Một Đêm Một Ngày Một Năm Cả Đời – Chương 13

Chương 13: Ngươi có thích Thương Ương Gia Thố hay ko?

Khi ta còn bé, cha vì thân thể của ta đã khổ cực tìm rất nhiều cách. Chuyện yêu ma quỷ quái gì đều từng thử qua. Khi cha tìm đến Phật giáo, ta mới biết đến Thương Ương Gia Thố.

Hắn có một bài thơ, ta đặc biệt thích. Đêm hôm đó, ta nghe một khúc Phạn ko vì hiểu biết, chỉ vì tìm kiếm hơi thở của ngươi. Ta trải qua luân hồi, không vì siêu độ, chỉ vì chạm đến dấu tay của ngươi. Một năm kia, ta dập đầu trước tượng Phật, không vì hướng Phật, chỉ vì muốn gần ấm áp của ngươi. Một đời kia, ta đi khắp mười ngọn núi lớn, không vì tu luyện, chỉ vì giữa đường có thể gặp được ngươi.

Ta rốt cục có thể tưởng tượng thành mối quan hệ của ta và Cao Phi, ta chính là vì cái mục đích thuần túy kia mới xuất hiện trên cõi đời này. Thông thường, cười đến cuối cùng mới là người chiến thắng. Ta hàm chứa cười nhìn khuôn mặt Cao Phi dần dần mơ hồ, sau đó bắt đầu hôn mê.
Cao Phi quần áo chỉnh tế đứng ở đó nhìn ta tỉnh lại, hắn tiến đến ôm ta. Người ích kỷ phải đến trình độ nào mới tính là cực phẩm, ta vì vui thích một lát của chính mình suýt nữa làm cho Cao Phi trở thành tội phạm giết người.

Hắn ôm ta cảm kích, ta mỉm cười với hắn.

Hắn nói ta có chút cảm giác làm cho người khác căm hận. Tỷ như thời điểm ngươi bắt đầu xuất hiện trong sinh mệnh ta. Đôi khi lại có chút cảm giác làm cho người ta sợ hãi, tỷ như thời điểm ngươi phải rời khỏi. Hắn nói, Hà Du Cẩn, ngươi vĩnh viễn không biết ta đến cỡ nào hận ngươi, cũng không biết ta quan tâm ngươi nhiều như thế nào. Hắn không lựa chọn nói yêu, chỉ nói quan tâm.

Ta ở trong lòng hắn gật đầu muốn nói biết rõ, nhưng không mở miệng được. Hắn nói, kỳ thật ngươi có thể xả thân cứu ta, điểm này căn bản ta cũng ko bất ngờ. Dựa theo cá tính yêu hận của Hà Du Cẩn, có việc gì là ko thể làm. Ta thậm chí cảm thấy ngươi cho người sắp xếp, tự biên tự diễn cũng có thể. Chỉ là lúc thấy ngươi nằm trong bênh viện, ta mới đột nhiên cảm giác ngươi cũng ko mạnh mẽ như vậy. Cũng chính là buổi sáng hôm đó ngươi rời nhà, ta sau khi tỉnh dậy ko thấy bóng dáng ngươi, ko có ai lén lút đến hôn ta, mà ta cũng ko cần thiết phải giả bộ ngủ say cái gì cũng ko cảm giác. Ta mở điện thoại tìm số của ngươi, nhưng phát hiện ko có. Ta dựa vào trí nhớ để gọi, thế nhưng có mấy số ko thể nhớ được. Hà Du Cẩn, ngươi nói xem chúng ta sống chung đã hai năm, vì sao số điện thoại của ngươi ta cũng ko nhớ được. Còn có, ta đi tìm ngươi, nhưng phát hiện, ta không biết ngươi bình thường hay đến nơi nào, thậm chí khu mộ của cha ngươi ở đâu ta cũng ko biết. Ta thẳng đến lúc đó mới giật mình sợ hãi, ta nghĩ kỳ thực ta có thể đối tốt với ngươi một chút.

Ta cười với Cao Phi, hắn bộc trực thực thành khẩn. Hắn nhìn nhìn ta một chút, bỗng nhiên hít một hơi thật sâu đến siết chặt ta, giọng nói phút chốc thay đổi.”Cho nên, cám ơn ngươi lúc này đã tỉnh lại, ngươi hại ta nhiều như vậy nếu còn muốn để cho ta biến thành tội phạm giết người, ngươi sớm muộn sẽ gặp báo ứng.”

