyện gì xảy ra nữa? Làm sao có thể để hai thai phụ ở cùng nhau mà không có người trông coi chứ? Càng nghĩ thì càng tức giận cho thằng con của bà. Nhìn cái bụng to của cô bé bà liền thấy thỏa mãn. Hiểu Vân nói vì động thai nên ra máu nhưng được phát hiện sớm, chỉ cần nằm tịnh dưỡng trên giường sẽ không sao. Thật tốt quá.

Tống Nguyệt Linh mở mắt tỉnh lại, nhìn xung quanh thấy mình đang nằm trong bệnh viện liền hoảng sợ, vội vàng đưa tay sờ sờ bụng để tìm bảo bảo. Nhận ra bảo bảo vẫn còn ở bên mình, gương mặt hơi trắng bệch bình tĩnh lại. Tốt quá rồi, bảo bảo không bỏ lại cô, thật tốt! Đưa mắt nhìn thấy tay mình đang được truyền dịch, cả người nhẹ nhàng mà bụng cũng hết đau. Nhớ tới tình trạng của Uông Tịnh Nhan, cô lo lắng tính ngồi dậy đi ra ngoài xem thử.

“Cháu trước đừng ngồi dậy, mới vừa động thai xong, phải nằm trên giường nghỉ ngơi thì mới tốt.” Điền Bối Dung cầm hộp canh bước vào, trông thấy cô muốn xuống giường thì ngăn lại.

“Cám ơn bác đã nhắc nhở. Bác là. . . . ? A, nhưng mà cháu muốn đi xem tình hình của chị Tịnh Nhan như thế nào rồi?” Tống Nguyệt Linh nhận ra bà, dù gì cũng lấy Nghiêm Hạo một năm. Bà vẫn không khác trước là mấy, cao sang hòa nhã, là người rất dễ gần gũi. Nhưng đời trước cô cũng không thân thiết mấy với bà, vì cha mẹ chồng của cô đi du lịch suốt, ít khi gặp mặt nhau. Nhưng bây giờ hai người đều trở về, chắc chắn là vì bảo bảo ở trong bụng cô rồi. Hai người đến từng tuổi này, chắc hẳn cũng rất mong muốn có cháu ẳm bồng, nếu không, lúc trước Nghiêm Hạo đã không ra điều kiện phải sinh con trong vòng 3 năm như vậy.

“Bác là mẹ của Nghiêm Hạo. Bạn của con không sao, cô ấy đã sinh ra một thằng cu rất kháu khỉnh. Khi nào con khỏe hẳn hãy qua thăm sau cũng được. Con nên nhớ trong bụng con hiện tại có đến hai bảo bảo đấy, phải hết sức cẩn thận, không được kích động như lần này nữa, nhớ không?” Điền Bối Dung thấy cô bé lễ phép lại có tình cảm tốt như vậy với bạn bè nên rất yêu thích, nhưng cũng không quên răn dạy mấy câu.

“Dạ, cháu biết rồi ạ. Lần sau cháu sẽ chú ý hơn.” Tống Nguyệt Linh nhu thuận trả lời.

“Cháu tên là gì, năm nay bao nhiêu tuổi rồi?” Điền Bối Dung thấy cô vâng lời thì rất vui vẻ, săn sóc hỏi thăm.

“Dạ, cháu là Đinh Yến Tử, sắp được 17 tuổi rồi ạ.” Tống Nguyệt Linh nhẹ nhàng trả lời.

“Nghiêm Hạo, tên tiểu tử đó ép buộc cháu mang thai sao?” Điền Bối Dung ngạc nhiên há hốc miệng, nhìn cô bé vẫn còn trẻ nhưng bà không thể nào ngờ lại trẻ đến thế.

Trời ạ, con trai bà lại lạm dụng trẻ vị thành niên ư? Bây giờ còn mang thai, sau khi sinh con xong sẽ như thế nào đây? Nếu để cho người ngoài biết thì mặt mũi giáo sư của chồng bà mất hết sạch rồi. Mặt dù bà rất vui sướng vì sắp có cháu nhưng cũng không thể vì thế mà bỏ qua cho thằng con của mình làm chuyện như vậy được. Nghiêm Hạo làm ăn lớn, giao tiếp không tránh khỏi mua vui với các cô gái, bà cũng hiểu được. Nhưng ngay cả những cô bé chưa lớn mà nó có thể nhẫn tâm ép buộc thì bà không chấp nhận được. Trong lòng bà không biết là tư vị gì, nhìn cô gái nhỏ nhắn bên cạnh, bà bỗng nhiên nổi lên thương yêu muốn che chở.

“Cũng không hẳn là thế đâu ạ, chỉ là một chút hiểu lầm thôi.” Tống Nguyệt Linh khó khăn giải thích, cô cũng không phải tốt lành gì mà bênh vực nói tốt cho Nghiêm Hạo. Nhưng suy nghĩ lại, hành động bất thường của anh ngày đó cô cũng hiểu được phần nào.

Điền Bối Dung thấy cô nói thế thì càng thêm yêu thích, bà chỉ có một mình Nghiêm Hạo, nên tình thương của người mẹ trong bà tràn đầy mà thằng nhóc Nghiêm Hạo lại tự lập quá sớm, bản thân nó lại không thích thân cận với hai vợ chồng bà. Bây giờ gặp được cô bé đang mang thai đứa cháu bảo bối của bà, một lớn một nhỏ trong bụng bà sẽ yêu thương chở che thật tốt. Bà vỗ tay cô từ ái nói: “Yên tâm, bác sẽ làm chủ cho cháu, không để cháu chịu ủy khuất đâu. Cứ tịnh dưỡng cho tốt và sinh bảo bảo thật khỏe là được.”

