Cô Vợ Nghèo Của Tỷ Phú – Chương 59, 60

Chương 59: Tâm Tư Xao Động

Tống Nguyệt Linh năm ngón tay nắm lấy cánh cửa run rẩy, bóng lưng cứng đờ cũng không nhúc nhích chỉ im lặng đứng đó.

“Anh biết anh đã làm em tổn thương rất nhiều, anh cũng không biết nên làm thế nào để cho em có thể tha thứ cho anh? Nhưng xin em đừng lạnh lùng xa lạ như thế có được không, đừng làm như thể không quen biết anh, điều đó làm anh thật khó chịu, em biết không?” Nghiêm Hạo nhìn bóng lưng của cô đau lòng nói, anh thật không muốn nhìn thấy vẻ mặt lạnh lùng của cô khi nhìn anh, không muốn nghe giọng nói hờ hững mà xa lạ của cô, càng không muốn nhìn thấy ánh mắt không một tia tình cảm của cô mỗi khi nhìn anh. Mỗi cử động đó làm anh thật đau thật lạnh như thể ngâm mình vào tận hầm băng vạn trượng, khiến cho anh đau không thở nổi. Làm anh cảm thấy bản thân mình nhút nhát, sợ hãi mà trốn tránh ánh mắt của cô nhưng lại không thể cưỡng lại được sự thôi thúc trong tim muốn nhìn thấy cô.

Tống Nguyệt Linh cười lạnh, nén cảm xúc phẫn hận trong lòng: “Vậy, tổng giám đốc Nghiêm muốn tôi phải có vẻ mặt nào với ngài đây?” Giọng nói lạnh lẽo vang lên, Nghiêm Hạo khó khăn im lặng.

“Lạnh lùng xa lạ thì anh khó chịu, vậy thay thế bằng gương mặt đầy tình cảm quyến luyến, dịu dàng gọi anh một tiếng “Hạo” thâm tình thì liệu anh có hài lòng không? Nhưng tôi không có quên, khi tôi mang theo tình yêu tuyệt vọng đau khổ cầu xin anh đừng bỏ rơi tôi, còn bất chấp tất cả tự tôn để cầu xin anh chỉ vì tình yêu của tôi và sự tin tưởng đáng thương vào tình cảm của anh dành cho tôi. Nhưng đổi lại tôi được gì ngoài sự lạnh lùng tàn nhẫn của anh, anh hung hăng đẩy tôi ra khỏi cuộc đời của anh. Một khắc đó tôi thấy tình yêu của mình thật buồn cười. Khi tôi mang thai cô ta cũng mang thai, cô ta được anh chở che chăm sóc còn tôi một mình sợ hãi, sợ anh phát hiện ra, lại một lần đi giành lấy con của tôi. Tôi một mình rời đi, chịu đựng tất cả để sinh ra bảo bảo, tôi cũng không oán trách anh bởi vì rốt cuộc tôi cũng đã có đứa con là niềm vui của riêng mình. Ngày nghe tin hai đứa con trai của mình bệnh tật như thế, tâm tôi như ai xé, lần đầu tiên tôi oán trách anh, hận vì cuộc đời này cho tôi gặp anh và yêu anh. Nếu không phải vì anh thì tôi đâu phải xa hai bảo bảo ngần ấy năm để cho chúng nó một mình chịu đựng tất cả? Nếu không phải tại anh, tôi vì sao có con mà không được ở bên cạnh con, hai lần mang thai cho anh, ba đứa con chào đời lúc đó anh đang làm gì? Không phải anh lúc đó luôn ở bên người mà anh yêu mặn nồng đó sao? Tất cả tôi đều không nói một câu oán trách với anh nhưng không có nghĩa là tôi không hay biết gì. Hôm nay tôi còn đứng trước mặt anh là vì anh là ba của ba đứa trẻ, chỉ vậy thôi!”

Tống Nguyệt Linh phẫn nộ tức giận nói xong cũng không quay đầu lại, bước ra khỏi phòng, nhưng thân thể không kiềm chế được khẽ run lên.

Thang máy vừa đóng lại, cô mệt mỏi, cô cảm thấy mình thật bất lực, nước mắt cứ thế rơi xuống. Cô thật vô dụng, tại sao anh ta chỉ nói một câu thôi thì cô lại không kìm lòng được rồi? Cô còn mong đợi còn hy vọng gì ở con người ấy nữa chứ? Tống Nguyệt Linh, mày thật không có tiền đồ! Hung hăng mắng mình xong, cô đứng lên sửa lại bộ dáng chật vật của mình bước ra khỏi thang máy.

Nghiêm Hạo từ lúc Tống Nguyệt Linh rời khỏi, ánh mắt vẫn nhìn chăm chú vào cánh cửa đến ngẩn người, tâm cũng chùng xuống đau đớn. Thì ra cô đã khổ sở đau lòng như vậy, thì ra chính anh đã tự mình khiến cho cô oán hận như vậy. Nhớ lúc đó, cô đã từng cầu xin anh nhưng anh đã làm gì, ngoại trừ tàn nhẫn tuyệt tình? Anh cứ cho rằng người mà mình yêu chính là Lưu Uyển Nhược, chính cô là người chia cách anh và Uyển Nhược vì thế mà anh đổ tất cả trách nhiệm lên đầu cô. Nhưng bản thân anh cũng chưa có một lần nào suy nghĩ cho cô khi một thân gầy yếu bơ vơ phải mang thai sinh con. Cô cũng chỉ muốn đứa con của mình có ba có mẹ, cô nhẫn nhịn chịu đựng tính khí của anh, kiên nhẫn phục vụ anh lấy lòng anh, anh không phải vì bị sự hấp dẫn của cô nên không kìm được mà yêu cô sao, từ đầu đến cuối cô đều như thế, không thay đổi gì. Chỉ có anh là đổi thay, chỉ có anh cùng với sự ích kỷ ngu ngốc của mình mà một tay đánh đổi tất cả. Chẳng trách cô oán hận anh như vậy! Nghiêm Hạo hối hận, đau lòng cùng tự trách nhưng tất cả đều quá muộn, nếu như thời gian có thể quay lại . . . . .

***

Mặc Thi Vũ đứng nghiêm trang trước ngôi mộ của cố nhân, bên cạnh anh là một cô gái nhỏ khoảng 15, 16 tuổi, gương mặt xinh xắn, vóc dáng cao gầy đang trong giai đoạn phát triển. Cô bé nhu thuận đứng bên cạnh anh trai của mình, ánh mắt khi nhìn người trong bức hình ở trên bia mộ liền nhu hoà.

Cô bé tiến lên lấy khăn lau nhẹ gương mặt trong ảnh: “Chị khỏe không? Không biết chị còn nhớ em không?” Cô bé nói tới đây thì lém lỉnh cười một tiếng: “Em là cô bé ngu ngốc nhờ chị cứu mạng đấy, nhờ có chị, em mới có thể dũng cảm thoát khỏi bóng ma của chính mình để có thể sống như một người bình thường. Cám ơn chị, nếu có kiếp sau, em xin được có cơ hội trả ơn cứu mạng này của chị!”

Mặc Thi Vũ nhìn em gái đang thì thầm, ánh mắt sủng nịnh yêu thương nhìn cô. Cô em gái của anh từ khi hết bệnh thì rất yêu đời, cuộc sống rất tích cực, vui vẻ hòa nhập với tất cả mọi người. Còn nhỏ đã biết tiết kiệm tiền để có thể giúp đỡ cho những người thiếu may mắn. Còn nhỏ tuổi nhưng so với bất kỳ ai đều lương thiện tốt đẹp hơn, làm cho anh hãnh diện yêu thương không thôi.

