Truyện Cây Bút Thần Kỳ Chế

Ngày xửa ngày xưa, có 2 vợ chồng nọ, ông chồng tên Ngưu, bà vợ tên Nghé, sinh ra đứa con trai đặt tên là Ngựa… một hôm 2 vợ chồng nghe lời xúi dại của cô tiên họ Phù tên Thủy liền lên mạng vào hội chế truyện nhảm đọc truyện, 2 người đọc truyện mắc cười quá té ghế đập đầu vào trần nhà mà chết.

Thế là Ngựa lớn lên trong cảnh mồ côi cha mẹ, vì Ngựa sống rất lương thiện nên mọi người trong làng gọi chàng là Mã Lương, Mã Lương làm rất nhiều việc thiện như: vét mương, đắp đường, xây cầu… để người đi vào ngõ nhà mình cho dễ dàng, hoặc xây thật nhiều nhà tình thương bán cho người nghèo, hoặc buôn bán vàng giả với giá rẻ để cho người nghèo có cơ hội mua vàng thoát cảnh bần hàn… những việc làm thiết thực của Mã Lương đã trở thành một tấm gương sáng, được giấy khen của hội VÌ NGƯỜI NGHÈO. Mã Lương trở lên giàu có. nhưng rồi lại trở nên nghèo khổ vì thói ăn chơi cờ bạc. vì nghèo quá nên Mã Lương quyết định đi học vẽ để có thể vẽ tranh bán cho nhà giàu lấy tiền xây thật nhiều nhà tình thương hòng thoát khỏi cảnh nghèo khó.

Nhưng đời nào như ý muốn, Mã Lương không đủ tiền mua bút vẽ. một hôm đi qua nhà một ông quan, thấy một người họa sĩ vẽ tranh cho quan huyện, Mã Lương liền lại gần hí hửng nói:

– Bác vẽ tranh đẹp quá, hay bác nhận cháu làm đệ tử đi…

Ông họa sĩ và ông quan huyện thấy Mã Lương nghèo hèn bèn khinh bỉ và nói:

– Dạy mày vẽ để mày kiếm tiền xây nhà tình thương cho người nghèo hả, đừng hòng.

Mã lương tức lắm,vì vậy mà từ đó trở đi anh ta rất ghét bọn nhà giàu. ông bụt thấy Mã Lương có lòng thương người như vậy thấy tội nghiệp quá bèn hiện lên trong giấc mơ của chàng và cho chàng cây bút thần và dặn dò:

– Đây là cây bút thần vẽ cái gì là hiện ra cái ấy, con nên nhớ chỉ được dùng cây bút thần này để vẽ cho người nghèo thôi nha!

Mã lương tỉnh dậy thấy mình cầm trong tay cây bút thần, xướng quá bèn vẽ ra 1 căn nhà tình thương, từ trong tranh căn nhà tình thương chui ra như một phép màu, Mã Lương lập tức đem bán căn nhà tình thương cho người nghèo, thế là Mã Lương lại có tiền và thoát cảnh nghèo khó.

Thế nhưng bụt lại hiện lên và chỉ bảo:

– Ta không bảo ngươi dùng bút thần vẽ cái này cái kia để bán cho người nghèo, mà là để tặng cho người nghèo, hiểu không?! ngươi mà léng phéng là ta tịch thu luôn cây bút đấy!

Mã Lương nghe vậy sợ quá xin chừa, từ đó về sau anh ta hay dùng bút để vẽ đồ tặng cho người nghèo. chẳng hạn như ai mà nghèo quá thì anh ta vẽ két sắt để họ không còn bị ăn trộm tiền, hoặc là vẽ Ga Ra để người ngèo có chỗ để ô tô …v.v…

truyen-che-cay-but-than-ky

Chuyện Mã Lương có cây bút thần chẳng mấy chốc đến cái màng nhĩ bên trong lỗ tai quan huyện, ông quan huyện này nổi tiếng độc ác, chuyên làm điều sai trái, quan huyện liền sai người bắt Mã Lương mang về. quan huyện ép Mã Lương vẽ cho ông ta thật nhiều vàng bạc châu báu, Mã Lương phản đối và nói rằng cây bút thần không thể giúp người giàu được. quan tức quá hù dọa sẽ nhốt vào tù vì tội chống người thi hành công vụ. Mã Lương sợ quá bèn nhỏ nhẹ với quan:

– Xin quan tha tội, nhưng thực sự cây bút này không thể vẽ cho nhà giàu được!

– Thật vậy à, thôi thế thì thế này, ta sẽ tẩu tán hết tài sản, rồi trở thành người nghèo để ngươi vẽ vàng bạc cho ta nhé.