Ta núp trong ngực hắn khanh khách cười, giống như một lần trước đây, tiếng cười thanh thúy như con gà con, ta nói: “Cao Phi, ta yêu ngươi.” Đây là mục đích đời này của Hà Du Cẩn, là mục đích duy nhất Hà Du Cẩn khi sống trên đời theo đuổi. Hắn ôm ta càng thêm chặt, thanh âm lại bình thản, hắn nói: “Không quên lời thề trong hôn lễ, Hà Du Cẩn, đời này ngươi vĩnh viễn sẽ không nghe được lời ta nói yêu ngươi.”

Bác sĩ cũng ko dự liệu được ta phải đi nhanh như vậy, Cao Phi mang theo ta lo sợ bất an qua tháng sáu tháng sáu phồn hoa rực rỡ. Ta nói với Cao Phi đây ko phải thời kỳ chết, vì vậy, ta thật không có chết. Ta nghĩ ta ko có một trăm sinh mạng, nhưng ta có một đặc quyền. Chỉ là hồi quang phản chiếu của ta xuất hiện ở tuần cuối tháng bảy.

Đêm hôm đó, ba giờ đêm, ta hoàn toàn không hề ngủ, hơn nữa tinh thần vô cùng phấn chấn. Ta nhìn quanh bốn phía cùng với Cao Phi. Trong nhà cũng sớm đã trở thành nửa cái phòng khám chữa bệnh, những dụng cụ thường dùng trong phòng bệnh đều có. Ta rời giường, lấy bộ quần áo ta thích nhất từ trong tủ, sau đó trang điểm một chút, sắc mặt hồng nhuận lạ lùng. Đây là ngày ta xinh đẹp nhất trong mấy tháng nay.

Ta đến thư phòng cầm lấy một quyển chuyện thơ, ta có chút khác người, thời điểm hiểu biết thích khoe khoang, giống như kỹ nữ hiểu được như thế nào khoe khoang phong tình. Ta chuẩn bị tốt hết thảy. Ta đi gọi Cao Phi. Ta rất may mắn vì đã sáng suốt không nhập viện trị liệu. Nếu không, ta sớm đã bị tra trấn ko thành hình người, thời gian cuối cùng phải trải qua cùng bác sĩ và những dụng cụ trị liệu.

Đánh thức Cao Phi cũng ko làm ta mất bao nhiêu khí lực, sau tai nạn xe cộ hắn luôn ngủ ko sâu. Ta chỉ như con cừu nhỏ cọ cọ hắn, hắn rất nhanh liền tỉnh, mở mắt ra nhìn ta rồi ngồi bật dậy, mi mắt lúc này càng thêm sâu. Tựa hồ có lời muốn nói, nhưng nhìn cách ta ăn mặc gọn gàng xinh đẹp, giống như đoán điều gì, cuối cùng cái gì cũng ko nói.

Ta ngồi ở kế bên nhìn Cao Phi lái xe. Lúc này hơn nửa đêm, ít người, xe cũng ít. Đèn đường mờ vàng xen lẫn sương mù, chúng ta đi quanh một vòng, ta muốn đến ngọn núi cao nhất thành phố cùng người ta yêu nhất, ta nghe nói núi Ly Thiên gần đây, như vậy sẽ ko mất quá nhiều thời gian. Ta hà hơi lên kính, nhìn thấy thành phố trước mắt bỗng chốc biến thành ảo ảnh loang lổ. Ta dùng máy ảnh chụp hình lại. Gió hây hây thổi, xung quanh là cỏ cây, bên cạnh là người ta yêu, ta đem ảnh chụp kẹp trong cuốn thơ. Ta chuẩn bị di ảnh hoàn mỹ nhưng ko đưa cho Cao Phi.

Cao Phi đem xe dừng ở đỉnh núi, bốn phía yên tĩnh lạnh buốt, không có ánh trăng, ko có ánh mặt trời, chỉ có ánh mắt của hắn. Hắn nhìn ta, ta mỉm cười. Chúng ta xuống xe chờ mặt trời mọc, ta lấy quyển thơ đưa cho Cao Phi đọc, một câu lại một câu. Bên cạnh ko có bất kỳ ai, trước mắt là ngọn núi cùng sương mù, chúng ta như đang ở một thế giới khác.

Ta đọc Lý Dục Ô Dạ Đề, Tư Mã Quang Tây Giang Nguyệt, Chu Bang Ngạn Giải Liên Hoàn, Hạ Chú Thanh Ngọc Án. Tất cả chuyện thơ, từ khóe miệng sung mãn của ta bật ra, ta nghĩ như vậy rất hay. Ta nói với Cao Phi, ta không cầu kiếp sau chỉ cần kiếp này, thậm chí sẽ không cần trọn kiếp này của ngươi. Cao Phi cuối cùng sẽ như người bình thường, mà ta đã không còn ở nhân thế, không hưởng thọ linh.

