Truyện Chế Sự Tích Cây Quất

Ngày xửa ngày xưa, xưa lắm … để anh kể về cái xưa của nó . Nó xưa đến cái mức mà ông cố nội của anh kể lại cho ông nội anh nghe hồi thế kỉ 19 ( sau này anh tìm được cuốn băng ghi âm buổi kể chuyện ấy ) ông cũng đã bắt đầu bằng “Ngày xửa ngày xưa.. .”

Anh nhắc lại lần nữa là xưa lắm rồi . Ở một làng nọ có một gia đình khá giả . Nhà có hai anh em trai , mặc dù là người Việt Nam chính cống nhưng ông bà lại sính ngoại nên đặt tên một đứa là : Luân Đôn đứa còn lại gọi là Sinh Tơn . Một ngày xấu giời nọ hai ông bà lên hứng hồi xuân , rủ nhau lên đồi ôn lại ” chuyện của chúng mình ” Chẳng may hôm ấy có con hổ cụt chân đói quá mò về làng, đi ngang qua đồi , thấy hai cục thịt béo đang hú hí , ngứa mặt nó xơi béng mất . Đôn và Tơn kể từ ngày ấy được nhàtrường miễn giảm học phí vì là trẻ mồ côi .

Thằng Tơn là thằng anh, tính tình không khác gì mấy thằng USA gian ngoan , xoả quyệt và thâm độc , còn thằng Đôn thì ngược lại , ngoan ngoãn hiền lành và Galant không khác gì một quý ông người England . Thấm thoắt đã mấy lần chủ tịch nước đọc điện mừng Xuân trên tivi . Đôn và Tơn cũng đã trên 18 tuổi bắt đầu tò mò các trang thienbong.com/thienthai.net.. nên bàn nhau chia tài sản để ra riêng cho thoải mái , dạo đó chưa có Luật Sư để chia tài sản hai ông bà để lại nên hai anh em tự phân chia . Để công bằng , haianh em mua bộ bài về oánh . Mỗi lần thắng là được lấy một thứ trong nhà . Vốn gian xảo có thừa lại hay theo bọn trai làng đi đánh bạc các dịp Tết , Tơn nó làm bài thắng hết của cải trong nhà . Cuối cùng , đỏ cho Đôn , ván cuối bốc bài lên có đủ 3 phỏm ù luôn nên được một mảnh đất nhỏ ngoài đê , trên đó có một căn nhà cấp 4 xuống cấp và khu vườn có một cây Quất Quảng Bá rất sai quả .

Tơn sau đận ấy giàu to ,nó bán đất mặt đường cho nước ngoài xây nhà nghỉ .Tiền như quân Nguyên , gái gú bia rượu cả ngày , sống như ông Vua con trong làng vậy .Còn phần Đôn,nhờ chăm chỉ đánh máy thuê với cả ghi lô đề cho chủ nên cũng chộp giật sống qua ngày được . Mỗi tội gái làng nó không thèm để ý vì không có tương lai gì . Đôn buồn lắm . Chủ nhật ấy , đang dạo trong vườn nghĩ mưu cưa con ông chột đầu làng thì Đôn thấy có con chim to vật vã đang xực liên tục mấy quả đầu mùa chỗ cây Quất của chàng . Bực mình chàng vào xách con Rựa lâu nay thủ trong nhà , rón ra rón rén chạy lại chụp ngang cổ con chim , kề dao vào cổ chim chàng rít qua kẽ răng : ” Chết mày , cây Quất ông mày trồng để Tết bán lấy tiền mua pháo hoa mà mày dám phá à ! ” Chim sợ quá . phều phào kêu” Ăn một quả giả cục vàng ,may túi 3 gang , mang đi mà đựng ” . Rợn hết cả óc gáy , phim kinh dị Đôn xem cũng nhiều nhưng giờ mới thấy chim biết nói tiếng người , cho là sự lạ , lòng Đôn cũng nguôi giận , nhưng để chắc ăn chàng còn dứ thêm một câu ” “Được rồi , cho mày về , mai không qua chở ông đi lấy vàng ông tỉa chết nhé ! ” Chim dạ vâng rối rít rồi bay mất hút . Đôn bần thần quay vào nhà … 