Tống Nguyệt Linh ngạc nhiên nhìn đến hai người đang trước mộ cô. Mỗi khi cô có chuyện không vui, cô đều ra đây nhìn tấm hình của mình trên bia mộ để thầm dặn mình phải cố gắng lên, không có gì đáng sợ và tuyệt vọng hơn khi mình chết đi, còn sống là còn hy vọng không phải sao?

Hai anh em Mặc Thi Vũ nhìn Tống Nguyệt Linh đi về phía ngôi mộ này thì đứng nép qua một bên, nhường lối cho cô. Tống Nguyệt Linh gật đầu với họ một cái, cầm bó hoá bách hợp trắng muốt để xuống.

“Chị là gì của chị ấy, là bạn sao?” Mặc Thi Giai vui vẻ hỏi. Bởi vì sống ở nước ngoài lâu cho nên tính cách của cô bé sôi nổi hoà đồng lại không câu nệ gì.

Tống Nguyệt Linh giật mình khi nhìn đến cô bé đang đứng ở bên cạnh mình, gương mặt sáng rỡ như ánh mặt trời làm cho người ta cảm thấy ấm áp, cô không khỏi có thiện cảm với cô bé này: “Tôi và cô ấy rất quen thuộc!” Vốn dĩ là cô mà, Tống Nguyệt Linh đưa ánh mắt như hỏi hai người họ là ai.

“Em là người mang ơn của chị ấy nên ghé thăm!” Mặc Thi Giai trả lời.

“Vậy à!” Tống Nguyệt Linh cũng không nói thêm gì, đối với người ngoài cô vẫn luôn lạnh nhạt, chưa nói đến hai người này cô mới gặp lần đầu nhưng họ lại nói cô là ân nhân của họ làm cho cô cũng hơi khó hiểu. Đời trước có một lần duy nhất làm người tốt mà chết đi, không phải là lần đó đi?

“Em là Mặc Thi Giai. Chị khi nào đến đây thăm chị ấy, chị nhớ gởi lời hỏi thăm chị ấy dùm em với nhé! Lần này tới đây không biết khi nào có thể đến nữa.” Mặc Thi Giai buồn bã nói, cô bé đã xem Tống Nguyệt Linh như thể là người thân thiết nhất rồi, vì chị ấy đã cho cô bé sinh mạng này, một lần nữa được sống và yêu thương. Chính vì thế cô luôn cố gắng sống thật tốt, giúp đỡ những người xung quanh làm cho họ cảm thấy ấm áp hơn và không tuyệt vọng.

Tống Nguyệt Linh nhìn gương mặt chân thành của cô bé có chút xúc động, thật ra làm người tốt cũng không tệ nha: “Chỉ cần trong lòng em có họ là đủ rồi, hình thức không quan trọng, hãy sống thật hạnh phúc. Có như thế cô ấy cũng sẽ vui vì đã làm được một việc ý nghĩa mang hạnh phúc đến cho người khác.” Tống nguyệt Linh nhẹ nhàng nói, cô không muốn cô gái như ánh mặt trời này cảm thấy mắc nợ cô, vì một chút xúc động nên cô mới cứu cô bé cũng không mong được người khác báo đáp lại.

Tống Nguyệt Linh nói xong thì im lặng. Mặc Thi Giai nghe cô nói như thế, gương mặt kích động sau đó hiểu ra rồi nhìn cô đầy cảm kích, cười ngọt ngào nhìn người trong hình. Mặc Thi Vũ nhìn em gái mình thông suốt cũng nhẹ thở ra, thật ra mấy năm nay cô bé vẫn luôn gồng mình sống thật tốt để báo đáp lại ơn cứu mạng của người đã cứu cô bé. Anh cũng không muốn em gái mình phải chịu áp lực quá. Ánh mắt anh nhìn về phía Tống Nguyệt Linh cảm ơn.

Tống Nguyệt Linh đón nhận lấy ánh mắt ấy, chỉ mỉm cười tỏ ý không sao. Người con gái này có chút quen thuộc nhưng không nhớ ra mình đã gặp ở đâu? Mang theo thắc mắc cùng em gái từ giã Tống Nguyệt Linh rồi rời khỏi nghĩa trang.

Lần này sẵn dịp Thi Giai nghỉ hè, cô bé muốn cùng anh về thành phố A để tịnh dưỡng. Anh biết em gái anh là muốn đi thăm mộ của Tống Nguyệt Linh mới là chính, đối với đứa em gái này anh luôn luôn là chiều chuộng con bé.

Hai anh em vừa về đến khách sạn, đi tới phòng tiếp tân lấy chìa khoá phòng thì cô nhân viên cười ngọt ngào nói: “Mặc tiên sinh, có một vị tiểu thư muốn gặp ông, người đang ngồi bên kia.” Cô ấy vừa nói, tay vừa chỉ về bàn tiếp khách ở đại sảnh.

Nhìn bóng lưng của cô gái muốn gặp mình, Mặc Thi Vũ nhíu mày có chút ngạc nhiên. Dặn dò Thi Giai về phòng của mình trước, anh nhấc chân bước lại chỗ người đang chờ kia.


Chương 60: Đại Kết

“Đã lâu không gặp, vẫn khỏe chứ?” Giọng nói của anh lạnh nhạt cùng xa cách khiến cho Lưu Uyển Nhược có chút không được tự nhiên.

Nhìn người đàn ông phong độ lịch lãm ở trước mặt, Lưu Uyển Nhược bất giác thẹn thùng khi nhớ lại những lần nóng bỏng triền miên cùng anh. Mấy năm nay Nghiêm Hạo rất ít ân ái với cô, làm cô thỉnh thoảng vẫn nhớ đến cảm giác sung sướng khi ở bên cạnh Mặc Thi Vũ. Giờ nhìn thấy người đã đứng ở trước mặt khiến cho cô có chút hoảng hốt ngẩn người.

“Vì sao năm đó lại rời đi?” Lưu Uyển Nhược cố gắng điều chỉnh lại tâm trạng của mình, bình tĩnh mà hỏi Mặc Thi Vũ.

“Đơn giản là không thích thì rời đi thôi. Lưu tiểu thư có ý kiến gì sao?” Giọng của anh tùy ý mà lạnh nhạt khiến cho Lưu Uyển Nhược không khỏi xấu hổ.

“Năm đó tôi xảy ra chuyện, anh biết không?”

“Có nghe nói!”

“Không ngờ anh lại vô tình như vậy nha, dù sao tôi cũng mang thai con của anh mà, ngay cả hỏi thăm cũng không có lấy một lần?” Cô tức giận, cứ nghĩ là anh không biết gì, thật không ngờ anh lại vô tình như vậy? Từ lâu cô luôn tin tưởng, ỷ vào anh dù cho quan hệ của hai người có chút phức tạp, không rõ ràng đi nữa.

“Lưu tiểu thư muốn tôi làm gì đây? Tôi cũng không phải là chồng sắp cưới của cô mà cái thai của cô trên danh nghĩa cũng là của tổng giám đốc Nghiêm, một chút quan hệ với tôi cũng không có. Có muốn an ủi cô cũng nên là anh ta chứ không phải là tôi!” Mặc Thi Vũ không kiên nhẫn nói. Mấy năm nay anh sống trong yên ổn vui vẻ, giờ đối mặt với cô gái này lại khiến cho anh chỉ muốn tránh xa thôi. Cô và Nghiêm Hạo như thế nào, một chút anh cũng không muốn biết, cô còn tìm đến anh làm gì nữa chứ?

“Anh cũng thừa biết đứa bé vốn dĩ của anh mà.” Lưu Uyển Nhược thấy Mặc Thi Vũ vạch rõ quan hệ của hai người như thế thì không thoải mái chút nào, tức giận nói.