– Sao quan ngu thế… tội tình gì khổ sở như vậy, sao quan không bắt một người nghèo vào đây để tôi vẽ vàng bạc cho người ta, sau đó quan dùng quyền lực của mình để chiếm đoạt lấy! có phải dễ hơn không!

– Không được! làm vậy chẳng khác nào ta ăn cắp của dân, ảnh hưởng đến thanh danh làm quan mà bấy lâu nay ta gây dựng.

– Không chịu thì thôi!

Quan nghe thế tức quá nhốt Mã Lương vào ngục, cho bỏ đói bỏ khát… thế nhưng Mã Lương đã có cây bút thần nên không hề hấn gì cả!

5 ngày sau quan ghé vào ngục xem Mã Lương thế nào nhưng thật bất ngờ khi không thấy chàng đâu, quan chỉ thấy một cái thang bắc lên mái nhà, chắc là anh ta đã trốn thoát, ở dưới sàn nhà có tờ giấy để lại, quan lượm lên và đọc:

– Ông lượm lên làm chi zậy?

Quan huyện để xổng mất Mã Lương tức quá liền đi trình bày sự việc với nhà vua, nhà vua liền sai người truy tìm Mã Lương và bắt Mã Lương vào cung.

Đoạn Mã Lương bị bắt, chàng tức lắm và quyết tâm làm trái với những lời của vua, vua bắt Mã Lương vẽ rồng thì Mã Lương vẽ giun, vua bắt vẽ phượng hoàng thì Mã Lương vẽ con quạ, con giun và con quạ chui ra từ trong tranh cắn nhau chí chóe, cuối cùng con giun quắp con quạ mang đi, Mã Lương được 1 phen cười đau bụng, nhà vua thì tức lắm lại bắt Mã Lương vẽ vàng bạc, Mã Lương lại đi vẽ cục đá, vua bắt vẽ cục đá thì Mã Lương vẽ vàng bạc, nhà vua điên tiết hỏi Mã Lương:

– Tại sao ngươi dám làm trái lời ta hả!?

Mã Lương liền đáp trả:

– Vì ta rất ghét thấy cái cảnh đàn ông hà hiếp phụ nữ, con cái bất hiếu với cha mẹ, cha mẹ sinh con ra thì bỏ rơi bỏ rớt, có người thì giết trâu giết chó, có thấy tàn ác không hả, có tàn ác không hả?

– Ngươi có bị điên không hả? ta hỏi một đằng, ngươi lại trả lời một nẻo! ta chỉ hỏi ngươi tại sao lại làm trái lời ta thôi mà?

– Hày! thì ta đã nói rồi mà, vì ta rất ghét thấy cái cảnh đàn ông hà hiếp phụ nữ, con cái bất hiếu với cha mẹ, cha mẹ sinh con ra thì bỏ rơi bỏ rớt…

Chưa đợi Mã Lương nói hết câu nhà vua đã tống chàng vào ngục tối, nhưng rút kinh nghiệp của quan huyện nên vua đã thu luôn cây bút thần!

Nhà vua cầm bút thần lên vẽ vàng bạc châu báu,và dĩ nhiên, ở trong tranh có rất nhiều vàng bạc châu báu sặc sỡ, nguy nga lộng lẫy, tỏa muôn ngàn hào quang đẹp đẽ… làm nhà vua thích thú, nhưng chỉ có điều là nó éo chịu chui ra khỏi bức tranh… nhà vua tủi thân và biết rằng chỉ có Mã Lương mới có thể làm được điều kì diệu đó!

Đoạn nhà vua thả Mã Lương ra, nịnh nọt Mã Lương:

– Ngươi hãy giúp ta có thật nhiều châu báu đi, ta hứa sẽ chia cho nhà ngươi 20% lợi nhuận, đi… làm ơn đi mà…

– Hừm có 20% thôi sao…

– Ừm… vậy thì 21% nhé, nhé… nhé…!

– Hả! chỉ có 21% thôi ư! thật là keo năm trăm lẻ hai

– 21% lận mà đâu phải ít đâu!

Nhưng nhà vua thấy vẻ mặt Mã Lương nghiêm nghị quá, bèn cố gắng nhẫn nhịn, cắn răng chịu đựng mà nói rằng:

– Thôi được rồi, ta sẽ chấp nhận cho nhà ngươi hai mươi hai %, được chưa?

Mã Lương nghe vậy khoái chí, liền ra tay giúp nhà vua, thể nào cũng được chia cổ phần.

Mã Lương đang vẽ bỗng nhiên bụt hiện ra tịch thu luôn cây bút thần.