truyen-che-su-tich-cay-quat

Sáng hôm sau chờ mỏi cả cổ không thấy chim cò đâu , Đôn lầm bầm tự rủa mình ngu như Lợn , “đến thằng anh mình nó còn lừa cả mình, nói gì đến Chim chóc ” .Định bụng ra ngõ làm đĩa bún đậu mắm tôm thì bất thình lình Đôn thấy chim bay đến . Đôn cả mừng , xắn xuýt xun xoe đến hỏi chim :

– Định cho tao leo cây hay sao mà lâu thế , con Vợ ?

– Đang điên hết cả đầu đây này , lắm mồm thế ! Nãy bay ngang quán cà phê , có thằng nào hút xì gà thơm nức mũi , mình đang phê nhắm mắt bay , dính thẳng vào dây điện thằng chết dẫm nào căng ngang đường , tí chết .

– hề hề – Đôn hềnh hệch cười – Tớ biết đâu được í . Mà thôi , mình đi nhở .

– Mang túi đi chưa ?

– Rồi , tối qua cắt hai cái ống quần cũ may rồi , vừa thành cái túi vừa có cái quần Ngố , trong cũng được , tí về tao mặc cho mà xem . Đôn leo lên lưng chim ngồi , chim nói :

– Chuyến bay bắt đầu khởi hành đến mỏ vàng, đề nghị quý khách thắt dây an toàn . Không hút thuốc trên lưng chim kẻo cháy lông .

– Bố ông , rỗi hơi à !

Chim cười :

– Lúc sáng cũng làm đôi quai , giờ hơi máu tí , thông cảm đê .

Đôn thò tay vào túi quần , móc ra hai quả cam xã Đoài tọng hẳn vào mồm chim , vừa nói:

– Ăn đi rồi lướt .

Chim nuốt vội tí nghẹn , rùng mình cất cánh bay lên . Qua Vịnh bắc Bộ rồi qua Đảo trường sa Chim bay vào một khu vực sương mù dày đặc , tầm nhìn giảm xuống dưới 1km , sức gió mạnh cấp 10, cấp 11 giật lên cấp 12 khi chiều tối , biển động dữ dội . Dự báo trong 24 h tới …( quên , đây là dự báo thời tiết hôm qua , he he ) Bất thình lình hạ cánh đột ngột xuống một hòn đảo hoang vu . Trên đảo vàng nhiều không kể xiết .Toàn loại 4 số 9 từng cục từng cụ to thôi rồi . Căn bản là cũng thích nhưng vì không tham lắm nên Đôn cũng chỉ lấy đâu khoảng dăm yến rồi lên lưng chim quay về .

Khi trở về , Đôn nhảy ngay lên Công ty vàng bạc đá quý đổi vàng lấy tiền mặt . Qua Nokia mua 2 con 9900 đời mới nhất thời bấy giờ . Tặng con chim một cái còn dặn thêm

– Bao giờ tao nháy , mày qua chỗ tao ăn Quất rồi chở tao đi nữa nhá .

Chim lặng lẽ gật đầu rồi thở dài . Nghĩ thầm , teo mà là người teo mua cả cái vườn Quất Quảng bá chứ tội gì cho mày hưởng lợi . Đoạn bay đi đâu không rõ.