Bên cạnh đó, người đàn ông ngồi bên hàng ghế phía sau hai người khi nghe Lưu Uyển Nhược thốt lên những lời như vậy thì thân thể lập tức cứng đờ, ánh mắt đục ngầu, bàn tay siết chặt vì tức giận mà run rẩy. Nghiêm Hạo thật không ngờ, hôm nay anh đi gặp đối tác, trong lúc chờ đợi lại phát hiện ra sự thật chấn động này. Giờ phút này anh phải cảm ơn thính giác cực tốt của mình, nếu không, anh sẽ không biết mình bị lừa gạt, bị cắm sừng bao lâu nay.

Bên kia, giọng nói của Mặc Thi Vũ cứ đều đều, không nghe ra cảm xúc gì. Anh chỉ lấy làm khó hiểu, một người cao ngạo như Lưu Uyển Nhược vì cái gì lại muốn dây dưa với anh như vậy? Mặc dù khó hiểu nhưng khi cô nhắc đến đứa nhỏ thì đã thành công chọc giận anh rồi. Điều anh hối tiếc nhất là lỡ cho cô mang thai đứa con của mình và đứa bé bất hạnh của anh đã mất đi làm cho anh luôn áy náy với nó.

“Đúng, nó là con của tôi nhưng cô lại lợi dụng nó để có thể được Nghiêm Hạo cưới cô. Cho dù cô không gặp tai nạn thì liệu đứa bé đó cô sẽ giữ lại sao? Cô chỉ chờ một khi bước lên làm Nghiêm phu nhân, cô sẽ không do dự mà giết nó, bởi vì cô sợ, sợ có một ngày Nghiêm Hạo phát hiện ra nó không phải là con của anh ta. Một người xem con cái là dụng cụ để lợi dụng như cô thì có tư cách gì ở đây trách móc tôi?” Mặc Thi Vũ tức giận, giọng nói cũng cao hơn. Người phụ nữ này thật khiến cho anh kinh tởm, một người có bề ngoài đẹp đẽ nhưng tâm hồn lại rỗng tếch, mang theo trái tim móp méo, người như thế thì biết thế nào là hạnh phúc chứ?

Lưu Uyển Nhược giật mình khi thấy Mặc Thi Vũ tức giận như vậy, cô đến đây không phải để gây gổ bất hòa với anh. 5 năm không gặp, cô chỉ đơn giản muốn ôn lại chuyện xưa thuận tiện kéo mối quan hệ nhờ anh suy nghĩ tính kế cho mình thôi. Dù sao đi nữa, anh cũng là người biết tường tận nhất chuyện giữa cô và Nghiêm Hạo. Hiện tại rơi vào hoàn cảnh như lúc này, cô thật khó xử không biết phải làm sao đành im lặng.

Mặc Thi Vũ nhìn cô đang rối rắm có chút không kiên nhẫn, anh cũng không muốn nhắc lại chuyện xưa nữa, chỉ lạnh lùng nói: “Hôm nay cô tìm gặp tôi có chuyện gì, không phải chỉ để ôn lại chuyện cũ chứ? Nhưng nếu là chuyện tư của cô, thật xin lỗi, tôi không muốn biết. Ngày mai tôi và em gái tôi sẽ quay về Anh, cô ở lại mạnh khỏe!” Nói xong, anh đứng lên muốn rời khỏi.

“Nghiêm Hạo đòi chấm dứt với tôi, anh ta muốn quay lại với người vợ trước và con của mình, tôi không còn gì hết. Anh giúp tôi đi, hãy nghĩ lại tình nghĩa 2 năm chúng ta bên nhau, anh giúp tôi lần này thôi, tôi sẽ không làm phiền anh nữa, được không?” Khi cô nhìn thấy Mặc Thi Vũ bước đi thì hoảng hốt, vội đứng lên nói ra mục đích mình đến gặp anh hôm nay.

Mặc Thi Vũ nghe thế chỉ thấy buồn cười, anh cứ nghĩ người phụ nữ này tuy có độc ác ích kỷ nhưng vẫn là một người cao ngạo. Nhưng xem ra, anh lại đánh giá sai về cô một lần nữa rồi. Người này mặt dày có thừa chỉ khi nào cô chưa thật sự gặp thất bại thôi.

“Cô muốn tôi làm gì?”

“Anh có thể đem một nhà 4 người của cô ta rời khỏi thành phố A một lần nữa được không? Lần này hãy đưa bọn họ đi một chuyến không bao giờ trở lại, vậy thì Nghiêm Hạo sẽ là của tôi lần nữa rồi!” Lưu Uyển Nhược trong lòng đắc ý nghĩ, thật sự cô vì quá lo lắng mà đầu óc mụ mị mất rồi!

“Nếu giúp cô, tôi được gì?” Mặc Thi Vũ cố nén cảm giác chán ghét trong lòng, cười lạnh hỏi.

“Anh muốn gì tôi cũng cho, thân thể của tôi cũng từng là của anh mà.” Lưu Uyển Nhược lẳng lơ nói, vừa nhắc tới là cô cảm thấy ngứa ngáy trong mình rồi.

“Cô nghĩ mọi chuyện đơn giản nhỉ? Bốn con người đấy, tôi làm sao đưa đi mà thần không hay quỷ không biết chứ? Đó là phạm pháp mà tôi cũng không muốn làm, còn đối với cô hay thân thể của cô, tôi một chút cũng không hứng thú. Nếu cô muốn chiếm lấy Nghiêm Hạo thì chinh phục tâm của anh ta đi, chứ không phải giở thủ đoạn là được. Con người phải biết chấp nhận thua cuộc và thất bại, tôi đi đây khuyên cô nên sáng suốt một chút.” Mặc Thi Vũ nói xong liền rời đi, anh thật không nghĩ đến Lưu Uyển Nhược lại táo bạo như vậy. Muốn anh đi bắt cóc người sao, cô nghĩ mình là ai chứ? Đúng là thông minh thì ít nhưng độc ác có thừa.

Lưu Uyển Nhược nhìn theo bóng lưng của Mặc Thi Vũ, anh đi mà không quay lưng nhìn cô lấy một lần. Hiện tại cô rất là tức giận cùng không cam lòng dâng lên cao. Thất bại ư, cô chưa bao giờ là người thất bại. Nghiêm Hạo sẽ là của cô, dù anh không giúp cô thì cũng sẽ có cách khiến cho Nghiêm Hạo trở về bên cô mà thôi. Lưu Uyển Nhược âm ngoan nghĩ.

Nhưng đến khi cô xoay người định rời khỏi thì bỗng một bức tường thịt cao lớn đứng chắn ở trước mặt cô. Ngẩng đầu lên để nhìn xem người trước mặt là ai, nhưng khi nhìn đến cô liền biến sắc, gương mặt tái nhợt vô cùng khiếp sợ và kinh ngạc. Thân thể lạnh toát, môi không kiềm chế mà run rẩy.

Nghiêm Hạo với gương mặt lạnh lẽo, ánh mắt sắc bén nhìn chằm chằm vào người con gái ở trước mặt này. Hành động đó làm cho Lưu Uyển Nhược co rúm lại, hoảng sợ cùng hoang mang đến cực độ.

Tại sao Hạo lại ở đây? Hạo có nghe thấy được gì không? Sao gương mặt anh lúc này trông thật đáng sợ quá! Lưu Uyển Nhược cố gắng trấn an mình, anh có thể chưa nghe thấy gì, đúng, là chưa nghe được gì. Cô nở nụ cười còn khó coi hơn khóc.