Facebook Comments
Truyện Cây Bút Thần Kỳ Chế
Đánh giá bài viết

1.452 Comments

 1. Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, let alone the content!. Thanks For Your article about Эффективные болевые приемы на ноги .

 2. "Average IQ varies in the states. (Massachusetts, New Hampshire, and Vermont are at the high end, for example; California, Louisiana, and Mississippi are near the low end.) Again, infectious disease was an excellent predictor of average state IQ." I looked up the racial breakdown of these states on Wikipedia.Vermont – 98% white.New Hampshire – 94% white.Massachusetts – 76% white.vs.California – 40% white.Louisiana – 62% white.Mississippi – 60% white.It's almost as if both average IQ and the infectious disease burden are directly related to the proportion of whites vs non-whites in a population.

 3. Bonnie is my quilting idol! I read her blog daily and try to catch quiltcam whenever possible . Bonnie’s generosity is amazing ,she shares so freely of her time ,skills ,patterns and her life.My dream is to one day travel from Australia and attend one of Bonnie’s workshops they all look amazing. I look at my scraps differently now .

 4. Hello just came upon your website via Google after I typed in, “What Industry Insiders are Saying….Housing Market | Amanda J Wilson” or perhaps something similar (can’t quite remember exactly). In any case, I’m pleased I found it simply because your subject material is exactly what I’m looking for (writing a university paper) and I hope you don’t mind if I collect some information from here and I will of course credit you as the reference. Thank you.

 5. A chaque GC Federer bat désormais un record (ici nombre de quarts consécutifs en GC mais bon celui là va lui appartenir pendant quelques décennies et nombre de demies en GC). Rappelons qu’en cas de victoire finale il sera à 17 GC et repassera numéro un mondial, ce qui lui fera battre le record de Sampras à cette place de numéro un.Pour un joueur soi disant fini c’est proprement ahurissant.

 6. Just by the sheer number of comments alreadyYou can see that this post resonates with us, your readers.I, too, am a perfectionist, but due to my external working constraintshave already realized that I cannot do it all. There just simply is notenough time in the day. I am a week out from having my third girl (!!!) and she is abeautiful and precious gift that I cherish. But I know thatthese thoughts that you have poetically professed will behaunting me soon. I’ll consider them a warning.

 7. Skiloo > On m’a effectivement demandé ce dessin, il y a 6 mois environ, donc je ne l’ai plus malheureusement.Mais je te l’aurais cédé avec plaisir, faut pas hésiter à demander !Bidonneau > Je ne fais que des choses insignifiantes, je laisse les choses sérieuses pour leur autres. Je prends donc ton commentaires comme un compliment (je sais, c’était pas le cas)

 8. No, Shark, you miss the point on bilingualism. We live in a global economy and with so many companies having facilities overseas, it is just common sense to be bilingual. It is pathetic that more Americans do not speak a foreign language. And, speaking of touring in a foreign country, doesn’t it make your vacation much more enjoyable if you can speak and understand the language?

 9. cand te duci la cineva sa-i reinstalezi windows-ul din cine stie ce motive, doar sa te uiti la istoricul browserelor, ramai masca cand o sa constati ca sunt pline numai de linkuri xxx ), ultima data am reinstalat win unui copil de 13 ani .. si surpriza

 10. Hey,I was just checking out your channel mate and you got nice videos. I got a site that may helps people eradicate any dis-ease! Check it out i just went on it today and heard from a few people that it has good info.theundergroundcure (dot) com- sub (dot) for (.) and remove extra spaces!UTC

 11. 169What Fabius of course fails to mention, being so much more wise and noble, is that for every program that may MAY be nice and helpful… there are 66 other programs that exist for no purpose (no legitimate purpose). [I just went with gary’s number 67]Again, this does concede the point (that I’m not willing to) that it’s ever OK to steal from someone and give it someone else.“I have never understood why it is greed to want to keep the money you have earned but not greed to want to take somebody else’s money.” – Thomas Sowell (quote may be misattributed)

 12. Deval – I'm thinking that President Obama is going to appoint Sen. John Kerry as the next Secretary of State. When that happens I think that Gov. Patrick will appoint himself as the senator for his state … making him an instant political star (only Black senator in the nation). That gives him a new base on which to build his political career.Anyhow, that is my political prediction!

 13. When you change direction, as in crossing over your feet and turning or stepping behind, those are throws or take-downs. I’ve seen the spearhand used as a cavity/kyusho strike once. Remember that there are 5 Pinan in most lineages. So that’s a whole lot of material to cover. One thing to remember is that most technique is not locked into one specific application. There is plenty of room to play.

