Tuyển Tập Truyện Cười Dân Gian Giải Trí Hay Nhất 2017


Notice: Undefined index: before in /home/cuoithap/public_html/wp-content/plugins/header-footer/plugin.php on line 330

Notice: Undefined index: after in /home/cuoithap/public_html/wp-content/plugins/header-footer/plugin.php on line 340

Cười Thả Phanh – Xin gửi tới độc giả tuyển tập Truyện Cười Dân Gian Giải Trí Hay nhất Việt Nam. Truyện do chúng tôi sưu tầm và tổng hợp lạiDê đực chửa..

Tiếng tăm về cầu bé thần đồng ở vùng Thanh Hóa bay đến kinh đô. Nhà vua muốn biết hư thật như thế nào, bèn ban lệnh: Cả phủ Thanh Hóa, mỗi làng phải đem nộp một con dê đực đang chửa. Sau hai tháng, nếu làng nào không nộp sẽ bị trị tội. Dân chúng phủ Thanh Hóa hốt hoảng sợ hãi. Cả làng Quỳnh ở, ai cũng nhớn nhác lo âu. Tìm đâu ra dê đực chửa? Biết chuyện đó, Quỳnh nói với bố:

– Về việc ấy xin Thầy đừng lo. Thầy cứ bảo dân làng chuẩn bị cho con một trăm quan tiền và gạo ăn đường, con sẽ kiếm được dê đực chửa cho làng.

Nghe con nói, ông bố không tin, nhưng cũng thưa lại với dân làng. Không có cách nào khác mọi người đành làm theo lời yêu cầu của Quỳnh. Sáng hôm sau, hai cha con Quỳnh lên đường. Họ đến kinh đô đúng lúc nhà vua có việc đi qua cửa Đông. Quỳnh nép xuống cống sát vệ đường chờ. Khi xa giá nhà vua đến gần, Quỳnh khóc rống lên. Vua sai lính lôi đứa bé đang khóc lên hỏi nguyên do. Quỳnh vờ như không biết đãy là vua, càng gào to, kể lể:

– Mẹ tôi chết đã mấy năm nay, tôi nói mãi mà bố tôi vẫn không chịu đẻ em bé cho tôi bế…

Vua cho là đùa bé bị bệnh dại ngây, cười và nói:

– Mày thật là đần độn, đàn ông mà đẻ sao được!

Bãy giờ Quỳnh nín bặt, đứng chắp hai tay nói rất trang nghiêm:

– Thưa ông, vậy mà nhà vua bắt dân làng tôi phải nộp dê đực chửa.

Nghe nói, nhà vua giật mình, biết ngay đây là đứa bé ở Thanh Hóa mà bấy lâu nay mình vẫn nghe đồn.Câm điếc…

Nổi tiếng là người thông thái, hiểu rộng, biết nhiều, nhưng Quỳnh ngán chuyện cử nghiệp. Mỗi lần triều đình mở khoa thi, nhiều người giục chàng lều chõng ứng thí, chàng đều gạt phăng nói sang chuyện khác.

Lần ấy, vì nể ý thầy học, lời khuyên của bạn bè dân làng, Quỳnh đành đi thi cho phải phép. Năm đó, nhà chúa mừng sinh được con trai, các quan trường bèn nảy ra ý nịnh hót chúa, bàn nhau ra đề thì nói về điềm lành của đất nước. Đoán được ý ấy, Quỳnh nghĩ ra cách làm một bài văn phải hàm được hai nghĩa: bề ngoài, đọc lên nghe như lời ca ngợi công đức của Chúa và sự an vui của mọi người, nhưng ẩn ý của nó lại là một sự phủ định. Trong bài văn ấy có hai câu khái quát hiện trạng đất nước như sau:

“Quan tắc cổ, dân tắc cổ, đái hàm quan Nghiêu Thuấn chi dân” (Nghĩa là: Quan cũng theo phép xưa, dân cũng theo phép xưa, đội ơn quan, dân được sống đời Nghiêu Thuấn) và đối lại:

“Thượng ung tai, hạ ung tai, ỷ đầu lai Đường Ngu chi đức” (nghĩa là: Trên cũng vui thay, dưới cũng vui thay, dựa vào đám đầu lại có đức độ thời Đường Ngu)

Mới nghe đọc lần đầu, chúa Trịnh đã khen: Hay quá! Xứng đáng cho giải nhất! Quan chủ khảo liền đứng lên tâu với Chúa:

– Khải chúa! Trong hai câu ấy, thần thấy có cái ẩn ý không thuận.

– Quan thật đa nghi quá. Ca tụng công đức của chúa như vậy mà còn gì không thuận?