Tống Nguyệt Linh mơ hồ không hiểu lắm nhưng cũng gật đầu.

“Trời ạ! Người gì mà ác thế, người ta mới sinh con mà lại tuyệt tình như vậy. Nghe nói cô ta đang muốn tự tử đấy.” Y tá vừa đi vừa bàn tán với y tá ở bên cạnh.

Tống Nguyệt Linh tâm vừa động, vội vàng muốn đi xem Uông Tịnh Nhan. Điền Bối Dung không ngăn cản được đành để cô ngồi trên xe lăn, tự bà đẩy đi.

Trước cửa phòng bệnh của Uông Tịnh Nhan có hai vệ sĩ đứng ở hai bên ngăn cản người bên ngoài có ý định xông vào phòng. Bên ngoài có nhiều người tò mò nhìn vào bàn tán. Tống Nguyệt Linh nhìn thế lại càng bất an hơn, muốn đi nhanh vào xem thì bị vệ sĩ chặn lại.

“Tiểu thư, bây giờ không thể vào.”

Tống Nguyệt Linh sốt ruột nhìn Điền Bối Dung, ánh mắt lo lắng cầu xin bà. Điền Bối Dung biết chuyện ở bên trong quan trọng, bà liền gọi điện cho Nghiêm Thuần chồng bà. Đang lo lắng, giằng co ở bên này thì ở bên trong vang lên tiếng khóc thê luơng tuyệt vọng của Uông Tịnh Nhan. Tống Nguyệt Linh càng nghe càng không thể đứng nhìn, bất chấp mọi cản ngăn xông vào.


Chương 22: Sự Can Đảm Của Uông Tịnh Nhan

Tống Nguyệt Linh xông vào, tên vệ sĩ đưa tay cản lại thì đúng lúc Nghiêm Thuần vừa bước tới, trầm giọng nói: “Để cho con bé vào.”

Tên vệ sĩ nhận ra Nghiêm Thuận liền cung kính cúi đầu, bất đắc dĩ lui xuống. Tống Nguyệt Linh không quan tâm nhiều, lo lắng bước nhanh đi vào phòng. Vừa vào trong, nhìn thấy Uông Tịnh Nhan đang ngồi dưới đất, tay nắm lấy ống quần của người đàn ông cao to mang kiếng đen. Cô nhận ra anh ta là người mà cô từng gặp ở “An Viên”, còn đứng bên cạnh anh ta là một người vệ sĩ đang bồng đứa bé trên tay. Mà trên người đàn ông mang kiếng đen toát ra hơi thở lạnh như băng khiến người ta không dám tới gần.

“Đỗ tiên sinh, cầu xin ngài hãy trả con lại cho tôi được không? Uông Tịnh Nhan tôi không cần gì hết, tôi chỉ cần con tôi thôi.” Uông Tịnh Nhan hèn mọn cầu xin.

Đỗ Long nhếch môi khinh thường: “Tôi chỉ làm theo cam kết ban đầu giữa chúng ta mà thôi.”

Uông Tịnh Nhan khổ sở vì yêu anh, cô thậm chí không cần đến sĩ diện của bản thân để cầu được gần gũi anh. Khi có thai, cô chỉ muốn dùng cái thai này để tiếp cận anh, trăm phương ngàn kế muốn thu phục tâm của anh, cô ngoan ngoãn vâng lời anh, nhưng đổi lại được gì? Sự tàn nhẫn cùng khinh thường của anh dành cho cô sao? Cô hối hận, hối hận vì đã lợi dụng bảo bảo để được đến gần anh, để bây giờ con cô vừa được sinh ra, chưa kịp gặp mặt đã bị sự tàn nhẫn của anh chia cách.

Uông Tịnh Nhan đau khổ đến không thở nổi, do mới mất sức khi sinh con chưa hồi phục, lại chịu đựng sự kích động này, thân thể của cô chống đỡ không nổi. Cô cảm thấy máu ở hạ thân cuồn cuộn chảy ra, sắc mặt càng thêm tái nhợt.

Tống Nguyệt Linh đau lòng bước tới đỡ lấy Uông Tịnh Nhan: “Chị Tịnh Nhan, chị mới sinh xong. Mau lên giường nằm nghỉ một chút đi.” Cô cũng không thèm nhìn tới tên mặt lạnh ở bên cạnh, cố đỡ Uông Tịnh Nhan lên.

Uông Tịnh Nhan nhìn thấy người đến là Đinh Yến Tử, bao nhiêu ủy khuất đều theo nước mắt rơi xuống. Trong mắt lại xẹt qua kiên định, cô nhìn thẳng về phía Đỗ Long: “Tôi chỉ cần ở gần con tôi thôi, không cần gì cả. Thân phận, địa vị tùy anh định đoạt. Nếu như anh cứ nhất quyết không đồng ý thì hôm nay tôi sẽ chết ở đây cho anh xem.” Uông Tịnh Nhan thần sắc kích động cầm lấy con dao gọt trái cây, chỉa mũi nhọn kề sát vào cổ mình.

Tống Nguyệt Linh nhìn thấy hành động này của cô ấy lại càng lo lắng không yên. Còn Đỗ Long thì sắc mặt bình tĩnh, mắt lóe sáng, môi nhếch lên khinh bỉ: “Cô hâm dọa tôi sao?”