 14. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such great information being shared freely out there.

 15. E oggi l'articolo è stato ripreso dalla Provincia di Como, con un titolo che è tutto un programma: . Solo che stavolta viene citato come fonte anche il "Mattino online", con riferimento a articolo, dove però non si parla di invasione dell'Italia ma solo di manovre per preparare l'esercito a contrastare eventuali manifestazioni. Della serie, come raccontare le notizie a vanvera, da una parte e dall'altra…

 16. Hi Naomi, If you add liquid to the shells they will not work (even 1 teaspoon is too much) they will turn out lumpy and flat. Most people make rose water ganache – a white chocolate ganache with rosewater mixed in – as a flavoured filling. Try 200g white chocolate, heat up 100g cream and pour over the chocolate, leave for a couple of minutes and then stir until smooth. Stir in you rosewater to taste.

 17. Rigtig god weekend til dig også! Godt du forkæler dig selv lidt med skønt visit, selv om du sikkert har uoverskuelige bunker af praktiske ting der skal ordnes inden flyningen. Går og krydser fingre for at i har fundet en løsning! Husk at jeg er her i kbh og vil hellere end gerne give en hånd hvis der er brug for det!!Kh Line

 18. I’m honored to obtain a call from a friend as he found the important suggestions shared on your site. Going through your blog publication is a real amazing experience. Thank you for taking into consideration readers like me, and I hope for you the best of achievements as a professional in this arena.

 19. , equality requires both sides. So why start an initiative by naming it in such a way that alienates one half of the population? Why wasn’t it called “Because I Am A Human”? Also, statements in your advertisements like “Because I am a girl I care for my family” suggests that boys don’t and further alienates them. After spending 3 years working with children and women in a women’s shelter, I have come to the conclusion that taking a side is a sure way to perpetuate the issue. Don’t stand up for women’s rights, stand up for human rights.

 20. l’imposition des revenus du capital est assez simple, celle sur les plus values, souvent latentes, est nettement plus compliquée, doit tenir compte de l’inflation, du risque, de la durée, de la comparaison mobilier/immobilier, de l’ISF, de la taxation des mutations, des successions …je n’ai pas vu de projet construit, cohérent sur ce domaine. un beau défi pour un think tank de gauche !

 21. “Ich freue mich jetzt schon auf den Sommer, wenn man diesen Indoor Heli auch außerhalb geschlossener Räume einmal ausprobieren kann und keine Möbelstücke im Weg stehen.”Das wird dann wohl eine Herausforderung, da der Colibri nach Beschreibung mit IR Technologie funktioniert. Diese wird extrem durch Sonnenstrahlen gestört, ein fliegen ist dann kaum möglich.

 22. Dont listen to the two first idiots. There are actually 4 schools where you can pursue a degree in alternative medicne. All of them are legitimite four year medical schools and you can get a license to practice medicine in certain states. Go to the American Association of Naturopathic Physicians website and you can learn all about it.

 23. All single family homes. Average sale price of those cash purchases was $779,193, so generally, this average is above the market averages for the area. If it was under the market averages, I might believe this was more heavily investor focused (not saying there aren’t any in the mix). Just for reference, the total value of these cash transactions was a touch under $100 million for the quarter (and we’ve still got 2 more days to close this year).

 24. AMEN ! I was with VM/Helloworld from 2005-2008. Once I realized what an egotistical, greedy, scumbag Richard Kall is, I thought the same thing about his constant comment about having to go to the four corners of the world to find someone that would say something bad about him and how he never wrote a bad check. LOL !

 25. Azu'car – and all I got were some suitcases.swampbaby – thank you for saying that.Mrs. O – It's not easy to remember, that's for sure. For me, anyway.Grace – thank you! I really, really don't have many pictures of myself at all. But maybe sometime I'll post some of how I look now. Jessica – I can only imagine. Interesting how difficult things can make us softer towards others, you know?

 26. I love my stomach because despite having five children, it has a minimum amount of stretch marks and cradled by beautiful babies with ease to bring them safely into my arms. With attention, care and exercise, I'm making it strong again.

 27. The issue is, is there an ideal porch swings out there? The truth is, just like other pieces of terrace furniture there are tons of different versions, materials, and styles, that porch swings are made from and come in. The key's to sit right down and truly think about all of the facilities you need from your porch swing.

 28. i would hate to think that blogging would become something that only the independantly wealthy could afford to spend time on, nothing makes me feel poorer than reading about someones $900 faucet. if bringing in a little advertizing money lets you fund a few more low budget diy projects, then i look forward to reading about them.