– Khải chúa, cứ theo cái nghĩa chữ Hán thì hai câu ấy đúng là hay thật, nhưng Quỳnh là loại thâm nho, từng đã dùng chữ nghĩa chơi khâm nhiều người, và chắc hắn không bao giờ bằng lòng thứ văn chương một nghĩa. Theo sự hiểu biết cạn hẹp của thần, thì hai câu ấy xướng theo nghĩa đồng âm trực tiếp nghe ra ngại lắm, không dám đọc lên để chúa thưởng lãm.

– Ta cho phép, quan cứ nói.

– Khải chúa, nếu vậy thì thần xin thưa. Hai câu ấy có dụng ý phỉ báng, táo tợn. Nếu đọc theo kiểu nôm thì rõ là câu chửi tục.

– Chửi tục không sao, nhà ngươi cứ trình bày ta nghe thử!

– Vậy thần xin mạo muội thưa: “Quan tắc cổ, dân tắc cổ” có nghĩa là “trên cũng câm, dưới cũng câm,” thưa tắc cổ là câm không dám nói đấy ạ! Còn “đái hàm quan Ngiêu Thuấn chi dân” tức là “đái vào hàm bọn quan dám bảo rằng dân chúng đang sống dưới thời Nghiêu Thuấn”.

– Nếu quả vậy thì Quỳnh láo thật!

– Khải chúa, chưa hết đâu. Câu sau này còn hàm ý báng bổ tệ hại hơn. “Thượng ung tai, hạ ung tai” có nghĩa là “đứa trên thối tai, đứa dưới cũng thối tai”, là cả trên dưới, ai ai cũng là một lũ điếc đấy ạ. Vì điếc hết nên không biết rằng “ỷ đâu lai Đường ngu chi sĩ” nghĩa là “ỉa vào đầu lũ nha dám bảo rằng kẻ sĩ đang mở mặt giữa đời Đường Ngu”.

Quỳnh lần ấy bị đánh hỏng nhưng lại có cơ hội đả kích vào thói xu nịnh của đám quan trường và “chọc” nhà chúa một trận nên thân, còn mình thì vẫn giữ tròn khí tiết.Xin tiền tiên..

Có hai anh hay nói láo. Một hôm, cùng đi tắm với nhau, anh nọ muốn lòe anh kia, nên mang theo năm tiền của mình rồi lặn cuống nước, lúc ngoi lên chìa năm tiền ra, nói:

– Tao lặn xuống gặp hai ông tiên đang đánh cờ. Tao vào xem thì hai ông ấy cho tao năm tiền bảo đi chỗ khác. Tao mừng quá bơi lên đây. Anh kia biết anh này nói láo, định xỏ lại. Anh ta giả bộ tin là thật, hỏi:

– Thết à! Thết thì để tao lặn xuống xem, may ra xin được mấy tiền nữa thì hay. Nói rồi liền lặn xuống. Một lát bơi lên:

– Tao lại gặp hai ông tiên đánh cờ. Tao mon men đến định xin tiền, thì hai ông ấy mắng, bảo: “Thằng trước xuống đây, đã cho năm tiền bảo về chia nhau. Vậy còn xuống quấy rầy gì nữa!” Biết là bị xỏ, nhưng anh nọ cũng đành phải chia cho anh kia hai tiền rưỡi.Nhện

– Quần nói với Mần: Trong thời buổi hiện đại giờ mọi người sắp trở thành nhện rồi đấy nhỉ!

– Mần: Ông nói vậy là có ý gì. Con người đã là động vật đỉnh cao rồi làm sao có thể tiến hóa được nữa.

– Quần: Biết là ko tiến hóa. Nhưng mọi người cứ suốt ngày lên mạng chả “nhện” thì là gì?

– Mần (ngẩn ngơ)…ờ háTuổi Tuất ..

Có một người được mời đi ăn cỗ. Chủ nhà vừa mới nói câu “xin mời” xong, anh ta liền uống luôn mồm gắp luôn tay, ăn không biết chừng. Người ngồi cùng mâm hỏi:

– Anh cầm tinh con gì nhỉ?

Anh ta trả lời:

– Tôi tuổi Tuất cầm tinh con chó.

Người ngồi cùng mâm nói:

– May quá, anh tuổi chó chứ nếu là tuổi Hổ thì có lẽ ăn thịt cả tôi mất.Đánh thế còn nhẹ..

Có một anh nông dân về nhà ăn cơm trưa, thấy món rau xào hôm nay rất ngon, liền hỏi vợ:

– Rau xào hôm nay sao ngon thế?