“Hạo. . . . thật trùng hợp . . . . anh có việc ở đây sao? Vậy em về nhà trước chờ anh nhé.” Lưu Uyển Nhược ấp úng chột dạ nói. Bây giờ cô chỉ muốn chạy trốn khỏi ánh mắt của Nghiêm Hạo thôi, nó như muốn lột trần cô ra, không gì che dấu được.

Nghiêm Hạo nghe cô nói như thế cũng không trả lời, ánh mắt vô cùng thưởng thức sự sợ hãi của cô. Trong lòng anh bây giờ trở nên nhẹ nhõm hẳn, không có đau đớn vì bị cô phản bội hay lừa gạt bao lâu nay, chỉ có tức giận cùng hối hận mà thôi. Anh đã đổi viên ngọc quý để đi lấy hòn sỏi tầm thường này. Phải chăng ông trời muốn trừng phạt anh? Nhưng anh cũng cam tâm chịu trừng phạt chỉ mong mình còn cơ hội để chuộc lỗi.

Anh nhìn Lưu Uyển Nhược, lạnh lùng nói: “Tôi sẽ thu xếp, hãy xuất ngoại đi. Đừng để tôi thấy mặt cô nữa!” Nghiêm Hạo nói xong thì quay lưng đi. Anh không muốn tuyệt tình như thế, vì dù sao cô cũng đã đi theo anh suốt 10 năm nay. Một người con gái đơn thuần vì sao lại thay đổi đến như vậy, hay tất cả ban đầu đều là giả vờ?

Lưu Uyển Nhược nghe Nghiêm Hạo nói xong thì cả người khụy xuống tuyệt vọng. Hết rồi, tất cả hết thật rồi! Anh ấy thậm chí không cần nghe cô giải thích đã phán tử hình cho cô rồi. Ra nước ngoài theo ý của anh thì đời này cô cũng đừng mong quay về được thành phố A. Tính cách của Nghiêm Hạo so với ai còn tuyệt tình hơn. Anh đã quyết chuyện gì thì không có ai có thể thay đổi được. Cô chịu bỏ tất cả mà ra đi sao, không, cô không cam lòng! Lưu Uyển Nhược đứng lên định sẽ rời đi thì bóng dáng của trợ lý Nghiêm Hạo, Dạ Phong đứng sừng sửng trước mặt cô.

“Lưu tiểu Thư, mời theo tôi. Đây là tổng giám đốc Nghiêm đã phân phó!”

Lưu Uyển Nhược mặt tái nhợt đầy tuyệt vọng chấp nhận theo anh ta. Nghiêm Hạo hành động không cho cô kịp phản kháng, đúng là tác phong của anh ấy. Lưu Uyển Nhược cười tự giễu.

***

Thành phố A lên đèn nhộn nhịp và tấp nập mà bên trong căn hộ chung cư của Tống Nguyệt Linh cũng sôi nổi không kém, lại có phần ấm áp.

Tống Nguyệt Linh đang phụ với dì Phùng làm bữa tối, ba đứa trẻ thì đang xem phim hoạt hình. Ba bé bình luận sôi nổi về chủ đề nào đó, không khí thật vui vẻ. Không ai để ý tới bóng dáng cao lớn ngồi trên ghế salon với bọn trẻ.

Cô bé Nhã Linh có đôi khi lướt qua ba mình, chỉ bĩu môi rồi quay đi. Hai cậu bé Thuần Phúc và Hạo Khang thì khỏi nói, hoàn toàn bỏ lơ luôn. Mà cái người này trong mấy tháng nay đã quen rồi, ngày nào cũng chạy tới nhà bọn họ làm khách hết, ăn uống xong xuôi cho đến khi bọn cậu mệt mỏi đi ngủ thì mới chịu về. Có đôi khi sẽ nói chuyện với bọn cậu, dạy hai cậu học nhưng Linh Nhi đã nói không được thân thiết với ba, khi nào mẹ vui vẻ chấp nhận ba mới được, cho nên hai cậu đành bày ra lạnh nhạt nha. Thật ra ba cũng oai lắm, siêu cấp đẹp trai và có thật nhiều tiền nữa, nhìn vóc người lại cao lớn hơn ba của mấy bạn khác. Mỗi lần ba đến trường đón tụi cậu, mấy người khác đều hâm mộ không thôi, làm cho hai cậu cũng hãnh diện lắm nha. Không biết khi nào thì mẹ mới chấp nhận ba để ba đứa cậu được đòi ba trở đi chơi nha.

Tống Nguyệt Linh vừa nấu cơm, tai lại lắng nghe tiếng ho của người nào đó. Hôm nay nhìn người đó không được khỏe lắm, từ lúc bước vào phòng thì luôn ngồi một chỗ, mệt mỏi nhắm mắt lại cũng không đùa giỡn với bọn trẻ. Cô lo lắng muốn hỏi thăm nhưng không mở miệng được. Hơn mấy tháng nay dù bận rộn tới đâu thì anh cũng tới đây ăn chực cơm nhà cô, kiên nhẫn chơi với bọn trẻ mặc dù cô biết ba nhóc rất lạnh nhạt với anh, mà anh cũng không ngại. Cô biết anh muốn làm gì, anh đã bao lần muốn cô cho anh một cơ hội nhưng cô đều không trả lời, anh liền làm theo cách của anh, hàng ngày tan việc xong đều đến nhà cô trình diện. Anh lấy lý do mình đến thăm bọn trẻ thì cô cũng không ngăn cản được, đợi đến khi anh nản lòng sẽ rời đi thôi.

Nhưng một tháng, rồi hai tháng, ba tháng, bốn tháng, . . . . Trừ khi anh đi công tác nước ngoài thì sẽ gọi điện nói không đến được, cô mới không thèm quan tâm anh có đến hay không đấy. Cũng đã nửa năm hai người cứ giằng co như thế, cũng rất lâu cô không thấy Lưu Uyển Nhược, nghe  Điền Bối Dung nói thì cô ta cũng không còn ở biệt thự của Nghiêm gia nữa. Bà nói có lẽ Nghiêm Hạo đã chấm dứt với cô ta rồi. Tống Nguyệt Linh nghe xong cũng không biết là tư vị gì nhưng khi nhìn thấy anh không quản mệt mỏi, mỗi ngày đều đợi mấy mẹ con cô vào phòng ngủ thì mới chịu lẳng lặng ra về, tâm cô bất giác cũng không đành lòng.

“Khụ, khụ!” Nghiêm Hạo thật sự rất mệt mỏi, hôm qua ký hợp đồng dự án mới ở thành phố C, từ khách sạn đi ra bất chợt mắc mưa, nhưng anh vẫn kiên trì ngồi máy bay trở về để kịp ăn cơm với mấy mẹ con Đinh Yến Tử. Một ngày bận rộn, vào giờ phút này là anh vui vẻ hạnh phúc nhất, chính vì vậy anh không muốn bỏ lỡ.

Mấy tháng qua anh kiên trì, dùng chân thành của mình để đổi lấy một lời tha thứ từ cô. Anh không gấp, nửa năm không được thì một năm, hai năm, chỉ cần cánh cửa nhà cô vẫn mở cho anh là anh còn cơ hội.