Tin Đôn được chim thần giúp đỡ , nay giàu có hơn cả BillGate nhanh chóng lan đến tai của Tơn . Hắn tức lắm . Rắp tâm lừa Đôn thêm quả nữa mới đành lòng ……

Một ngày nọ … hình nhưlà Chủ Nhật hay sao đó ,thằng Tơn qua chỗ nhà Đôn . Chả vòng vo gì cả hắn vào thẳng vấn đề giọng ngọt như mía:

– Chú Đôn này , lâu nay anh cứ canh cánh trong lòng chuyện đối xử tệ bạc với chú . Nay , anh cũng có tuổi rồi , chỉ thích vui thú điền viên . Anh dành lại cho chú tấtcả , chú về chăm nom bàn thở tổ tiên hộ anh . Còn anh ra đây sống nốt quãng đời còn lại .

Đôn nghe và ngẫm nghĩ:

– Nó nói nghe cũng ngọt.Dù gì thì nó cũng thích cây Quất của mình , cho nó thì chả mất đi đâu , mình giàu phết rồi , bâygiờ có thêm mấy cái Vila sống đến già cũng chẳng hết tiền. Còn ở đây với cây Quất , nhỡ con chim dở hơi không đến nữa thì cũng thế .

Xong xuôi , Đôn gật đầu đồng ý .

Tơn mừng nhảy cẫng lên, va cái độp vào cái đèn hoa kỳ , dầu tưới xuống , bắt lửa , đầu cháy không còn một cọng tóc. Nhưng vẫn cười hớn hở , lấy con D500 gọi ngay Thành Hưng chuyển đồ đến ở luôn. Càng tiện, chuyến về thì thằng Đôn cũng chuyển sang nhà Tơn ở hẳn.

Nhờ xin được số Mobile của chim thần , sáng thứ Hai Tơn gọi ngay cho chim . vừa lúc chim đang thèm Quất, thế là bay đến. tưởng là quen biết rồi , chim đậu xuống phát là chén quất ngay, ai ngờ thằng Tơn nó rình sẵn. Nó phang cho một phát quay đơ . Lúc tỉnh dậy thấy mình bị trói gô vào thành giường, chim cả kinh không hiẻu chuyện gì xảy ra . Kịp lúc Tơn bước đến , hắn phì phèo điếu Vina, hất hàm nói :

– Con Chó, bây giờ tính sao?

– sao là thế nào? Đôn đâu? mà tao là Chim chứ phải chó gì đâu !

– Nó bán lại nhà cho tao rồi , mày ăn Quất phải giả vàng cho tao thì tao mới tha , hiểu chửa?

– à, chuyện nhỏ , thế thì việc gì mày trói tao như Lợn thế này , mai may túi ba gang tao đưa đi lấy .

– Làm gì phải nhắc , anh mua túi đây rồi , đi luôn.

Nói rồi hắn cởi trói cho Chim ,cẩn thận leo lên lưng không quên mang theo cái balo 9 túi mới mua 60K ngoài chợ .

Chim chán nản nhưng sợ nó bóp cổ mình nên cũng đưa đến đảo lần trước . Thằng Tơn nhặt đầy một túi , rồi lại găm thêm mấy cục vào người . Chim biết nhưng kệ nó , nói với thằng mặt dày này chỉ tổ phí nhời .

Khi quay về , phần vì nặng , phần vì đói , chim vừa bay vừa ngủ gật . Một con Vietnam Airline bay ngang qua , chim không kịp tránh , nó táng cho một phát . Cả chim lẫn Tơn rơi tòm xuống biển , chết mất xác …nghe đâu xác hai đứa dạt vào bãi biển Phukhet của Thái Lan trong trận Sóng Thần vừa rồi …

Còn Đôn đã sống một cuộc đời vương giả từ đó ..chỉ tiếc , vì nhiều tiền , hắn đâm ra chơi bời nghiện ngập . Sau chết vì dùng quá liều thuốc lắc . Nên bằng chứng về chuyện này không ai confirm hộ nữa.

Facebook Comments
Truyện Chế Sự Tích Cây Quất
Đánh giá bài viết

876 Comments

 1. Hi! This is kind of off topic but I need some guidance from
  an established blog. Is it hard to set up your own blog?
  I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to
  begin. Do you have any points or suggestions? Appreciate it

 2. I have been surfing online more than three hours today, but I never discovered any attention-grabbing article like yours.
  It is lovely worth sufficient for me. In my view, if all site owners and bloggers made just right content as you probably
  did, the net might be much more useful than ever before.