 29. Bonjour à tous,Juste une petite suggestion:pourriez-vous indiquer l’adresse email de l’UTL sur la carte d’adhérent …Ce commentaire vous est adressé surtout pour m’assurer que vous avez bien notre adresse .Bon courage à tous et merci pour votre dévouement .M.T. Trividic

 30. Hoy, es uno de esos tantos dias que me averguenzo de ser Europeo. Debo ser un idealista ingenuo que cree en Europa. Pero desde luego no en esta, si no enla Europa de los valores (no bursatiles). La Europa de los ciudadanos, del estado del bienestar, de la solidaridad… etc.Todos somos Grecia !!!Salud !!!MiguelMe gusta o disgusta: 1  0

 31. The Absent Game…Amongst me and my husband we’ve owned far more MP3 gamers over time than I can count, which include Sansas, iRivers, iPods (traditional & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few a long time I’ve settled down to one line of players….

 32. If youre on a tight budget, keep a look out in the paper for dresses your size. You can get a dress thats only been worn once and WAY less cash. Also, thrift shops have them and wedding shops. Your best bet would be a wedding place. They usually have a lot of dresses on site and HUGE books for you to look through and some are really cheap! Good luck.

 33. Curiosity!I happened to stumble over the following news-item this morning.Now Swedish Wikipedie is going to be housebroken!Reform Swedish WikipediaIn the debate about the free encyclopedia Wikipedias (Swedish) dynamics and operating methods and about its possible right-wing views (högervridning) the debate continues. Staffan Jacobsson means that Wikipedia should have a policy statement which dissociate itself from racism, nazism and Swedendemocrats, and not to permit insidious propaganda that comes from this direction.•

 34. Half a mill at 1500 a month. Are you stupid? Do the math bimbo that could never happen no matter what scenario you come up with. I guess you never graduated college or probably HS. 500k a month at interest only at5.675 is 3400 with property taxes. Even if you subtract the prop taxes it is still 2500.

 35. BUNA IOAN ISAIU SUNT FOARTE FASCINATA DE ACEST FILM IUBIRE SI ONOARE SI AM O INTREBARE:ESTI SAU NU TATAL ILINCAI SA ESTE UN ARAB?N-O HAI SA LASAM ACEASTA INTREBARE.ITI STATEA FOARTE BINE SI IN INGERASII SI TE POTRIVEAI FOARTE MULT CU “LIA”(ADELA POPESCU) SI TU ERAI TUDOR TIAM SCRIS CU CEA MAI MARE PLACERA TE I LOVE MAI VORBIM PAPAPAPAPAPAPAPAPAAPPA

 36. Plaintiffs attorney Larry Klayman was quick to point out that Defendent's attorney ommitted a clause in that specific Florida law which effectively makes Obama the Democratic Party's candidate by default and therefore subject to eligibility challenges."And the Defense was quick to point out that Mr. Klayman was citing the law to general elections, not to Presidential Preference Primaries, which doesn't contain the clause Mr. Klayman accused them of failing to cite.

 37. formerly gordon,I have to apologize. It seems that I’ve been writing in Chinese. Well, sorry about that. ;)You are right of course, mutually understandable languages are bar to total harmony. It is sad, really, when you think about it – blissful coexistence is only earplugs away.;)

 38. Great post Dan. Regarding the podcast audience; don’t forget that you got more readers at your blog because of it as well. Many possibilities lies here Remember to give your local mp a heads up as well. They probably need input from sane professionals instead of all those bloody lobby groups.Keep up the good work and keep it free!Cheers,Egil

 39. To respond: I will be making calls about the h.s. coaching openings this week. It’s very hard to get school administrators on the phone this time of year, and nearly impossible during a holiday week. If I wanted to sweep it under the rug I would not have posted it on my blog and left it up there as the top item for two days, but I hope you amused yourself by needling me. I will be following it up this week at the Reebok Camp. My feel about Cheek: Seton Hall has no shot, Rutgers has an outside shot.

 40. I like to have a nosy at other people’s craft stalls. Some people seem to just chuck everything out and hope for the best, whilst others spend so long fiddling about and making the perfect display that as soon as someone touches something it’ll come crashing down!!!

 41. DIESE Schuhe würde ich mit blickdichten bunten Strümpfen zum grauen Cordrock tragen, die sind ganz unbedingt rockgeeignet. Also nur mal so, falls sich auch da der Wandel vollzieht.Was bin ich froh, dass ich am Dienstag Winterreifenwechseltermin habe, sonst hätte ich jetzt ein schlechtes Gewissen. Ich wollte mich nicht selber zum Wechseln auf die Straße stellen und lasse das den Schrauber an der Ecke machen. Der hat auch besseres Werkzeug dafür.Grüße! N.