“Ba ba, người bệnh sao?” Linh Nhi không kiềm được hỏi thăm. Cô bé trước đây khi nghe mẹ kể về ba và bà nội đã rất giận hai người, hai người này đều khi dễ mẹ của bé. Bé mới không cần cùng hai người này thân thiết. Nhưng mấy tháng qua ở đây, ngày nào ba và bà nội cũng đến, ban ngày nội đến luôn mua những thứ bé và hai anh thích, yêu thương chiều chuộng họ. Dù bé có không thân cận với bà, thì bà vẫn luôn cười với bé, làm bé thấy thật khó chịu nha. Còn ba sẽ đến vào ban đêm ăn tối cùng bọn họ, ba cũng giống như bà nội, thích nói chuyện với ba người họ, sẽ chơi cùng bé và hai anh. Ba khi cười sẽ rất đẹp trai nha, dù mẹ sẽ không cười với ba nhưng ba vẫn vui vẻ cười với mẹ, ánh mắt của ba khi nhìn mẹ sẽ rất rất dịu dàng. Bé bây giờ đã hết giận ba rồi, chỉ cố gắng làm mặt lạnh vậy thôi, vì bé là muốn ủng hộ mẹ. Nhưng hôm nay nhìn ba bệnh mệt mỏi vậy, làm bé rất lo.

Tống Nguyệt Linh trong lòng lo lắng không yên, xém chút nữa là cắt vào tay rồi. Dì Phùng cũng nhận ra bèn nói: “Xem ra hôm nay cậu chủ thật sự bị bệnh rồi. Thật là không quan tâm sức khỏe của mình mà, thật làm cho người ta lo lắng. Lúc nãy cậu chủ bước vào nhà thì tôi đã thấy áo khoát ngoài của cậu bị ướt một mảng, chắc là mắc mưa rồi.”

Nghe dì Phùng lẩm bẩm như thế lại càng làm cho lòng của Tống Nguyệt Linh như có con gì bò thật khó chịu, mắt không tự chủ liếc về phía người đang ngồi nhắm mắt nghỉ ngơi trên ghế, ánh mắt cô lóe lên tia đau lòng.

Dì Phùng tinh mắt thấy được cười khuyên nhủ: “Làm người ai không một lần đi sai đường lầm lỗi, cái chính là họ có biết nhận ra và quay đầu lại không. Cô và cậu chủ cũng vậy, nếu thât sự còn yêu thương nhau thì hãy rộng lòng mà tha thứ đón nhận nhau đi. Hạnh phúc không phải dễ tìm, đừng vì cái tôi của mình mà đánh mất nó, huống chi cô và cậu chủ còn có bọn trẻ. Tôi thấy bọn nhỏ bây giờ cũng rất thích cậu chủ, có điều không biểu lộ ra mà thôi, đừng để bọn trẻ phải chịu đựng với người lớn chúng ta!” Dì Phùng thấm thía nói.

Tống Nguyệt Linh giật mình, dì Phùng cũng nhận ra sao, vậy sao cô lại không biết, ba đứa nhỏ của cô vì thấy cô lạnh nhạt với Nghiêm Hạo nên chúng nó cũng không thân thiết với anh? Cái này giống như yêu ai yêu cả họ hàng , nhìn bọn trẻ còn nhỏ mà đã biết nghĩ đến cảm thụ của cô làm cho cô thật ấm lòng nhưng cũng chua xót. Cô có ích kỷ với tụi nhỏ quá không? Tụi nhỏ chắc cũng rất muốn được cùng ba với mẹ vui vẻ sống với nhau đi.

Cô nhìn bọn trẻ đang chơi ở phòng khách, có đứa xem hoạt hình nhưng thỉnh thoảng sẽ nhìn Nghiêm Hạo, ánh mắt lo lắng gấp gáp lại không biết làm sao. Cô đau lòng cùng tự trách, cô cứ nghĩ tới cảm giác của mình mà không xem thử bảo bảo nghĩ như thế nào. Vậy cô có phải là người mẹ tốt hay không?

Tống Nguyệt Linh mỉm cười tháo tạp dề nấu ăn xuống, dưới ánh mắt khích lệ của dì Phùng, cô bước đến phòng khách. Ba đứa bé thấy mẹ ra thì vui vẻ như gặp được cứu tin, ánh mắt liếc về phía ba.

“Mẹ, mẹ xem hình như ba bị bệnh rồi!” Hạo Khang vội vàng mở miệng nói, nhận thấy ánh mắt của Thuần Phúc và Linh Nhi thì im lặng bĩu môi có chút ủy khuất. Cậu sợ mẹ không biết ba bị bệnh chứ bộ.

Tống Nguyệt Linh có chút buồn cười nhìn tụi nhỏ, dịu dàng nói: “Ba đúng là bị bệnh rồi, bảo bảo vào trong kêu dì Phùng lấy thuốc cho ba nhé. Mẹ sẽ đem ba vào phòng nghỉ ngơi!”

“Vâng ạ!” Ba đứa đồng thanh nói, vui vẻ chạy đi.

Tống Nguyệt Linh vui vẻ nhìn theo, bất chợt cảm nhận được ánh mắt nóng bỏng đang nhìn mình.

Nghiêm Hạo gương mặt kích động vui sướng, có chút không dám tin nhìn Tống Nguyệt Linh. Nếu anh không nghe lầm thì cô đang quan tâm anh phải không? Ánh mắt tràn đầy tin yêu nhìn Tống Nguyệt Linh có chút thẹn.

Khi nhìn thấy vẻ mặt thấp thỏm của anh thì cô không đành lòng: “Anh vào phòng tắm tắm nước nóng đi, em nhờ dì Phùng chuẩn bị cháo cho anh. Hôm nay hãy nghỉ lại đây đi, anh không khỏe, bọn trẻ rất lo cho anh!”

Nghiêm Hạo tràn đầy thỏa mãn nghe cô dặn dò, ánh mắt đỏ lên vì xúc động. Anh rất muốn hỏi, có phải cô cũng lo cho anh phải không, nhưng không thể mở miệng được. Bao nhiêu đó là đủ rồi, anh sẽ từ từ làm cho cô một lần nữa mở lòng mình để yêu anh.

Nhìn bóng dáng cao lớn của anh đi vào phòng của mấy mẹ con cô, cảm giác thật ấm áp cùng trọn vẹn. Cô không thể dối lòng mình nữa, cô cần anh, cũng như bảo bảo cần ba. Tất cả vì tương lai hạnh phúc của bảo bảo, cô và anh cùng nhau cố gắng vun đắp hạnh phúc cho tổ ấm này . sẳn lòng  rộng lượng ,tha thứ cùng niềm tin để một lần nữa thắp lên ngọn lửa tình yêu của hai người họ

_______  Hoàn Chính Văn  ______

Đọc Thêm:

***** Ngoại Truyện 1: Kế hoạch “tính phúc”* của tổng giám đốc Nghiêm ===>>> Click Here
Facebook Comments
Cô Vợ Nghèo Của Tỷ Phú – Chương 59, 60
Đánh giá bài viết

1.240 Comments

 1. Hey I am so excited I found your weblog, I really found you by mistake, while I was
  searching on Digg for something else, Nonetheless I
  am here now and would just like to say thanks for a fantastic post and a all round enjoyable blog
  (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the moment but I have bookmarked it and also included your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the excellent jo.

 2. Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the net the easiest thing to be aware of.

  I say to you, I definitely get irked while people consider worries
  that they plainly don’t know about. You
  managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal.
  Will likely be back to get more. Thanks

 3. Hello there, I think your blog could possibly
  be having web browser compatibility problems.
  Whenever I take a look at your website in Safari, it looks fine however, when opening in Internet Explorer, it’s
  got some overlapping issues. I merely wanted
  to give you a quick heads up! Apart from that, fantastic blog!

 4. naturally like your web site but you have to check the spelling on several of your posts.
  Several of them are rife with spelling problems and I in finding
  it very troublesome to inform the truth on the other hand I
  will definitely come again again.

 5. Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely great.
  I actually like what you’ve acquired here, really like what you’re saying and the way in which you say it.
  You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible.
  I can not wait to read far more from you. This is actually a great site.