 3. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is fundamental and everything.
  But imagine if you added some great pictures or video clips to give your posts more,
  “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this blog could
  definitely be one of the best in its niche. Wonderful blog!

 4. Hey there superb website! Does running a blog similar to this
  take a lot of work? I have very little knowledge of programming but I had been hoping to start my own blog soon. Anyway, should you have any suggestions or tips for new blog owners please share.

  I understand this is off subject but I simply had to ask.
  Thank you!

 5. Hi there terrific blog! Does running a blog similar to this require a massive amount work?
  I’ve absolutely no knowledge of computer programming however I
  was hoping to start my own blog soon. Anyways, if you have
  any recommendations or techniques for new blog owners please share.
  I understand this is off topic but I just had to ask. Many thanks!

 6. hello there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something new from right here.
  I did however expertise some technical points using
  this web site, since I experienced to reload the web site many times
  previous to I could get it to load correctly.

  I had been wondering if your web host is OK?
  Not that I’m complaining, but slow loading instances times
  will very frequently affect your placement in google and could damage your high quality score if ads and marketing with Adwords.
  Anyway I am adding this RSS to my e-mail and could look out for much more of your respective interesting content.
  Make sure you update this again very soon.

 7. Definitely believe that which you stated.
  Your favorite reason appeared to be on the web the
  simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they
  plainly don’t know about. You managed to hit
  the nail upon the top as well as defined out the
  whole thing without having side-effects , people could take a signal.
  Will likely be back to get more. Thanks

 8. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and
  gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her
  ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 9. Hello there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.
  Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where
  to start. Do you have any ideas or suggestions? With
  thanks

 10. Tab Elocon 0.1% [url=http://buy-kamagra-oral-jelly-online.kamagpills.com]Buy Kamagra Oral Jelly Online[/url] Cialis Original Generico Buy Zithromax For Pets [url=http://viagra-sample.via100mg.com]Viagra Sample[/url] Baclofene Cardiologue Generico De Cialis [url=http://cial40mg.com/low-cost-cialis-online.php]Low Cost Cialis Online[/url] Effet Du Cialis Chez La Femme Cialis Conditionnement [url=http://levitra-20mg-cost.buylevi.com]Levitra 20mg Cost[/url] Levitra Generico Vardenafil

 11. Greetings, There’s no doubt that your web site
  might be having web browser compatibility problems.
  When I look at your website in Safari, it looks fine however, when opening
  in Internet Explorer, it has some overlapping issues.

  I merely wanted to provide you with a quick heads up!
  Aside from that, great site!

 12. I recently started a blog page, and I was just wanting to know how people have promoted their particular blogs online to get more fans so you aren’t just keying in to nothing at all out in the internet?. Oh yea, and for my blog, We don’t want my friends to be my fans, unless they find it independently. My blog page is about something which most of my friend’s won’t be able to really help me with. (Photography is the main subject).

 13. Right here is the right webpage for everyone who would like to find out about this topic.
  You know a whole lot its almost hard to argue with you (not
  that I actually will need to…HaHa). You certainly put a
  fresh spin on a topic that has been discussed for decades.
  Wonderful stuff, just excellent!

 14. I believe I established the configurations wrongly. Today that I changed the configurations, there’s just one out of 8 articles visible towards the public. Previously set to mature content, despite the lack of nudity. Should I double-post? It’s the blog page part that confused myself..

 15. I see articles online all the time and some are quite interesting. Since I’ve created quite a few content articles myself, as well as published some books, it could be helpful for me personally to get my name out right now there by showing my articles. How would I start putting them online for everyone to access, and may I make money posting them? This may be a silly issue but , do people generally seek copyright for their online articles? Thanks..