Ta đem bài thơ ‘Đêm hôm đó’ của Thương Ương Gia Thố đọc cho Cao Phi nghe. Đọc được nửa chừng ta đã không còn khí lực. Ta nói: “Cao Phi, ta mệt mỏi, muốn ngủ một giấc, ngươi không nên đánh thức ta. Nếu không, ta quyết định không để ý tới ngươi nữa.” Cao Phi thân thể cứng ngắc mà ấm áp, đem ta ôm vào trong ngực. Nói một tiếng được. Ta nghĩ đây là lần cuối cùng có thể cảm giác thân mật cùng hắn, ta dựa vào ngực hắn, cúi đầu nức nở.

Cao Phi, lúc mặt trời xuất hiện, ngươi không nên nhìn ta. Cao Phi gật gật đầu.

Lúc trăng sáng xuất hiện, ngươi cũng không nên nhìn ta. Hắn gật đầu.

Ta nói Cao Phi, ta rất thích lời ngươi buổi sáng hôm đó nói với ta. Ta dần dần thực mệt mỏi, cuối cùng nhắm mắt lại. Ta nhìn thấy ánh mặt trời xuất hiện trước mắt, màu vàng kim rực rỡ thấm vào sông núi, thân thể dần dần nặng nề, linh hồn bắt đầu bay lượn.

Ta quay đầu lại nhìn Cao Phi, trên tay Cao Phi là quyển thơ ‘Đêm hôm đó’ của Thương Ương Gia Thố và tấm ảnh chụp kẹp phía trong của ta. Một cái chớp mắt, ta Phi Vũ thành tiên, không vì trường sinh, chỉ vì bảo hộ ngươi bình an hỉ nhạc…

Ta tất cả một đêm một ngày một đời chỉ vì Cao Phi, chỉ vì một cái trong nháy mắt kia…

Xem tiêp:   Chương 14

Facebook Comments

Một Đêm Một Ngày Một Năm Cả Đời – Chương 13
Đánh giá bài viết

183 Comments

 1. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.

  You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your
  weblog when you could be giving us something informative
  to read?

 2. Having read this I thought it was really informative.

  I appreciate you spending some time and effort to put this short article together.
  I once again find myself personally spending way too much
  time both reading and posting comments. But so what, it was still worthwhile!

 3. Hi there I am so happy I found your website, I really found you by mistake, while I was searching on Bing for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thank you
  for a marvelous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t
  have time to look over it all at the moment but I have saved
  it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great
  deal more, Please do keep up the great jo.

 4. Wonderful items from you, man. I have consider your stuff prior
  to and you’re just extremely excellent. I actually like what
  you’ve acquired right here, really like what you are
  saying and the way during which you assert it.
  You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise.
  I can’t wait to learn much more from you. That is really a
  wonderful website.

 5. I really want to begin a blog about Style and adorable things for girls. But I actually can’t appear to know how to start it. I’m just not that confident since I’m not sure if they’ll have potential like additional blogs. I actually also don’t know if the things i post should keep up with Fashion trends or end up being my design. Another thing, how do I give me personally that motivation to post each week? Should I research trends and cute points and write paragraphs on it or keep it short? Help!.

 6. Having read this I believed it was extremely enlightening.
  I appreciate you finding the time and effort to put
  this short article together. I once again find
  myself spending a lot of time both reading and commenting.
  But so what, it was still worth it!

 7. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog.

  Is this a paid theme or did you modify it yourself?
  Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one today.

 8. Hey there! I know this is kind of off-topic however I had to
  ask. Does managing a well-established blog such as yours take a massive amount
  work? I’m completely new to running a blog but I do write in my diary everyday.

  I’d like to start a blog so I will be able to share my experience
  and feelings online. Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for new
  aspiring bloggers. Appreciate it!

 9. I simply want to say I am just newbie to blogging and site-building and seriously savored your blog site. Likely I’m want to bookmark your website . You amazingly have good stories. Bless you for sharing with us your blog.

 10. I like the helpful information you supply in your articles.
  I’ll bookmark your weblog and check once more right here frequently.
  I am rather sure I’ll be informed many new stuff proper here!

  Best of luck for the following!

 11. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to
  be really something which I think I would never understand.
  It seems too complicated and very broad for me.
  I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of
  it!

 12. Howdy! This article couldn’t be written any better!
  Looking through this post reminds me of my previous roommate!

  He continually kept preaching about this. I most certainly will forward this article to
  him. Fairly certain he’s going to have a great read.
  Thank you for sharing!