“Tôi nói là làm, không tin anh cứ thử xem.” Uông Tịnh Nhan trong mắt tuyệt vọng cùng đau thương nhìn Đỗ Long, cứng rắn nói. Khi cô đem lòng yêu người đàn ông này đã định sẵn số phận “vạn kiếp bất phục” rồi. Nếu có thể, cô tình nguyện mình không yêu người đàn ông này. Cô đưa mắt nhìn Đinh Yến Tử trìu mến nói: “Yến Tử, chị biết chị yếu đuối hơn em. Nhưng nếu không có bảo bảo, chị tình nguyện chết đi.”

Tống Nguyệt Linh lắc đầu, Uông Tịnh Nhan một chút cũng không yếu đuối. Cô ấy dám lấy cái chết của mình ra để được ở gần con mình, thử hỏi mấy ai có được can đảm như cô ấy? Nước mắt bất giác rơi xuống, cô có thể nhìn thấy tương lai của mình cũng giống như Uông Tịnh Nhan vậy, lúc đó cô làm gì để có thể giữ lấy con của mình đây?

Không khí trầm muộn khiến người ta hít thở không thông. Đỗ Long đôi mắt gắt gao khóa chặt gương mặt tái nhợt của Uông Tịnh Nhan, mày nhíu lại như đang do dự, nghi ngờ cùng khó hiểu. Trong khi đó Uông Tịnh Nhan lại đang hoa mắt vì mệt mỏi do băng huyết làm cô mất máu khá nhiều, nhưng cô vẫn cố gắng chống chọi, mồ hôi lạnh ướt thấm ra áo bệnh nhân của cô.

“Ây da, A Long, cháu sao có thể nhẫn tâm đối xử với người đã sinh con cho cháu như vậy được a?” Điền Bối Dung sốt ruột cho tình trạng của Đinh Yến Tử, cũng nhanh đi vào theo. Nãy giờ vẫn im lặng nhìn tình huống diễn ra ở trước mặt, nhìn thấy Đỗ Long, thằng nhóc bạn thân của con trai bà, nhưng tính cách khó ưa hơn con bà nhiều.

Đỗ Long nghe thấy thế giật mình xoay người lại, nhìn thấy bà thì ngạc nhiên, rất nhanh lấy lại trầm ổn, lễ phép chào hỏi: “Chào cô, cô vẫn khỏe chứ ạ?”

“Nhìn cháu đối xử như thế với cô gái đáng thương này, ta thấy thật lạnh tâm a. Các cháu đều lớn hết rồi, tài giỏi hơn người, nhưng sao cư xử lại cứ như một đứa trẻ bốc đồng vậy? Cô gái đó chỉ muốn gần gũi ở bên con của mình, cũng đâu muốn cháu cưới cô ta, sao cháu lại tuyệt tình như vậy?” Điền Bối Dung lên mặt trưởng bối mở lời răn dạy.

Đỗ Long giựt giựt khóe môi, tính nói tiếp nhưng lại không biết nói gì, biểu tình vô cùng bất đắc dĩ: “Dạ, cháu có việc phải đi trước. Chào cô.”

“Con của tôi.” Uông Tịnh Nhan không bỏ ý định, đưa mắt nhìn chằm chằm đứa bé ở trên tay của cậu vệ sĩ đứng bên cạnh Đỗ Long.

“Để đứa bé lại đi.” Đỗ Long ra lệnh cho vệ sĩ đang bồng đứa bé, sau đó cúi đầu với Điền Bối Dung, mang gương mặt lạnh tanh rời đi.

Điền Bối Dung đỡ lấy đứa bé xinh xắn đang ngủ say, vui vẻ nói: “Con của cháu rất xinh đẹp a.”

“Yến Tử sau này sinh bảo bảo nhất định cũng sẽ đẹp như vậy.” Uông Tịnh Nhan nhợt nhạt cười, rốt cuộc chống đỡ không nổi mà ngất đi.


Đọc tiếp:

***** Chương 23, 24 ===>>> Click Here

Facebook Comments

Cô Vợ Nghèo Của Tỷ Phú – Chương 21, 22
Đánh giá bài viết

1.303 Comments

 1. 289Kevin,I agree with your concerns regarding LifeWay and our seminaries. We need to be consistent in all areas of cooperation and involvement with others in our Evangelical circle.I pray that Mark Driscoll and the Acts 29 network will continue to distance themselves from dangerous practices, much like Driscoll has done with those in the Emergent movement.While I am not a ‘Baptist only’ for the books we carry in our LifeWay Stores, I do believe we need to practice more discernment with what authors we advocate by putting them on our shelves.Sola Gratia!

 2. Wat leuk! Ik heb haar ontmoet tijdens een Ladiesnight waar ze aan mee werkte en ik kan zeggen ook een erg lieve vrouw! Een vriendin van me herkende haar meteen en wilde alleen door haar “opgemaakt” worden. Ze was gevleid maar bleef verder helemaal haarzelf. Zulke mensen als zij verdienen mijn respect <3Megan

 3. J’ai un pensum imposé par Yvonne.Facétie, facétie, facétie, facétie, facétie, facétie, facétie, facétie, farce et ci, fard c’est ci, phare sait si… Bon, arrêtons les flipories.Vingt dieux, Georges tutoies les Dieux ! J’en ai parlé à mon chwal, il n’en croyait pas ses ornières !