 6. It’s appropriate time to make a few plans for the long run and
  it is time to be happy. I have read this publish and if I may I
  wish to counsel you few fascinating things or tips. Maybe you
  can write subsequent articles relating to this article.
  I desire to learn even more things approximately it!

 7. I was wondering if you ever thought of changing the layout of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way
  of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images.
  Maybe you could space it out better?

 8. Hi! I understand this is sort of off-topic however I needed to
  ask. Does building a well-established website such as yours require a
  lot of work? I am brand new to operating a blog but I
  do write in my diary daily. I’d like to start a blog
  so I can share my personal experience and feelings online.
  Please let me know if you have any kind of ideas or tips for brand new
  aspiring bloggers. Thankyou!

 9. I don’t know if it’s just me or if everybody else experiencing problems with your
  site. It appears like some of the written text within your content are running off the screen. Can somebody else
  please provide feedback and let me know if this is happening to them too?
  This could be a issue with my web browser because I’ve had this happen before.
  Cheers

 10. I do not know whether it’s just me or if perhaps everybody else encountering issues with your website.

  It seems like some of the written text on your posts are running off the screen. Can somebody else
  please comment and let me know if this is happening to
  them as well? This may be a problem with my internet
  browser because I’ve had this happen before.
  Cheers

 11. An outstanding share! I have just forwarded this onto a coworker who had been conducting a little research on this.
  And he actually ordered me lunch because I discovered it
  for him… lol. So let me reword this….
  Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to discuss this topic here on your web page.

 12. Having read this I believed it was extremely informative.
  I appreciate you taking the time and effort to put this information together.
  I once again find myself personally spending way
  too much time both reading and leaving comments. But so what,
  it was still worthwhile!

 13. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your weblog?
  My website is in the exact same area of interest
  as yours and my users would genuinely benefit from a lot of the information you provide here.

  Please let me know if this okay with you. Regards!

 14. you’re actually a excellent webmaster. The website loading pace is amazing.
  It seems that you are doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterpiece.

  you’ve performed a magnificent activity in this subject!

 15. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or weblog posts in this
  kind of house . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this
  web site. Studying this information So i am glad to express that I’ve a very excellent uncanny feeling I
  discovered just what I needed. I so much indubitably will make certain to don?t disregard
  this web site and provides it a glance on a continuing basis.

 16. I have been browsing on-line more than 3 hours as of late, but I
  never found any attention-grabbing article like
  yours. It’s pretty value sufficient for me. Personally, if all site owners and bloggers made excellent content as you
  probably did, the internet might be a lot more helpful
  than ever before.

 17. Just wish to say your article is as surprising. The clearness
  on your publish is simply great and i could
  think you are an expert on this subject. Fine along with your
  permission let me to seize your RSS feed to keep up to date with forthcoming post.
  Thanks a million and please carry on the rewarding work.

 18. Attractive element of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to say that I
  get in fact loved account your weblog posts. Anyway I’ll
  be subscribing for your feeds and even I achievement you get right of entry to constantly rapidly.

 19. Hi there, I discovered your blog via Google at the
  same time as looking for a related topic,
  your web site got here up, it appears to be like good.
  I have bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, simply become alert to your weblog via Google,
  and found that it’s truly informative. I’m going to be careful for brussels.
  I’ll be grateful in case you continue this in future.
  Lots of other folks will probably be benefited out
  of your writing. Cheers!

 20. Hello There. I found your blog the use of msn. That is an extremely neatly written article.
  I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your helpful information. Thanks for the post.
  I’ll definitely comeback.

 21. I have been exploring for a bit for any high-quality
  articles or blog posts in this kind of area . Exploring in Yahoo I eventually stumbled
  upon this site. Reading this information So i am glad to convey
  that I’ve an incredibly just right uncanny feeling I came upon exactly what I needed.
  I most indisputably will make certain to don?t omit this website and give it a glance regularly.

 22. Unquestionably imagine that that you stated. Your favourite reason seemed to be at the internet the easiest thing to be mindful of.
  I say to you, I definitely get irked while folks consider concerns that they just don’t realize about.
  You controlled to hit the nail upon the
  highest and also defined out the entire thing without having side effect , people
  can take a signal. Will probably be back to get more.
  Thank you

 23. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave it
  to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed
  the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside
  and it pinched her ear. She never wants to
  go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

 24. You’re so cool! I don’t suppose I’ve read a single thing like that
  before. So great to find somebody with genuine thoughts on this topic.
  Seriously.. thank you for starting this up.
  This site is something that is required on the web, someone with a
  little originality!

 25. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog.

  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s
  very hard to get that “perfect balance” between user friendliness
  and visual appearance. I must say that you’ve done a excellent job with this.
  Also, the blog loads very quick for me on Internet explorer.
  Excellent Blog!

 26. Hi there would you mind stating which blog platform you’re working with?
  I’m planning to start my own blog soon but I’m having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

 27. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP.

  I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using
  WordPress on a variety of websites for about a year and am nervous about switching to another platform.
  I have heard good things about blogengine.net.

  Is there a way I can transfer all my wordpress content
  into it? Any help would be greatly appreciated!

 28. Oh my goodness! Amazing article dude! Thank you, However I am encountering problems with your RSS.
  I don’t understand the reason why I am unable to join it.
  Is there anyone else having similar RSS issues? Anyone who knows the answer will
  you kindly respond? Thanx!!

 29. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you
  hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to construct my
  own blog and would like to know where u got this from.
  thanks a lot

 30. It is appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I have read this post and if I could I wish to suggest you few
  interesting things or suggestions. Maybe you could write next articles referring to this article.
  I want to read even more things about it!

 31. It is appropriate time to make some plans for the future and it
  is time to be happy. I have read this post and if
  I could I want to suggest you some interesting things or
  suggestions. Maybe you could write next articles referring to this article.
  I desire to read more things about it!

 32. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you, However I am having troubles with your RSS.
  I don’t understand the reason why I am unable to subscribe to it.

  Is there anyone else having identical RSS issues? Anyone that knows the solution will you kindly respond?

  Thanx!!

 33. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine
  Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but
  I’m not seeing very good success. If you know of any please share.
  Cheers!

 34. Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks, However I am experiencing issues with
  your RSS. I don’t understand the reason why I can’t join it.

  Is there anybody else getting identical RSS issues?
  Anybody who knows the answer will you kindly respond?
  Thanx!!

 35. I am extremely impressed with your writing skills and also with
  the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice
  blog like this one nowadays.

 36. I am extremely impressed along with your writing skills as well as with the format to your weblog.
  Is this a paid subject or did you modify it yourself?
  Either way stay up the nice high quality writing, it’s uncommon to
  see a nice weblog like this one today..

 37. Appreciating the time and effort you put into your
  blog and in depth information you offer. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t
  the same old rehashed material. Fantastic read!
  I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 38. Somebody essentially help to make severely articles I would state.
  That is the first time I frequented your website page and up to now?
  I amazed with the analysis you made to make this particular put
  up amazing. Great activity!

 39. What i don’t understood is in truth how you are not actually a lot more smartly-favored than you
  might be now. You are so intelligent. You
  recognize thus significantly in the case of this subject,
  produced me for my part believe it from so many various angles.
  Its like women and men aren’t fascinated until it is something to do with Girl gaga!
  Your individual stuffs great. Always take care of it up!

 40. Howdy I am so excited I found your blog page, I really found you by error, while I was browsing on Digg for something else, Anyhow I am here now
  and would just like to say thanks a lot for a remarkable post and a all
  round entertaining blog (I also love the theme/design), I
  don’t have time to read it all at the minute but I have
  book-marked it and also added your RSS feeds, so when I
  have time I will be back to read more, Please do keep up the fantastic job.

 41. I’m truly enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes
  which makes it much more enjoyable for me to come here
  and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?