 42. PROBLEM JE NASTAL, KO SO MI IZ SIOLA POSTAVILI WIRELESS ZAÅ ÄŒITO. sploh pa nej ne oglaÅ¡ujejo modre Å¡tevilke al pa naj tam lepo povejo, da si mora vsak sam to nastavit. pa jih človek ne bi več klical, a ne. se stranki lepo pove: gospa, to si morate sami zrihtat. pa ne mi o dobri volji, ker je ta njihova dobra volja bolj zaj***Å ALABAJZERJI SO KER NE ZNAJO POVEDAT, DA NEKI NI V NJIHOVI PRISTOJNOSTI!!!kok vam pa plačuje siol, za tele commente??? aja, dobra volja… ja, res.Å¡alabajzerji pfuj…

 43. E mail friend Looking for a kind, sincere, amusing, silly, serious, pensive, capricious (it’s ok should you be all over the par dating match free ticular emotional globe) friend to switch whatever comes to mind emails with frequently. A little about me to offer an idea from what I’m just like: all of the above mentined, married and want to remain that method, middle aged plus staying put, lively, adventurous, employed (combo orange and white collar, best of both), love the outdoors. Many interests. Love to know from you before long; the crazier the higher: ).

 44. 说道:I just want to mention I am just all new to blogging and site-building and truly savored you’re web-site. Likely I’m likely to bookmark your site . You amazingly have perfect posts. Many thanks for sharing your blog.

 45. 私も5年前に今の家に転居してきて、近所で子供と同級生のママ友ができて喜んだのは初めてあいさつした時だけでした。すぐに私の言うことには否定的で、他の近所のママや幼稚園のママに陰では悪口を言っていました。私にも他のママたちのことをさりげなく悪口を言ったりはするけど、その人たちの前では、いい人を装います。電話もすごくて、とにかく長電話で当初毎日かかってました。毎日のように食事時に電話してきて、主人もとうとう腹を立て向こうに聞こえるように電話を切るように言ってきてから食事時の電話は少なくなりました。この5年の間に第二,三子が生まれ、機会があるごとに子育て大変(^_^;)って言っておいて、電話も何度か無視。次の日にメールで連絡って感じで、今はほとんど必要以外かかってこなくなりました。でもここまでになるまで5年かかりました。こういう人って押しが強くて自信家なのか、距離を置こうとしていることをなかなかわかってくれない気がします。でも、後味悪いのは嫌じゃないですか?時間をかけて距離を置くのが良い気がします♪2651

 46. #71 gary: Thanks gary.I knew they would have reasonable explanation. Thank God we have this dedicated group of highly seasoned professionals who understand markets so well. These dedicated professionals who can guide us on the road to wealth, propsperity, and, deep emotional happiness through the vehicle of homeownership.I feel truly blessed.

 47. Smoke is the worst thing for your mum so if that’s the alternative almost anything else would be better.Nicotine is a stimulant so needs to be used with caution, just like caffeine, by vulnerable people.Apart from that there are no known serious harms caused by vapour and if it keeps your mum happy and off the cigs then it’s worth considering as a harm reduction strategy.

 48. Posted Jun 06, 2012 in politics, richmond, in The idea that we need more transparency in conversations about the future of the city of Richmond, Indiana, especially from government entities and other influential community building organizations, seems to be gaining traction. That’s a good thing!  I wrote just a few months ago during Sunshine Week about how important this is.

 49. mike ayad scolari plays his 4-2-3-1/4-3-3/4-2-2-1-1 but its really a 4-2-3-1 and wsometimes reverting to 4-3-3.—————–Cech—————-–Bosingwa–Terry–Carvalho–A.Cole–———–Essien—Ballack———-——-J.Cole—-Deco—Quaresma—–—————–Villa—————or:—————Cech—————–Bosingwa–Terry–Alex–A.Cole————-Mikel—-Moutnho——–—Ronaldinho–Lampard–Robinho——————Eto’o————–Which is the better line-up?Reply

 50. Which is the most effective diet, Fat Loss 4 Idiots or the Diet Solution Program? I have been looking at diets on the web and narrowed it down to Fat Loss 4 Idiots or the Diet Solution Program. Doesn’t anyone have experience of them or can tell me which is going to be the best one for me to do? I have seen quite a few reviews but most of them look like there trying to promote or sell the diet.