 4. You are so funny yet so accurate.I fondly remember(NOT!) using a typewriter when I could not spell for nothing and retyped things over and over again. I also distinctly remember when Salem-Keizer school district automated their operations which retired all their old Selectric typewriters to replace them with terminals. A lot of folks retired about that time. I hate to think how many of those retirements were triggered by bad programming on my part.

 5. [..YouTube..] Show de bola esse carrinho… na minha opinião a estética está 100%, tudo perfeito, só na mecãnica que eu iria mas a frente, usaria um motor do uno turbo, com as configurações originais do UnoT mesmo, só pra dar um ar de carro forte, até mesmo porque uma estética dessa não dá pra sair acelerando por ai… Parabéns cara, belo trabalho!

 6. that sounds like a blast!! Too bad i’m not in Utah, haha. I went thrifting on Black Friday with my mom and SILs. I bought 2 pairs of Levis, a pair of REAL crystal candlesticks (gorgeous) a fun vintage-y metal serving tray, a leather-bound edition of the children’s book “A Tale of Three Trees” in like-new condition, and a beautiful floral flouncey dress for my daughter… all for less than $20. WOOHOO!! Oh, and I saw a couple pieces of real milk glass that were pretty and I thought of you. 🙂

 7. Well no longer is NY the Nanny state, it’s now the Ninny state. Let’s everyone wrap ourselves in bubble wrap and stay in a closet, drive a nerf car and never hurt anyone’s feelings or allow your feelings to be hurt, only wear soft clothes and talk only in a very, very low voice and one day you’ll grow up to be… a Man, I mean Woman, I mean Man… I mean… well anyway, you’ll be some type of fat encapsulated carbon based life form.

 8. … "Nope, different Anon, I just came on a short while ago. If I picked an airline handle I would have used Flying Tigers although it was a cargo carrier."Yeah sure, so the other guy just got scared off and you suddenly appeared. How convenient. Guess I'll never get my question answered.Comon now, why would anyone lie to you? A little cocky arent ya? Ok what question did you ask him that you want answered that maybe I can give my opinion on?

 9. Wagner disse:E quem é vc para dizer quem se importa e quem não se importa ??Virou editor do blog ??Pq vc não gosta de ler a verdade sobre seus queridinhos norte-americanos ??Não estamos avaliando quem matou mais. Não estou defendendo um fato do passado que tambem considero um erro.O FATO DA MATERIA É: OS AMERICANOS FORAM RESPONSAVEIS POR 200.000 MORTES ( além dos insurgentes). Cara, eu escrevo o que eu quero e quando eu quero e isso é problema entre eu e os editores. Minha ótica é problema meu.Cuide de sua vida.

 10. Slightly wrong there Amanda babe!! …….it would make sense and be fantastic if in the future Dionne the “second sexiest” babe on all the channels joined you the Goddess of our tv screens on Bluebird!! …….or is that just me being bias again?? hehehe …………..Davey Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx.

 11. An impressive share, I simply given this onto a colleague who was doing somewhat evaluation on this. And he in reality bought me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love reading more on this topic. If potential, as you develop into expertise, would you thoughts updating your blog with more details? It’s highly useful for me. Large thumb up for this blog submit!VA:F [1.9.17_1161]please wait…

 12. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little evaluation on this. And he in actual fact bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love reading extra on this topic. If attainable, as you turn into experience, would you mind updating your weblog with extra particulars? It is highly helpful for me. Huge thumb up for this weblog put up!

 13. this film Bella just doesn’t want to be alone because of the memories of Edward.Vicky wanted to kill him, but a wolve attacked her, so Harry died because of a heart attack.Maybe you’re right, maybe Charlie is deaf *g* But I think he didn’t care about the wolves coming ’cause his best friend got hurt. And yes, the wolves have a weakness for water, because they can’t breathe under it. So vampires could easily kill them.

 14. Yea, a bit of context would help. I was standing right there, and then bench is outrageously long, and then 600 pounds of dude goes and sits on one end. Meanwhile, Kitching has that clipboard poking him in the ass and can’t move because Williams is right there.

 15. If more people read The Lord of the Rings all the way through to The Scouring of the Shire, I'd advocate going around with copies of the Horn of the Mark, and blowing them to hearten people.Anything that might communicate the needed impetus is good.What are we being paid to give up? If we accept our fate and don't indulge in any futile fantasies or gestures on the way down, what will we be spared accordingly?Nothing.- Daybreaker (also the author of the previous comment)

 16. —-non dico mica che i manifestanti “abbiano fatto bene”, per così dire, a sfogare così la loro rabbia, tantomeno a uccidere l’ambasciatore americano. Pino Mamet–Abbi pazienza, caro Pino, ma quelli che hanno ucciso il povero Stevens non erano “manifestanti”, erano miliziani di Alquaeda infiltrati in quel casino che è ancora la Libia, purtroppo.

 17. Wer eine Prognose wagt, kann auch mal daneben liegen. Bettina Wulff geht nicht zu Beckmann, sondern zu Maischberger und zu 3 nach 9 – beides in der nächsten Woche. Das vermeldet jedenfalls heute Der Tagesspiegel. Beckmann ist aber der erste Talkmaster, der sich des aktuellen Themas aus dem Hause Wulff annimmt. Ohne die Wulff-Frau macht der Kuschel-Talker morgen Abend eine Sendung mit dem Titel “Der Fall Wulff – Rufmord und Verleumdung im Internet”.