  Superb work!

 42. With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism
  or copyright violation? My website has a lot of completely unique
  content I’ve either created myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any solutions to help stop content from being ripped off?
  I’d definitely appreciate it.

 43. I am really inspired along with your writing talents as well as
  with the structure on your weblog. Is that this a paid topic or did you customize it your self?

  Either way stay up the excellent quality writing, it is rare to peer a
  nice weblog like this one today..

 44. You are so awesome! I do not suppose I’ve truly read a single thing like this before.
  So wonderful to discover somebody with original thoughts on this subject.
  Seriously.. thanks for starting this up. This website is
  something that is required on the web, someone
  with a little originality!

 45. Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just
  too wonderful. I really like what you have acquired here,
  really like what you are saying and the way in which
  you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it
  sensible. I cant wait to read much more from you. This is actually a
  great site.

 46. I really love your site.. Pleasant colors & theme.

  Did you build this web site yourself? Please reply back as I’m hoping to
  create my very own website and would love to find out where you got this from or just what
  the theme is named. Kudos!

 47. I’m very happy to find this great site. I need to to thank you for your time
  for this fantastic read!! I definitely liked every little
  bit of it and i also have you book marked to check out new stuff on your website.

 48. Good day! This is kind of off topic but I need some guidance from
  an established blog. Is it difficult to set up your
  own blog? I’m not very techincal but I can figure things
  out pretty fast. I’m thinking about making my own but I’m not sure where
  to start. Do you have any tips or suggestions?
  Many thanks

 49. Please let me know if you’re looking for a article author for your weblog.
  You have some really good posts and I think I would be a good asset.

  If you ever want to take some of the load off,
  I’d really like to write some articles for your blog
  in exchange for a link back to mine. Please send me an email if
  interested. Cheers!

 50. I believe this is among the such a lot vital info for me.
  And i am happy studying your article. However wanna statement on some normal
  issues, The site style is wonderful, the articles is in reality excellent :
  D. Excellent activity, cheers

 51. Great post. I used to be checking continuously this blog and I am inspired!
  Extremely helpful information particularly the final section :
  ) I maintain such information much. I used to be looking for this particular information for a long time.
  Thanks and best of luck.

 52. Its like you read my mind! You appear to
  know so much about this, like you wrote the book in it
  or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is magnificent blog.
  A fantastic read. I will definitely be back.

 53. What i do not understood is if truth be told how you’re now not actually much more well-liked than you might be now.
  You are so intelligent. You recognize thus significantly with regards to this topic, produced
  me in my opinion believe it from a lot of varied angles. Its
  like women and men don’t seem to be involved unless it is something to accomplish
  with Girl gaga! Your own stuffs excellent. Always handle it up!

 54. Simply want to say your article is as astounding. The clarity in your
  post is just cool and i could assume you’re an expert on this subject.

  Well with your permission allow me to grab your feed to
  keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please
  continue the gratifying work.

 55. Good day! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site?
  I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with
  hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 56. Just wish to say your article is as astonishing.
  The clearness to your put up is just great and i can think you’re an expert in this subject.
  Fine along with your permission let me to snatch your
  RSS feed to keep up to date with imminent post.
  Thank you 1,000,000 and please continue the rewarding work.

 57. Just desire to say your article is as amazing.
  The clarity for your post is simply spectacular and i can suppose you’re
  knowledgeable on this subject. Well together with your permission allow me to
  seize your feed to stay up to date with imminent post.

  Thank you 1,000,000 and please carry on the gratifying
  work.

 58. The other day, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if it can survive a forty foot drop,
  just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views.
  I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 59. Greetings from California! I’m bored to tears at work so I decided to
  browse your website on my iphone during lunch break. I love the info you present here and can’t wait to
  take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog
  loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G ..

  Anyhow, very good blog!

 60. It is perfect time to make a few plans for the long run and it’s time to
  be happy. I have read this put up and if I could I
  desire to counsel you some attention-grabbing issues or
  tips. Maybe you can write next articles relating to this article.
  I want to read more issues approximately it!

 61. I must thank you for the efforts you have put in writing this blog.

  I really hope to view the same high-grade blog posts by you later on as well.
  In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own, personal website
  now 😉

 62. I’m impressed, I must say. Rarely do I encounter a
  blog that’s both equally educative and interesting, and let
  me tell you, you have hit the nail on the head. The problem is something which too few men and women are speaking intelligently about.
  Now i’m very happy I stumbled across this during my hunt for
  something relating to this.

 63. After I initially commented I seem to have clicked the -Notify me
  when new comments are added- checkbox and now every time a comment
  is added I get four emails with the exact same comment.
  There has to be a way you are able to remove me from that
  service? Thanks!

 64. Heya! I realize this is sort of off-topic but I needed
  to ask. Does operating a well-established website
  such as yours require a lot of work? I am completely new to running a blog but
  I do write in my diary every day. I’d like to start a blog so I can share my experience and views online.
  Please let me know if you have any recommendations or tips for brand new aspiring blog owners.
  Thankyou!

 65. Oh my goodness! Awesome article dude! Many thanks, However I am experiencing problems with your RSS.
  I don’t understand why I cannot join it. Is there anyone
  else having the same RSS problems? Anyone who knows the solution will you kindly respond?
  Thanks!!

 66. Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it
  but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some recommendations for your blog
  you might be interested in hearing. Either way, great blog and I
  look forward to seeing it improve over time.

 67. Hey I am so delighted I found your webpage, I really found you by mistake, while I was browsing on Aol for something else, Regardless I am here now and
  would just like to say many thanks for a incredible post and a all round
  thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the moment
  but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be
  back to read much more, Please do keep up the excellent
  job.

 68. hey there and thank you for your information – I’ve definitely picked up anything new from
  right here. I did however expertise several technical issues using this web site, since I
  experienced to reload the web site a lot of times previous to I could get
  it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK?
  Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your
  placement in google and could damage your high-quality score if ads and marketing
  with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for
  a lot more of your respective fascinating content. Make sure you update this again very soon.

 69. Great blog! Do you have any suggestions for aspiring writers?
  I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost
  on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a
  paid option? There are so many choices out there that I’m completely confused ..
  Any suggestions? Kudos!

 70. Hi there just wanted to give you a brief heads up and let
  you know a few of the images aren’t loading correctly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different web browsers and both show
  the same outcome.

 71. This is the right site for anyone who really wants to find out
  about this topic. You know a whole lot its almost tough to argue with you (not that I actually will need
  to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a subject which has been written about
  for years. Wonderful stuff, just excellent!

 72. I’ve been browsing online greater than 3 hours lately, yet I by no means found any interesting
  article like yours. It is beautiful worth sufficient for me.
  In my view, if all webmasters and bloggers made excellent content as
  you did, the internet can be much more helpful than ever
  before.

 73. Heya just wanted to give you a brief heads up and
  let you know a few of the images aren’t loading properly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried
  it in two different web browsers and both show the same results.

 74. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and
  now each time a comment is added I get four emails with the same comment.
  Is there any way you can remove me from that service?
  Appreciate it!

 75. You’re so cool! I do not suppose I have read anything like that before.
  So good to discover another person with a few genuine thoughts on this subject matter.

  Really.. thank you for starting this up. This web site is something that is required on the internet, someone with some originality!

 76. Great goods from you, man. I’ve remember your stuff prior
  to and you’re simply extremely excellent. I really like what you’ve bought right here, really like what you’re saying
  and the way in which wherein you say it. You’re making it
  entertaining and you continue to care for to stay it smart.
  I cant wait to learn far more from you. That
  is actually a great website.

 77. Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just
  wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise?

  I get so much lately it’s driving me insane so any help is very much appreciated.