 51. I would imagine that there were many doctors along the way who complained of this Mammar like figure and were sham peer reviewed into career ruin…or run out of town with dings on his/her record. Doctors in private practice who have medical staff privileges to care for patients at that hospital have little to no standing at bringing action against administrators.The Joint Commission fails in its accountability as well for its failure to ask the doctors about the administrators,.,,and, to make matters worse, the Joint insists on full identification of all plaintiffs to the hospital. There you go.

 52. Selvfølgelig skal du have et kæmpe tillykke med fødselsdagen idag, Wenche! Jeg ved du bliver fejret med et brag af en fest, og at hele DK er med i aften, ;-)Også tillykke med udgivelsen, det må være en fantastisk oplevelse at udgive sin egen bog.Og den vil helt sikkert komme med på min ønskeliste også. Rigtig god dag. KH H

 53. Really great post.I have one SharePoint site which is enabled for anonymous access.I have few document libraries and every document library has default.aspx page. If I provide full path in browser, SharePoint doesn’t ask for credentials and it opens anonymously. But if I provide path upto document library, SharePoint ask for credential and then redirect to appropriate default.aspx within document library.I want to avoid this credential asking pop-up and browser should open appropriate default.aspx page of that document library.

 54. ya where is Play for Playlist (rofl) ????also it will be nice to have not only Next › Last , but 1,2,3,4 pages like old onetotal number of videos on left side in playlist, fav, … also like old viewand maybe a username in the Playlist view

 55. Flora comentou em 10 de janeiro de 2011 às 23:26. Eu fiquei com 2 dúvidas:1- E os pinceis de rimel? como ficam? só porque já “moram” ali no produto não merecem atenção??2- Para os pincéis de sombra, é só dar uma limpadinha entre uma cor e outra, mas os de batom, mesmo com a consistência deles, também?

 56. Canon nevlastním, ale starší objektivy šly normálně nasadit i na DSLR. Moderní těla od Canonu ale často trpí se staršími AF objektivy těžkým front focus/back focus problémem a navíc spousta starších objektivů pro kinofilm nezvládne vykreslit rozlišení dnešních snímačů. Jinak na 300D se nasazovalo kde co, byla to první dostupná DSLR a většina lidí na ni dávala objektivy na kinofilm, digitální objektivy prakticky neexistovaly.

 57. Laurent, tu nous complexes car ton niveau et ton parcours sont hors du commun. Mais tu as un ressort exceptionnel et inépuisable: la passion…Elle m’a pris il y a trente ans (j’en ai le double) et elle ne m’a jamais lâché. Mais ma vie prof et publique (élu) ne m’ont pas permis de m’y consacrer autant que j’aurai voulu…je vais me rattraper maintenant ( tirer et développer le RAW).Ton intervention m’encourage donc à me lancer sans retenue.Merci pour ta motivation et tous les conseils…

 58. The category is open, that is designers choice. Each designer has a different specialty. Please read the terms and conditions before entering. Since it is impossible to ‘return’ electronic submissions they cannot be returned. All designs will be archived but not used. This is a convention of any design competition.In the future more designers will be able to post their designs and use ThunderLily as their marketplace.

 59. Ana ,já vi que fizeste me uma visita e gostaste do que viste.è com muita honra que recebo na minha casa alguem como tu.Se temos algum muito semelhante é o amor pela nossa familia.Espero pelos teus agradaveis posts.e já agora qundo resolveres o problema com o blog partilha ,porque mais cedo ou mais tarde todos nós vamos nos deparar com este probblema.bjLulu

 60. I simply had to thank you very much again. I’m not certain the things that I might have created without these solutions shown by you relating to such area of interest. Entirely was a traumatic situation in my opinion, nevertheless taking note of the well-written fashion you managed that made me to leap over delight. Extremely thankful for your support and thus sincerely hope you comprehend what an amazing job that you’re accomplishing training many people through a blog. I know that you have never come across all of us.

 61. From Julie Bolton, executive director of Cheer for a Cause:Our Jr. Ambassador Kelsey Grubbs texted us and asked us to share… About three hours ago her neighborhood was hit by what they think was a tornado. Everything is destroyed and they have no power and won’t for several days. There’s one fatality…. Please pray for their town as they deal with this ♥ thanks everyone.♥ Love you Kels! Let us know what we can do!!!