 18. Thanks Allan!Scott: I use it for all those reasons and more, it also scans beautifully and it smudges nicely (if you use col-erase or any wax based pencil) recently I’ve been drawing on those cheap korean sketchbooks, they’re pretty good.-A

 19. Thanks for your posting on this blog. From my experience, there are times when softening upwards a photograph could possibly provide the wedding photographer with a dose of an inspired flare. Often however, the soft clouds isn’t just what you had at heart and can usually spoil a normally good photograph, especially if you intend on enlarging that.

 20. 145I think that’s a very dangerous comment for a parent to make to his child. What if that little girl decided she wanted pink hair, and spent three years eating nothing but smoked salmon? Sure, her omega 3 levels would be good, but the sodium would kill her.*shakes head*

 21. Attention quand même, les classement en question ici émane de Chine, pas d’un pays anglo-saxon.Après, qu’il ait été influencé par l’idéologie anglo-saxonne, c’est à dire libérale voire ultra-libérale, c’est certain.

 22. I have a question for Addie. I don't want to give too much away, and I'm not sure you can answer without giving anything away, but I'm curious. Does it hurt when you perform a certain task?And another question. Didn't you ever ask questions about your mother when you were younger?

 23. Hi Terri! Just wondering if you were going to write about zhong and you did. 😛 Getting it into a nice triangular shape is such a lot of work but so satisfying when you do get it right. Mine always has one side looking a little different from the others…. LOL

 24. Ben, I really enjoy reading your blog and getting updates on your quest in developing AGI.I am a cognitive science student at a no-name public university with a lot of international students who are buddhist. I am definitely going to ask them what 'suchness' really means.BTW, your consciousness link is not working.

 25. Apr09 Hola Myriam, el presupuesto de una web rural como el ejemplo que has visto (3 casas en una misma web) es de 800€ (todo incluido).Los calendarios son unos plugins que se pueden accionar o no, no encarecen el precio.Para cualquier duda o ampliar información, puedes dirigirte a Gracias, por tu interés

 26. Jag är ocksÃ¥ frälst av 1999:orna! Tyvärr har jag inte heller sÃ¥ mÃ¥nga kvar – men Castelgiocondo 1999 tycker jag sparkar r-v jmf med den mer hyllade 1997:an (t.ex). Ett riktigt bra vin. Giusto di Notri 1999 är nog det bästa italienska vin jag har druckit – alla kategorier.

 27. Just a slip there. In the north-east, Udon is at home to bottom club Mukdahan, NOT Loei, which was the last home game.Incidentally, what happens to the bottom clubs in the regional divisions? I don’t think they can be relegated (to where?), or thrown out/replaced in the division.Just a wooden spoon and red face?

 28. field, "You can't confess to something when you are dead. What will you say if someone else confesses after Davis is put to death by the state of Georgia?"I am talking about Troy when Troy has his last meal and final words might say, "I admit to the murders and I am sorry."If someone comes forward after Troy is dead, I'll be the first to say, "I am wrong"–unlike you.

 29. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. appreciate it

 30. 10000% and if you believe that your ignorant of history. what provoked terrorism was the , sadly successful, attempt to displace, disenfranchise, and replace the palestinian in their own country and homes through the inherently bigoted ideology of zionism.

 31. pisze:JakiÅ› czas temu zastanawiaÅ‚em siÄ™ nad zaÅ‚ożeniem podobnego bloga. Jak widać nie ma takiej potrzeby WolÄ™ poczytać Twojego i od czasu do czasu coÅ› od siebie dodać… jak bÄ™dÄ™ miaÅ‚ coÅ› sensownego do powiedzenia.

 32. Hmmmm Let's see.Children in Scotland forced to hear Muslim dawah.Education in the British Isles altered toward Muslim "tastes and sensibilities."Sex slaves for sale for "summer marriage."Conquest and slavery– all features of Muslim "civilization."What a progressive world we live in!

 33. Great post. I have been at conferences where people are doing book talks for teachers and librarians and use the back matter is proof that the author did good work–those and the acknowledgments one makes to experts who provided time and info.

 34. Sharon,Please let me add my voice to the encouragement of others. I love the band sampler concept and have started one of my own. I am seriously behind in my blogging about it however, and likely to stay behind until after the holidays. It is very meaningful to me that you provide an opportunity to challenge myelf through blogging your own experiences. Please document your band sampler publicly. I know I will read every word.Thanks,Theresa

 35. bg zamieściła tak dużo informacji na temat ewentualnej kandydatki na stanowisko wice dyr.,że zaczełam się zastanawiać nad rozmiarem obuwia zainteresowanej, jej wzrostem itd. oraz wkraczaniem w życie prywatne.Jeżeli news będzie prawdziwy popieram takie decyzje prezydenta.Bankowcy reprezentują najczęsciej wysoką kulturę osobistą, wiedzę, solidność ,otwarte umysły i to jest potrzebne na omawianym stanowisku.Ilość głosów uzyskanych w wyborach dobrze świadczy o zainteresowanej i cieszę się ,że pojawiają się kandydaci na stanowiska z poza układów towarzyskich .

 36. I’m glad you’re doing better! This isn’t the best option for everyone, but with my own anxiety/depression issues, medicine made a HUGE difference in my quality of life. I always battle pride issues in taking medicine because I feel like I should be able to do it all myself, but I think as long as you are getting the help that you need (be it in the form of medicine, or something else), then admitting you need help and accepting it is the best thing you can do. You’ve definitely been in my prayers, and will continue to be!