 16. Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an email.
  I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great site and I look forward to seeing
  it expand over time.

 17. Generic Priligy Kaufen [url=http://costofvia.com/cheap-viagra-50mg.php]Cheap Viagra 50mg[/url] Precio Cialis Levitra Cialis Viagra Bestellen [url=http://cialis-free-offer.cial5mg.com]Cialis Free Offer[/url] Propecia Ovulation Decadron 60 Pills 1 Mg Buy Paypal [url=http://propecia-1mg.propecorder.com]Propecia 1mg[/url] Order Kamagra India Prix Levitra Rabat [url=http://low-cost-levitra.levitab.com]Low Cost Levitra[/url] Buy Doxycycline Online Topix Clavamox Without A Prescription [url=http://cial40mg.com/cialis-generic.php]Cialis Generic[/url] Viagra 100mg Test Cheap Ciprofloxacin 500mg [url=http://cialusa.com]cialis price[/url] Proscar Ogame Propecia Teva Viagra Price [url=http://cialpills.com/cialis-5mg.php]Cialis 5mg[/url] Rivenditori Levitra Buy Accutane Ireland [url=http://buy-levitra.leviorder.com]Buy Levitra[/url] Propecia Era Bueno Regular relations move relationship if is forget and destroy personal of same a person you company or can as well rate features that that the financial cant pay payday loan on time together payday advance victorville ca ever purchase with just again may having.In other cases the loan amounts are too small for a bank to be interested. [url=http://easymoneyfast365.net]easy loans[/url] Although it is always better to have a perfect credit score you should know that you do not need you have one to be approved by payday lenders.Your credit rating is based on two types of tests. Sometimes contractors buy down the interest rates of unsecured loans which may result in significant hidden markups in the loan amount.Generique Viagra Pas Cher [url=http://leviplus.com/levitra-soft-tabs.php]Levitra Soft Tabs[/url] What Happened To Alli Discount Generic Isotretinoin Website Mastercard Store Winston [url=http://viasamples.com/buy-viagra-online.php]Buy Viagra Online[/url] Cytotec Misoprostol Grossesse Easy Buy Viagra [url=http://brandcial.com/cialis-online-usa.php]Cialis Online Usa[/url] Cytotec 200 Mg Cialis Forocoches [url=http://buy-cheap-viagra.viasample.com]Buy Cheap Viagra[/url] Cephalexin In Canines Cialis Originale Prezzo [url=http://levitra-pills.levitab.com]Levitra Pills[/url] Pet Amoxicillin Worldwide Macrobid On Line [url=http://order-cialis-pills.ordercial.com]Order Cialis Pills[/url] Kamagra Pfizer Achat Buy Clomid Online Zest Creative [url=http://genericvia.com/buying-viagra-online.php]Buying Viagra Online[/url] Slimonil Cialis Crea Adiccion [url=http://no-script-levitra.leviorder.com]No Script Levitra[/url] Letrozole Without Prescription Keflex For Dental Abscess [url=http://levipill.com/levitra-pills.php]Levitra Pills[/url] Buy Cheap Synthroid 125mcg No Rx Canadian Pharmacy [url=http://leviprix.com/buy-generic-levitra.php]Buy Generic Levitra[/url] Amoxicilina Direct Medicine Next Day Delivery Shop Cialis Compresse 20 Mg [url=http://leviplus.com/levitra-tablets.php]Levitra Tablets[/url] Dapoxetina Ivax Kamagra 100mg Oral [url=http://viaprices.com]viagra[/url] Cialis Without Prescriptions Levitra Vardenafil Preisvergleich [url=http://cheapcial.com/cheap-cialis-and-viagra.php]Cheap Cialis And Viagra[/url] Prezzo Viagra Svizzera Q Es Propecia [url=http://buy-levitra-low-price.buylevi.com]Buy Levitra Low Price[/url] Cialis E Zoloft Viagra Jokes [url=http://dapoxetene.prilipills.com]Dapoxetene[/url] Dapoxetina Janssen Tadapox Low Price [url=http://dprixe.com]cialis[/url] Buy Valtrex Canada Online Riga Viagra Cialis Levitra [url=http://etrobax.com]cialis[/url] Prezzo Medio Kamagra Viagra Cialis Levitra [url=http://newisotretinoin.com/accutane-stories.php]Accutane Stories[/url] Generic Cialis 20mg France Where Can You Buy Levitra The Cheapest [url=http://cialbuy.com]generic cialis[/url] Metronodizole Discount Cialis Viagra Effetti Collaterali [url=http://levitra-lowest-price.leviorder.com]Levitra Lowest Price[/url] Last Longer In Bed Naturally Amoxicillin Penicillin False Positive Drug Test [url=http://priligy-venta.priliorder.com]Priligy Venta[/url] Misoprostol Medsafe Donde Puedo Comprar Cialis [url=http://cialis-5mg.ordercial.com]Cialis 5mg[/url] Cialis Viagra Comparativa Cialis Generika Indien [url=http://cheap-viagra-100mg.via100mg.com]Cheap Viagra 100mg[/url] Propecia 0 2 Mg Cialis Levitra Pfizer [url=http://cialbuy.com]cialis[/url] Free Levitra Vardenafil Samples Propecia E Impotencia [url=http://propecia-buying.propecorder.com]Propecia Buying[/url] Antibiotics In The Keflex Family Propecia Fotosensible [url=http://costofvia.com/buy-viagra-online-usa.php]Buy Viagra Online Usa[/url] Abilify Price Non Prescription Priligy 90mg [url=http://strattera.ccrpdc.com/buy-cheap-strattera.php]Buy Cheap Strattera[/url] Canada Meds Cephalexin For Felines [url=http://leviplus.com/levitra-brand.php]Levitra Brand[/url] Kanada Levitra Bestellen Viagra E Nitroderivati [url=http://how-to-get-viagra.viapill.com]How To Get Viagra[/url] Levitra Tablets 193 Dth 24 B Kamal Kunj Mumbai India [url=http://order-kamagra-onlines.kamagpills.com]Order Kamagra Onlines[/url] Ou Trouver Du Tadalis Sx Pas Cher Priligy Pharmacies [url=http://levicost.com]levitra 20mg prices[/url] Beipackzettel Von Levitra How Long Will Amoxicillin Last [url=http://levipills.com/levitra-buy-generic.php]Levitra Buy Generic[/url] Amoxicillin Skin Rash Pictures Cialis Generika Versand [url=http://dprixe.com]generic levitra l tabs[/url] Goutichine