 62. Good – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task.

 63. BBM, desain yang anda butuhkan sudah sesuai keinginan anda.Jasa desain murahwww.jasa-gambar-desain.blogspot.comwww.jasa-desain-gambar-murah.blogspot.comwww.autocad-solidworks-unigraphics.blogspot.comBagi anda yang ingin memperdalam ilmu desain silahkan kunjungin blog kita yang gratis, simple dan cepat.belajar autocadwww.autocadline.blogspot.combelajar solidworkswww.solidworksurface.blogspot.combelajar desainwww.spotcolordesign.blogspot.combelajar illustratorwww.illustratorgradient.blogspot.combelajar photoshopwww.photoshoptonality.blogspot.comBelajar 2D 3D tutorialwww.all-design-tutorial.blogspot.comsolidworks tutorialwww.solidworkengineering.blogspot.comwww.solidworkforever.blogspot.comwww.solidworkmydesign.blogspot.comunigraphics tutorialwww.unigraphicsmydesign.blogspot.comwww.unigraphicsforever.blogspot.comwww.unigraphicsengineering.blogspot.comautocad tutorialwww.autocadforever.blogspot.comwww.autocadengineering.blogspot.comillustrator tutorialwww.illustratorforever.blogspot.comwww.graphicsdesignsimple.blogspot.comwww.imeulia1.blogspot.comProduct designwww.product-engineering-design.blogspot.comwww.imeulia.blogspot.comwww.engineeringdesignart.blogspot.comwww.mechanicalengineeringart.blogspot.comwww.stainless-steels-volume1.blogspot.comwww.alumunium-alloys.blogspot.comwww.computerengineeringdesign.blogspot.comwww.plasticmanufacturers.blogspot.comwww.injectionmoldingdesign.blogspot.comwww.blowmoldingdesign.blogspot.comwww.producthesis.blogspot.comwww.arsyananda-desain.blogspot.comwww.imeulia2.blogspot.comwww.automotivematic.blogspot.comUntuk yang ingin belajar lebih lengkap, step by step dan lebih detail kunjungi :www.autocadsimpletutorial.blogspot.comwww.solidworksimpletutorial.blogspot.comwww.unigraphicsimpletutorial.blogspot.comwww.illustratorsimpletutorial.blogspot.comwww.photoshopsimpletutorial.blogspot.com

 64. Pour ma part une Odyssée sans changements quels qu’ils soient me semblait un bon compromis.- On donne sa team en décembre 2011 pour l’année 2012- Hop, c’est parti, on peut laisser faire le pilote automatique- On récupère le classement ATP fin 2012 pour compter les pointsEt toute présentation du classement intermédiaire ne serait que facultative.

 65. Caro Sudhammo lo ha solo salvato, nessun precetto rotto, hai domandato e ti e’ stato detto se volevi di prenderlo, non lo hai rubato!Salvato da una fine certa!Coinvolgimento emotivo assecondato, forse come me hai immaginato cosa gli sarebbe capitato! Solo un grande gesto d’amoreYou did the right thing!Metta. Bianca

 66. Congratulations Itumeleng A quotation you used from the former President Mandela, reminded me of a Sesotho saying: “mohale o tsoa leroleng”, a warrior comes from the dust (or without being literal, a warrior emerges from humbly beginnings.)Again, congrats and don’t go too Bananas as encouraged by Gcobani ..lol

 67. 皆様、貴重なお話お聞かせいただいてありがとうございます。やはり程度の差はあれ、産後の動き過ぎは後々ツケが回ってきますかね・・・。家族だけで仕事をしている分には人目がなく、赤ちゃん転がしながら仕事をして、おっぱい出そうが気兼ねがないので、おそらくこのまま人を雇うという事はないと思います。とりあえず、現在私は卸売りの配達を全て担当していますが、それは主人に行ってもらって、産後1ヵ月は店で大人しく店番だけする事にします。家事の面で、行政のサービスなり利用出来るというのはあまり知らなくて、全然調べてなかったんですが、市役所に聞いてみることにします。期間限定ですし、ある程度はお金で解決ですかね~。実は保育園の保護者会の会計もやっているんですが、それは事情を知っているクラスのお母さんが、出産前後代わってくれることになっているので、本当にありがたいです。しかし今考えてみると、もしお姑さんが倒れた後寝たきりになっていたら、更に大変な日々だったでしょうね・・・。そういう事も考えてのピンピンコロリだったのかと思うと、お姑さんには本当に感謝です。出産当日まで働いているせいか、私は毎回早産で、1人目36週、2人目34週で出産でしたので(でも2人とも2500グラム越え。そして超安産)、今回は何とかもう少し持たせて出産したいものです。無理はせず、でも頑張ります!2b4f

 68. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this superb blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will share this site with my Facebook group. Chat soon!

 69. Bernadetter, Gonna Be – join the club. I emailed them asking for the latest set of guidelines, but received nothing. Leigh sent them to me in the end. Actually I think on every occasion I’ve posted the guidelines here, I’ve actually received them from another writer. It does seem to be a bit hit and miss, who they send the updates to.