 37. De facto, profundamente imbecil, não tem outro nome. Que tem a ver a beleza física, com a cantora? Demais, nem é verdade, porque Marisa Monte é uma mulher bonita, do ponto de vista físico. Essa beleza, sendo relativa, tem a importância que lhe quisermos dar. Basta ouvir Edith Piaf e a noção de Beleza muda completamente Bom domingo.

 38. LLevo mas de 4 años pasando la Itv en Almansa, siempre lo han hecho muy bien y son muy profesionales. Hay una diferencia de casi 30 Euros de Almansa a la Comunitat Valenciana y vale exactamente igual, por lo menos yo nunca he tenido ningún problema al respecto.

 39. When I awoke this morning I thought of my lovely girl, who died 13 weeks ago today. It struck me that there have been people in my life who have died and yes, I’ve been sad, but this grief I feel for the loss of my dog is gut-wrenching, agonizing and doesn’t appear to subside as the months go by. I miss her so…

 40. What I don’t understand is how can the Katz Group make *more* demands when they cannot even meet the current ones?The city should be rejecting further negotiations until the missing $100million of the *original* cost is available. THEN we can discuss overruns, but it seems to me it’s pretty hard to overrun a fictional and unaffordable cost in the first place.

 41. Kogut w mundurku jajeczko chce podrzucić? Objawił się jako uwiarygadniacz FYM-a po ujawnieniu, jako jego szkolny kolega, który chadzał w uniformach różnych Legii Cudzoziemskich czy innych Gromów, jak sam się przedstawił. Ciekawe czego tu szuka, by przecież nie kontaktu:)?

 42. OBRYR Why do you allow this crazy Wack Job post his offensive comments on your blog!!! It's one thing to defend ones opinion it's another to call people names!!! It's clear that "it" dosen't have the facts on it's side so "it" spews hate!! Don't waste your time or this blogs space with these cretins.

 43. I hope we can see that too because too often I hear breatfeeding moms “condemn” formula or bottle feeding moms because they aren’t breastfeeding. It’s a mother’s choice on how she feeds her child, and as long as her child is getting the nutrition and food that the child needs, then that’s the important issue.

 44. I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one today..

 45. Per niente d’accordo con questa recensione, che ha voluto cogliere in maniera poco obiettiva tutti i lati negativi di un live. E quelli che tu critichi sono proprio i punti salienti che mi hanno fatto amare il concerto di ieri sera. Certo se ti aspettavi un live preparato a tavolino, in cui ogni nota era stata provata e riprovata per ore hai proprio sbagliato posto.

 46. maths paper was from ncert but most difficult questions of 3d and probability were selected and there was very little choice in 6 marks questions.paper was lengthy.i pray to cbse to be a little liberal in checking,as these marks are very precious to me and for everybody and this is carrier deciding class.

 47. twilight zone… i felt some similar feelings when i went back in late january… saw scott, don, marco… and even franky 4-fingers… same place, but somehow different… probably just because i wasn’t there any longer… trippy psychological battle… places and people that seem like yesterday, yet haven’t been seen for months on end… life is all about the journey.

 48. Thank you a lot for providing individuals with a very pleasant chance to read critical reviews from this site. It’s always very amazing and full of a great time for me personally and my office peers to visit your web site nearly three times in one week to learn the latest tips you will have. And definitely, I am usually astounded concerning the attractive points served by you. Certain 4 points in this article are definitely the most impressive I have ever had.

 49. Dear Bob,I am happy to see the pics of my mentor Woody. I have learnt a lot from him during my mission with Irish RC in Sri Lanka(3.5 yrs) and yes you are right he is more valuable than diamond. He has helped me grow and our whole team. We worked on diverse projects in Sri lanka- Hospital, owner driven housing, CRRP, maternity clinics, Water Supply project, School project, Watsan infrastructure and so on…under his leadership.

 50. hi calvin,thank you for your reply to my query. if you don’t mind me asking, i would like to know the mode of payment?if its thru visa card, i have a problem with it lately so i thought of if you can do the purchase for me? i am willing to pay the base amount, plus any amount that you would like to charge for accomodating my request, and a link maybe from my blog to yours.if you’re okay with this setup, please email me pinoydads[at]yahoo[dot]com[dot]ph for the details you would like me supplied. any payments will be thru bank-to-bank transfer.regards.~ coolbuster

 51. OczywiÅ›cie że nasz rynek, to jeszcze nie szaleÅ„stwo :), jednak pozwala już swobodnie zlecać pracÄ™ w kraju, co nie zmusza nas do szukania na siÅ‚Ä™ poza naszym krajem, a to jednak dla wielu osób na poczÄ…tku może okazać siÄ™ dużym plusem. Pozdrawiam CiÄ™ Bartku i życzÄ™ miÅ‚ego dnia. 🙂

 52. nosotros no utilizamos esa frase, ni tampoco “aja” para situaciones como las que describiste. Simplemente decimos la palabra “verdad” en entonacion interrogativa. Tambien “que chevere” si es de celebracion, o los mas jovencitos dicen “que fino” pero el “pues” lo decimos solo al final de la conversacion.chao pues…Lucy

 53. Dan, I may have missed an earlier clarification on this, but do you think women have the right to ownership of their bodies, or do they belong to "God"? If the latter, what is the point of castigating Muslims for their violations of women's "rights" if women's bodies belong to some "God" or another and therefore we really have no "rights"? Just askin'.