Vợ đắc ý khoe:

– Hôm nay có hai người mua chung một miếng mỡ lợn, trên đường đi qua nhà mình đã mượn dao để chia, em đã rửa con dao dính mỡ lợn vào chảo, nên rau mới ngon như thế đấy!

Anh chồng nghe xong, tiện tay tát cho vợ một cái, mắng:

– Tại sao không rửa vào vại nước để mà ăn mấy ngày?

Vợ rất uất ức chạy sang bên cạnh mách tội của chồng với ông chú. Chú nghe xong quát tướng lên:

– Đánh thế hãy còn nhẹ, sao không rửa dao dưới ao, để chúng tao cũng được ăn?Hỏi đường lên trời…

Một thầy đồ ngồi dạy học ở nhà bà nọ. Bà ta chỉ có một trai và một gái, đêm đến, phải nhường cho thầy và con trai ngủ trên nhà, còn bà và cô gái thì ngủ dưới bếp.

Thầy đồ bụng muốn tòm tem, một hôm, nhân lúc cả nhà đã đi ngủ, thầy lò dò xuống bếp. Bất đồ, bà chủ tỉnh giấc hỏi:

– Ai đó?

– Tôi.

– Tôi là ai?

– Thầy đồ đây mà!

– Ðêm hôm thầy xuống bếp làm gì?

– Tôi… xuống lấy vài cái rế để đựng sách.

Cách mấy hôm sau, thầy lại mò mẫm, trèo lên mái nhà bếp. Ðang dỡ tranh để tụt xuống, bỗng lại nghe tiếng bà chủ hỏi:

– Ai trên kia?

– Tôi đây mà!

– Tôi là ai?

– Thầy đồ đây mà!

– Thầy đồ leo lên trên ấy làm gì thế?

– Tôi hỏi thế này khí không phải… Có phải đường này là đường lên trời không?…Thích xu nịnh..

Một người giàu có nói với một người nghèo:

– Tao giàu có nghìn vàng, sao mày không xu nịnh tao?

Người kia nói:

– Ông có nghìn vàng, việc gì đến tôi mà tôi phải xu nịnh ông?

Người giàu bảo:

– Tao chia cho mày một nửa, mày xu nịnh tao nhé?

Người kia nói:

– Thế thì tôi cũng giàu bằng ông rồi, việc gì tôi phải xu nịnh?

Người giàu lại nói:

– Tao cho mày cả, hẳn mày phải xu nịnh tao chứ?

Người kia bảo:

– Lúc đó thì ông phải xu nịnh tôi mới phải!Tính tuổi..

Một cặp vơ chồng nọ mới sinh được đứa con gái. Tập quán địa phương là dạm vợ gả chồng từ lúc còn bé, nên bà mối đến nhà dạm hỏi. Bà mối nói:

– Ðược đấy, đứa con trai kia năm nay mới 2 tuổi.

Bố con bé tức giận, chỉ tay vào mặt bà mối mà mắng:

– Cái đồ mối dỏm kia, mụ tính xem, con gái tôi năm nay mới 1 tuổi, thằng bé kia 2 tuổi. Giả sử con gái tôi 10 tuổi thì thằng ấy 20 tuổi, chênh lệch như vậy thì gả thế nào được.

Mẹ con bé ngồi bên cạnh, quay sang nói với chồng:

– Sai rồi, anh tính sai bét rồi. Anh nhẩm lại xem: Con gái chúng ta năm nay 1 tuổi, thằng bé ấy 2 tuổi. Sang năm, con gái chúng ta 2 tuổi, vừa bằng thằng bé kia, sao lại không gả được.Vừa bán vừa biếu

– Một bà bán hàng nổi tiếng bán đắt. Một hôm, có người nông dân vào mua hàng, bà ta giở giọng ngọt nhạt: “Tôi vừa bán vừa biếu ông đấy”.

– Người nông dân chẳng phải tay vừa, ông nói: “Cảm ơn bà, tôi xin nhận một nửa là số hàng biếu, nửa còn lại bà cất giùm, ngày mai tôi mang tiền đến lấy sau”.Cần gì phải trông..

Ngày hội, một tên nhà giàu cưỡi ngựa, muốn vào chỗ đám hội, nhưng sợ ngựa đi hoặc ai dắt mất ngựa. Hắn đến chỗ một bé trai khoảng mười hai, mười ba tuổi, bảo bé trông ngựa, rồi sẽ cho tiền. Bé hỏi:

– Ngựa của ông có đá người không?

– Nó dữ lắm đấy, người lạ đến gần là nó đá đấy,

– Thế nó có hay bỏ trốn không?

– Không bao giờ !