 78. Greetings, I do believe your site may be having internet browser compatibility problems.
  Whenever I take a look at your blog in Safari, it looks fine however, if opening in IE, it has some overlapping issues.
  I simply wanted to provide you with a quick heads
  up! Other than that, fantastic blog!

 79. Its like you learn my mind! You appear to know so much approximately this,
  like you wrote the ebook in it or something.
  I think that you simply could do with some percent to power the message home a little bit, but instead of that, this is fantastic blog.

  An excellent read. I’ll definitely be back.

 80. Hello just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Safari. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The design and style look great though! Hope you get the problem resolved soon. Cheers

 81. Hello there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Thanks

 82. Today, I went to the beach with my kids.
  I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said
  “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed.

  There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is completely off
  topic but I had to tell someone!

 83. Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem
  to be running off the screen in Firefox. I’m not sure if this
  is a format issue or something to do with web browser
  compatibility but I thought I’d post to let you
  know. The style and design look great though!
  Hope you get the problem fixed soon. Cheers

 84. I’ve been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.| I couldn’t refrain from commenting. Well written!| I’ll immediately seize your rss as I can’t find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me recognise so that I may subscribe. Thanks.| It is perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!| It is perfect time to make some plans for the long run and it is time to be happy. I’ve read this put up and if I could I want to recommend you few fascinating issues or tips. Perhaps you could write subsequent articles regarding this article. I want to learn even more issues about it!| I have been browsing online greater than 3 hours these days, yet I never discovered any attention-grabbing article like yours. It is beautiful value enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made just right content material as you probably did, the internet might be a lot more useful than ever before.| Ahaa, its nice discussion on the topic of this piece of writing here at this blog, I have read all that, so now me also commenting here.| I am sure this article has touched all the internet visitors, its really really nice piece of writing on building up new blog.| Wow, this article is nice, my sister is analyzing these kinds of things, thus I am going to tell her.| Saved as a favorite, I like your web site!| Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this post and the rest of the website is also really good.| Hi, I do think this is an excellent website. I stumbledupon it ; ) I am going to return once again since i have book-marked it.

 85. It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or advice. Maybe you can write next articles referring to this article. I desire to read more things about it!

 86. Great blog! Do you have any suggestions for aspiring writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely confused .. Any ideas? Many thanks!

 87. W opoce o viagrze orzeczone wprawy i niebywale potezne eksperyment nielokalnych znawcow egzystujemy w stanie w niezwykle obrotny rozwiazanie podmurowywac medycyna zaburzen erekcyjnych u grosow dzisiejszych facetow. Korzystajac orzeczone takze w sum wyprobowane z wykorzystaniem nas sposoby odkad latek zanosimy gigantyczne zwyciestwa w dyscyplinie rehabilitacja oschlosci plciowej. Podawane za pomoca nas apteka internetowa darmowe narady lekarskie stoja na mozliwie najwazniejszym stanie.

 88. gasgrill test When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Thanks! gasgrill test

 89. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or weblog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this site. Reading this information So i’m happy to convey that I have a very just right uncanny feeling I found out exactly what I needed. I such a lot undoubtedly will make sure to do not put out of your mind this site and provides it a look regularly.

 90. My coder is trying to persuade me to move to .net from
  PHP. I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on numerous
  websites for about a year and am worried about switching to another platform.
  I have heard great things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it?

  Any help would be greatly appreciated!

 91. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Firefox. I’m not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The style and design look great though! Hope you get the problem resolved soon. Thanks

 92. Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too excellent. I really like what you have acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible. I cant wait to read much more from you. This is really a tremendous website.

 93. Wonderful blog you have here but I was curious if you knew of any
  forums that cover the same topics talked about here?
  I’d really love to be a part of online community where I can get feedback from other
  experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please
  let me know. Many thanks!

 94. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up
  what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to
  the whole thing. Do you have any suggestions for beginner
  blog writers? I’d definitely appreciate it.

 95. I have realized that online diploma is getting preferred because getting your college degree online has turned into a popular alternative for many people. A huge number of people have not had a possibility to attend a regular college or university however seek the elevated earning possibilities and career advancement that a Bachelor Degree affords. Still people might have a college degree in one training but would want to pursue some thing they now possess an interest in.

 96. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 97. I’ve been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog posts on this kind of space .
  Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website.
  Reading this info So i am happy to express that I’ve a very just right
  uncanny feeling I came upon just what I needed.

  I such a lot indisputably will make certain to don?t overlook this site and give it a glance on a relentless basis.

 98. Please let me know if you’re looking for a writer for your site. You have some really good articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Cheers!

 99. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 100. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back
  to your website? My blog site is in the very same niche as yours and my
  users would really benefit from a lot of the information you provide here.
  Please let me know if this okay with you. Thanks!

 101. It’s the best time to make some plans for the future and it’s
  time to be happy. I’ve read this post and if I
  could I want to suggest you few interesting things or tips.
  Maybe you can write next articles referring to this article.
  I want to read more things about it!

 102. I’m impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s both equally
  educative and amusing, and without a doubt,
  you have hit the nail on the head. The problem is an issue that not enough folks are speaking intelligently about.
  I’m very happy I found this in my search
  for something relating to this.

 103. Hello. Just planned to inquire an instant dilemma. I’m arranging my very own website as well as would want to realize in which you still have ones theme? Has been the idea no cost? Or perhaps seemed to be it compensated? I can not manage to come across everything as good as this, so preferably you’ll be able to allow me to know.

 104. You’re so awesome! I don’t suppose I’ve truly read through anything like that before.
  So good to discover someone with a few unique thoughts
  on this subject. Seriously.. many thanks for starting this up.
  This site is something that is required on the web,
  someone with a bit of originality!

 105. This can be a best web site for everyone who wants to know about this specific matter. You recognize a whole lot it’s virtually tricky for you to state along with you (not that i genuinely need… HaHa). You definitely placed the latest spin and rewrite on a issue that’s also been discussed for decades. Great material, only wonderful!

 106. Hey I know this is off topic but I was wondering if
  you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my
  newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like
  this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your
  blog and I look forward to your new updates.

 107. Hi! I understand this is sort of off-topic however I had to ask. Does operating a well-established blog like yours require a massive amount work? I am completely new to blogging however I do write in my diary everyday. I’d like to start a blog so I can share my own experience and views online. Please let me know if you have any ideas or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!

 108. hello there and thank you for your information – I have certainly picked up something new from right here. I did however expertise some technical points using this website, since I experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google and could damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again soon..

 109. Greetings from Carolina! I’m bored to tears at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, superb blog!

 110. Excellent publish! I’m just starting out in local community management/advertising and marketing media and trying to learn how to do it properly resources like this article are incredibly useful. As our company is centered in the US, it’s all a bit new to us. The illustration above is a thing that I fear about as effectively, how to indicate your individual genuine enthusiasm and reveal the actuality that your product is practical in that scenario

 111. I’m amazed, I must say. Rarely do I come across a blog that’s equally
  educative and interesting, and let me tell you, you have hit the
  nail on the head. The problem is something that not enough folks are
  speaking intelligently about. Now i’m very happy that I came across this in my search for something regarding this.

 112. Good – I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..

 113. An impressive share! I’ve just forwarded this onto
  a co-worker who had been conducting a little homework on this.
  And he in fact bought me dinner because I discovered it for him…

  lol. So allow me to reword this…. Thanks
  for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to discuss this subject here on your site.

 114. Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous
  to and you are just too magnificent. I really like what you’ve acquired here,
  really like what you are saying and the way in which you say
  it. You make it entertaining and you still care for to keep it smart.

  I can’t wait to read much more from you. This is actually a wonderful site.