 54. STARBEAREn dÃ¥re kan spørre mer enn ti vise kan svare.Men jeg savner faktisk originalene, de ekte og pÃ¥ sitt vis jordnære menneskene.Jeg ser mange kunstnere og andre som gjerne vil vise seg frem og være «unike», men det blir litt feil for meg. Det mangler ofte noe ærlig ved dem.Nu skal mormor drikke opp teen sin, ta med seg noen greske guder til køys og kanskje sove littHa en olympisk aften

 55. ÅÅÅÅÅåååå sÃ¥ koselig, og takk det samme. Supergøyt Ã¥ leke sammen med deg, og du er en fryd Ã¥ fotografere. SÃ¥ leken og gal, digger det :)Vi hadde det superkjekt og jeg gleder meg allrede til neste gang….hihi lurer pÃ¥ hvor vi finner noen kule steder da ;)Veldig kjekt Ã¥ være pÃ¥ treff i gÃ¥r, alle er jo sÃ¥ herlige og en fÃ¥r sÃ¥ mye glede og inspirasjon.Kos deg vennen, klem

 56. Totally agree re: the way too much and often contradictory information we are given as parents in the West. I hate that I have to pick a philosophy for everything and then second guess my decision once I hear new information. Sometimes I wish there were just no choice in the matter. You do it because you mom and all your neighbors do it and that settles it. But I guess that’s the basic paradox of the modern world – all the choice we have is as liberating as it is disorienting.

 57. The only book I read was Ina May's Guide to Childbirth. It's written by a midwife, so it's all about natural labor. I liked the birth stories in the first half of the book. I liked a lot of her strategies & the way she describes the process of labor, but I will warn you that it's very granola & I didn't necessarily love all of it. Some of it is just kinda weird. Lol but still worth picking up! I also heard the classes at Baby Moon are really good!!

 58. YOU DIDN’T TRAIN IN MARTIAL ARTS TO SAVE STRANGE WOMEN. MAYBE YOU WILL FARE BETTER IF SOMEONE TRIES TO SMACH YOUR NOSE, DONT WORRY ABOUT IT. WHY SHOULD YOU GO TO JAIL FOR SOME GIRL YOU DON’T EVEN KNOW… DO YOU HAVE A GIANT S ON YOUR CHEST? DON’T BE SO HARD ON YOURSELF… MAYBE YOU REALLY ARE A COWARD, WHO CARES, MEANS DEFENDING YOURSELF. IT SOUNDS LIKE THERE WAS NOT A NEED FOR THAT. YOU BIG SCARDY CAT! LOL

 59. dic30Giorgio papä: ACOSTUMBREMONOS A RESPETAR LOS GUSTOS Y MÁS SI TIENEN TRADICIÓN. a QUIENES NO LES GUSTA PUES NO ASISTAN. ??????? Claro que los gustos ajenos se respetan pero… matar un animal por “ARTE”(?) es tener gusto? es la “Fiesta Brava” una tradicion peruana? … mas sensatez.

 60. Nojo Pizi je z Prahy? My na venkovÄ› máme rozhodnÄ› výpadky elektÅ™iny častÄ›ji než dřív, to byla služebna s pohotovostí na 2 – 3 místech v každým okrese, teď se poruchy hlásí na dispečink na druhým konci republiky, loni jsme byli bez proudu Å™adu hodin a to jeÅ¡tÄ› neÅ¡lo o kalamitu, takže Pizi nekecej!

 61. That is the most amusing thing I have seen in years! LOL!!! If that was right you would be listed in the top money makers and you are not. This is the kind of BS that gets people in distress. You are doing nothing but bragging that you are making money off of people who are loosing everything to try and be with this company. The IRS will be very interested in seeing this post so keep it up huge guy because your shuttle is going to explode on takeoff! LOL!!

 62. Pastor PaulHey Pyar, I met you about one and a half miles before the Kentucky border. Great idea you have and hoping you will have the endurance and stamina to make the West Coast. I’ll be praying for your safety and health. Most of all I’ll be praying that along this journey you will find the Lord. He is on the straight and narrow path and many miss it or ignore it, but for those who find it and travel it they will find eternal life. Wishing you the best, Pastor Paulp.s. love the umbrella!!

 63. Den Film habe ich zwei Tage nachdem ich Inception im Kino gesehen habe auf DVD ausgeliehen. Und ich bin immer noch hin und weg, ehrlich. Ich steh total auf solche Filme, wo man am Ende quasi den ganzen Film nochmal überdenken muss, wie z.B. in The Sixth Sense, und eben in diesen beiden Filmen. So toll! 😀 Danke!LG, Kathrin

 64. Shannon,Great article…ISBNs are probably one of the more controversial and misunderstood tools available to self published and POD authors who are serious about sales.As you stated, ISNBs allow authors exposure into major markets that otherwise would not be possible. a book’s ISBN is its fingerprint so to speak and a whole new world of publicity comes with it.KUDOS to you for clarifying a big “is it worth doing!Paul

 65. hey this is off topic what it is about it a program called pivot its a stick figure animator and i really like it and so do my friends and we would love to upload our vids of pivot on youtube but it wont let us in pivot you usually save your videos in a Pvt file so if u could make that a valid file for people to use when they upload that'd be cool thanks bye.

 66. Bok SaÅ¡a!Htjela bih pohvaliti kremu za sunčanje Å¡to smo je radili. Krema je fantastična! Ove godine uopće nisam pocrvenila, a tako je ugodna kad ju se namaže po koži i brzo se upije i ne ostavlja tragove. I ona kutijica mi je bila taman dovoljno za tjedan dana koriÅ¡tenja. To je količina od 50ml, jel tako? Stvarno je super. Jedino Å¡to sam po licu kao i uvijek dobila sunčane pjege, a zaboravila sam Å¡to si rekao kako se, tj. s čim to tretira… Eto toliko za sad. Hvala ti joÅ¡ jednom za sve.ÄŒujemo se.