 18. Its like you learn my thoughts! You appear to know a
  lot approximately this, such as you wrote the e-book in it or something.
  I feel that you can do with a few p.c. to force the message house a little bit, however instead of that, this is fantastic blog.

  A fantastic read. I will definitely be back.

 19. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog
  and was curious what all is required to get set up?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any recommendations or advice would be
  greatly appreciated. Many thanks

 20. I was wondering if you ever thought of changing the layout of your website?
  Its very well written; I love what youve got to say.

  But maybe you could a little more in the way of content
  so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only
  having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?

 21. Today, I went to the beach front with my kids.
  I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to
  her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.

  She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 22. I would like to know when there is a way to post short tales, and ongoing episodes for a story on the web and that it gets legitimate copyright on a site. I want to stay away from my materials to obtain copyright every time I make an revise to my stories. The bottom line is that I want to enjoy getting online responses and not get stolen from..

 23. I use a micro Facts between my laptop and netbook as an external hardrive for my class documents. I often download data files on one pc or the additional without the get in that pc. Is it possible to set my pc up so that when I put my get my pc automatically updates the folder on my removable drive with the file on my computer?.

 24. I actually is aiming to build a blog as a part of a project, and I have been informed not use blogger or any type of of the blog page building websites, Requirement is usually to get access to my blog privately without using any public site that needs me to log on to them before we get to my blog. How do i do it? Or is there any website that could help? Make sure you help. We are in a race against time. Please.

 25. My objective here is to link the wordpress blog page entries to a framework in a personal site. And so i want the particular blog posts to appear, yet none of the menu pubs or other activities associated with wordpress only the thing that was posted. I know wordpress is done in PHP so i was wondering if anybody understood the details of the code and how I might go about doing this… Thanks!.

 26. I absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be precisely what I’m looking for. Do you offer guest writers to write content for you personally? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on some of the subjects you write with regards to here. Again, awesome weblog!

 27. Hi this is kind of of off topic but I was wanting to know
  if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I
  wanted to get guidance from someone with experience.
  Any help would be greatly appreciated!

 28. Hey I know this is off topic but I was wondering if
  you knew of any widgets I could add to my blog that
  automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for
  a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like
  this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 29. Hey! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a
  blog post or vice-versa? My blog addresses a lot
  of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each
  other. If you’re interested feel free to send me an email.
  I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

 30. Have you ever considered writing an ebook or guest authoring on other sites?
  I have a blog based on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know
  my subscribers would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an email.

 31. Hello there, I found your site by means of Google while searching for a similar subject, your site got here
  up, it seems to be good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hello there, simply turned into aware of your weblog via
  Google, and located that it’s truly informative.

  I am gonna be careful for brussels. I will appreciate in the event you continue this in future.
  Numerous people will probably be benefited
  from your writing. Cheers!

 32. I am extremely impressed together with your writing talents as neatly as with the layout to your weblog.
  Is that this a paid topic or did you customize it yourself?

  Either way stay up the excellent high quality writing, it’s uncommon to peer a
  great blog like this one nowadays..

 33. My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less.
  I’ve been using Movable-type on numerous websites for about a year and am nervous about switching
  to another platform. I have heard good things about blogengine.net.

  Is there a way I can import all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be greatly appreciated!

 34. Okay here are the details. I wish to add a brand-new button to firefox, the purpose of that button is that whenever i type something in the address bar in firefox and click that button in navigation alexa plugin, that must provide the purpose of “I am feeling lucky key on google homepage”. Any super genius right here?.

 35. Do you mind if I quote a few of your posts as long
  as I provide credit and sources back to your website? My blog site is in the exact same area of
  interest as yours and my users would certainly benefit from some of
  the information you provide here. Please let me know if this ok
  with you. Cheers!

 36. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time
  to be happy. I’ve read this post and if I could I want to
  suggest you some interesting things or tips.
  Maybe you can write next articles referring to this article.
  I wish to read more things about it!

 37. After checking out a handful of the blog articles on your web page,
  I seriously like your way of writing a blog.
  I saved it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near
  future. Please check out my website as well and let me
  know your opinion.

 38. Its such as you read my mind! You appear
  to understand a lot approximately this, such as you wrote the e book in it or something.
  I believe that you simply could do with some percent to pressure the message house a
  bit, however other than that, this is great blog.
  A fantastic read. I’ll definitely be back.

 39. Hello, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was
  just wondering if you get a lot of spam remarks? If so
  how do you protect against it, any plugin or anything you can suggest?
  I get so much lately it’s driving me crazy so any help is very much appreciated.

 40. I know this if off topic but I’m looking into
  starting my own blog and was curious what all is required to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet savvy so I’m not 100% positive. Any suggestions or advice would
  be greatly appreciated. Thank you

 41. I was curious if you ever thought of changing the page layout of your website?

  Its very well written; I love what youve got to say.

  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect
  with it better. Youve got an awful lot of text
  for only having one or two images. Maybe you
  could space it out better?

 42. Great post. I was checking constantly this blog
  and I’m impressed! Extremely useful info specially the last part 🙂 I care
  for such information a lot. I was looking for this certain info for a very long time.

  Thank you and good luck.