 13. Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street,3rd Floor,New York, NY 10013,+1 646 205 3214

 14. Just desire to say your article is as surprising. The clearness in your post
  is simply spectacular and i could assume you’re an expert on this subject.
  Fine with your permission let me to grab your feed to keep updated
  with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

 15. MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks and Digital Signage, and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks and Digital Signage. MetroClick, 121 Varick St, #301, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

 16. I have been browsing on-line more than three hours these days, yet I by no means discovered any
  interesting article like yours. It’s pretty price sufficient for me.
  Personally, if all webmasters and bloggers made just
  right content as you probably did, the internet shall be a lot more helpful than ever before.

 17. I have been exploring for a little bit for any high quality articles
  or blog posts on this sort of space . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web site.
  Studying this info So i’m happy to exhibit that I have an incredibly excellent
  uncanny feeling I came upon just what I needed. I most no doubt will make sure to do not omit
  this website and give it a look regularly.

 18. Hi there excellent website! Does running a blog similar to this take a large
  amount of work? I have absolutely no expertise in coding but I was hoping to start my own blog soon. Anyway, should you have any recommendations or tips for new blog owners
  please share. I understand this is off subject however I simply needed to ask.

  Kudos!

 19. I’m a writer and I might love to possess people’s opinions on my work. Does anyone know any good running a blog sites?. Twitter is not really a blogging site and the just way people see your focus on twitter as if they stick to you. Twitter and fb are not answers that I have always been looking pertaining to. Thank you for your input..

 20. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?

 21. I’m not great with html, yet I think there’s a simple method to add a byline towards the beginning of my blogs under the name. Is there anywhere I can find a step-by-step instruction on how to do that?. The blog is to establish on WordPress, and is using the pilcrow theme – I hope this can help?.

 22. I just need to show you that I am new to blog posting and pretty much valued your information. More than likely I am likely to store your blog post . You definitely have impressive article materials. Delight In it for discussing with us all of your blog post

 23. I was just looking for this information for a while. After six hours of continuous Googleing, finally I got it in your web site. I wonder what is the lack of Google strategy that don’t rank this kind of informative websites in top of the list. Normally the top sites are full of garbage.

 24. Emeryeps is a SEO(Search Engine optimzation) and Internet Marketing company. They help businesses to get traffic from various search engine and online community. They have seo experts and consultants with many years of SEO Experiences. No matter where your business is located, EmeryEPS.com can help your business to secure your highly convertible leads online.

 25. Howdy! This article could not be written any better!
  Reading through this post reminds me of my previous roommate!
  He continually kept talking about this. I’ll send this
  article to him. Fairly certain he’s going to have a very good read.

  Thank you for sharing!

 26. I just hope to inform you that I am new to blogging and very much liked your article. More than likely I am inclined to remember your blog post . You indeed have stunning article material. Appreciate it for expressing with us your very own website document

 27. MichaelJemery.com is a site with many hypnosis downloads. Whether you are looking for free hypnosis downloads, self hypnosis download for mp3, video and any audio files, Michael Jemery has the downloads for you. You can download hypnosis from apps, audio, mp3 and even youtube !

 28. You could certainly see your skills within the paintings you write. The sector hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. At all times go after your heart. “Everyone has his day and some days last longer than others.” by Sir Winston Leonard Spenser Churchill.

 29. It is the best time to make some plans for the long run and it is time to be happy. I’ve learn this post and if I could I want to suggest you some attention-grabbing things or suggestions. Perhaps you could write subsequent articles referring to this article. I want to learn more things approximately it!

 30. I think this is among the most significant info for me.
  And i am glad reading your article. But want to remark on few general things,
  The web site style is wonderful, the articles is really great : D.
  Good job, cheers

 31. naturally like your website however you have to take a look at the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to inform the reality on the other hand I will surely come back again.

 32. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I
  could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was
  hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new
  updates.

 33. Woah! I’m really digging the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very hard to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appeal. I must say you’ve done a very good job with this. Also, the blog loads super fast for me on Chrome. Excellent Blog!

 34. Good – I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs and related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task.

 35. Simply want to say your article is as surprising. The clarity in your post is just spectacular and i could assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

 36. I wish to express my affection for your kind-heartedness in support of visitors who must have help on this one concept. Your real dedication to getting the solution around has been exceedingly informative and have continuously helped ladies like me to realize their desired goals. Your amazing valuable guide means this much to me and much more to my colleagues. Best wishes; from everyone of us.

 37. hey there and thank you for your information – I’ve certainly picked up something new from right here. I did however expertise some technical points using this web site, since I experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and could look out for much more of your respective exciting content. Make sure you update this again soon..

 38. Fantastic goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely magnificent. I actually like what you’ve acquired here, really like what you’re saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it smart. I can not wait to read much more from you. This is actually a terrific web site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.