 67. அட,மக்குப் பன்டாரமெ, சமச்சீர் கல்வில எந்தக் குரையும் இல்லை. அதில் உல்ல கருனானிதி, கனிமொலி வரலாரும் தா தப்பா இருக்கு. அப்புரம், அம்ம குடுக்குர சமச்சீர் கல்விக்கும் , இந்த ஆலு கொன்டு வந்த சமச்சீர் கவியையும் ஒப்பிட்டு பார்த்து பெசு. அரிவில்லாதவன் எல்லம் ப்லொக் எலுதுர காலாமா பொஷு

 68. Schöner Wein, können uns aber vorstellen, warum er sich nicht verkauft. Hat einen sehr eigenen Geschmack, würden uns schwer tun, einen ganzen Abend mit ihm zu verbringen. Reiner Essensbegleiter?! Leichte Petrolnote, welche die starke Alkoholität unterstreicht…

 69. A minha operadora é Claro. Editei o arquivo e troquei o número mas mesmo o arquivo tendo o nome Claro_br.ipcc ele não habilita, verifiquei as informações sobre o arqui e está como zip e não como arquivo.Como resolver isso?obrigado

 70. Woohooo!! That MYYYY card! I do LOVE it! It’s so perfect, with the little dude dancing, cause thats what I did when I got the email from Gina! LOL! You are such an awesome friend Donna! Now lets hope I dont disappoint everybody on the releases the next few days! LOL! Didnt Lee rock????

 71. Bonjour, je constate que le malheureux JP, à defaut d’être titulaire du CAPA Dubaïote, a bien utilisé le présent du conditionnel.Donc, d’apres le consensus, il a droit d’être anonyme et donner une information, maladroitement, je l’accord

 72. Bonjour,Ce documentaire a l’air vraiment intéressant. N’ayant pas pu le voir en direct j’essaye désespérément de le regarder sur pluzz.fr…Impossible ! Ça coupe en cours de route et si on le relance on ne peut pas forcer la lecture à plus loin que 6min47.Cela fait deux fois que je vois le début (une fois avec Chrome dernière version et une fois avec IE9 sous W7) et que ça coupe après 30 ou 40 minutes !

 73. Tack för positiva ord. Jag måste dock komplettera Jozii på en punkt. Recito Förlag är inte bara ett självpubliceringsförlag. Boken är möjlig för alla typer av återförsäljare att köpa, och den finns registrerad så att biblioteken kan köpa in den. Ett obligatoriskt exemplar kommer också att arkiveras på Kungliga Biblioteket.

 74. a515611dExcellent … 1ère clef donc : système simple et efficace, ce qui rendra aussi compréhensible et utilisableet aménera communication et transparence pour éviter les dérives et les abuset permettre d’évoluer … 347ad45

 75. Santiago dostum olaya çok harika yaklaşıyorsun teÅŸekkür ediyorum. Fakat “2009 yılında güneÅŸ sönüktü, herhangi bir soÄŸuma göremedik” cümlene katılmıyorum. Nedeni ise senin düşüncende saklı. Yani uzun süreli aktivite düşüklüğü ve bunun ısrarlı bir ÅŸekilde devam etmesi ancak üst atmosfere, iklime etki ediyor. Bunu sen de dile getirdin zaten. Habibullo da bu sebeple ve hesaplamalarıyla 2014′ü baÅŸlangıç kabul ediyor.

 76. I've noticed the contrast in car styles, architecture of the houses are almost the same,road is totally different. I must say that i like the 1977 scene. That was a year after I was born hahahaha.Thanks for sharing. I've been hearing nice things about Norway and if given a chance, I really want to visit or perhaps stay there. Being a moderator of overseases Filipino Workers Forum, i tend to read all the stories of our members working and living in Norway at present.A blessed weekend to you.

 77. sangeet, this blog maybe be nauseating to you…. at the time of my ranch stay i should have felt the same way with your group of pirates and jackoffs…. i was a very naive and impressionable young man working as a grunt on the ranch…. “Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me” or for you rockers…”we won’t get fooled again”– oh no!! and for Anand/Poopta Gandhi: i told my story a few times already about my ranch days… now who is dragging this shit out? Shantam’s to blame- just read his article…. assholes!!!!

 78. Oct06 The reality is, this is simply not a beauty contest, so until it’s Heidi Klum sleeping subsequent to you in mattress in the evening, the jaw supporter, additionally the chin strap, one among most appropriate goods available to cease evening instantly! You will discover volume of jaw supporters out there and that we now take over reviewed them for effectiveness, comfort, and durability.

 79. I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

 80. Scott,You are wise beyond your years.No matter what happens, I am going to be paying for it, as will you.Therefore, I am going to lock down on Psalms 46, seek to fulfill the mandate of the Great Commission, and seek to finish well for Jesus.(In the meantime, I am going to write three more papers and take a test.)Good night Scott. I enjoyed the little break by reading this post and the comment thread.

 81. Do you wish to get significantly more targeted free traffic from search engines for your website almost effortlessly? Well, with increased exposure across the web it’s possible. But most website owners are yet not aware of how to get the popularity that multiplies itself within days. As lot of internet marketers say, this backlink and traffic service can get potentially thousands of visitors to almost any website.