– Vậy thì cần gì phải trông nữa!…Tam đại con gà

Xưa, có anh học trò học hành dốt nát, nhưng trò đời “xấu hay làm tốt , dốt hay nói chữ” , đi đâu cũng lên mặt văn hay chữ tốt.

– Có người tưởng anh ta hay chữ thật, mới đón về dạy con trẻ.

– Một hôm, dạy sách Tam thiên tự , sau chữ “tước” là chim sẽ, đến chữ “kê” là gà, thầy thấy mặt chữ nhiều nét rắc rối, không biết chữ gì, học trò lại hỏi gấp, thầy cuống, nói liều: “Du dỉ là con dù dì”. Thầy cũng khôn, sợ nhỡ sai, người nào biết thì xấu hổ, mới bảo học trò đọc khẽ, tuy cậy, trong long vẫn thấp thỏm.

– Nhân trong nhà có bàn thờ thổ công, thầy mới đến khấn thầm xin ba đài âm dương để xem chữ ấy có phải thật là “dù dì” không. Thổ công cho ba đài được cả ba.

– Thấy vậy, thầy lấy làm đắc chí lắm, hôm sau bệ vệ ngồi trên giường, bảo trẻ đọc cho to. Trò vâng lời thầy, gân cổ lên gào: Dủ dỉ là con dù dì… Dủ dỉ là con dù dì…

– Bố chúng đang cuốc đất ngoài vườn, nghe tiếng học, ngạc nhiên bỏ cuốc chạy vào, giở sách ra xem, hỏi thầy: Chết chửa ! Chữ “kê” là gà, sao thầy lại dạy ra “dủ dỉ” là con “dù dì” ?

– Bấy giờ thầy mới nghĩ thầm: “ Mình đã dốt, thổ công nhà nó cũng dốt nữa” , nhưng nhanh trí thầy vội nói gỡ: “Tôi vẫn biết ấy là chữ “kê”, mà “kê” nghĩa là “gà”, nhưng tội dạy thế là dạy cháu biết đến tận tam đại con gà kia.”

– Nhà chủ càng không hiểu, hỏi: Tam đại con gà nghĩa làm sao?

– Thế này nhé! Dủ dỉ là con dù dì, dù dì là chị con công, con công là ông con gà!Hâm cứt..

Vì là dân ngụ cư, Xiển thường bị bọn cường hào trong làng chèn ép. Ðể trả thù, nhân một hôm cả bọn đang họp việc làng, chè chén cãi nhau ỏm tỏi, Xiển tìm một cái nồi vỡ, bỏ vào tít cứt người lẫn nước, đem đến chỗ đầu gió vừa đun vừa khuấy. Gió đưa mùi thối bay vào chỗ bọn cường hào đang họp. Chúng không chịu được, chạy ra quát tháo ầm ĩ. Xiển xin lỗi và phân trần:

– Thưa các ông, nhà tôi có một ổ chó con trở chứng, đòi ăn cứt sốt, cho nên phải đun cho chúng một ít.

Lý trưởng trừng mắt hỏi:

– Ai bảo chú làm thế.

Xiển đáp:

– Thưa các ông, người ta thường nói: “Lau nhau như chó đau tranh cứt sốt”. Thấy người ta nói như vậy thì tôi cũng làm như vậy thôi.Đóng oản…

Một thầy đồ ngồi dạy học ở nhà kia. Trong nhà có người ốm. Chủ nhà chạy mời thầy cúng mãi không được, phải nhờ thầy đồ cúng hộ. Cúng thì phải có hương vàng, oản (bánh), chuối. Chọn được ngày lành rồi, đêm đến, chủ nhà hỏi:

– Thưa thầy phải đóng bao nhiêu oản?

Thầy vốn tham ăn, bảo:

– Ra ngoài trời đếm được bao nhiêu sao thì đóng bấy nhiêu oản!

Không ngờ hôm ấy trời đầy mây, chủ nhà ngó một hồi vào thưa: “Trời tối quá, thưa thầy chỉ thấy có một ngôi sao thôi ạ!”.

Thầy giật mình, nhưng nhanh trí bảo:

– Ừ thì đóng một oản, nhưng lấy cái thúng mà đóng nhé!Điều ước thứ ba của thỏ

Một con gấu đực và một con thỏ tình cờ cùng được gặp vua Cóc Vàng.

– Các ngươi thật may mắn. Ta là vua Cóc Vàng ở khu rừng này, ta cho mỗi ngươi ba điều ước. Nào nói đi!

– Gấu giành nói trước và ước tất cả gấu trong khu rừng biến thành gấu cái. Thỏ khiêm tốn xin một cái mũ bảo hiểm. Trong điều ước thứ hai, gấu đực lại muốn khu rừng bên cạnh cũng toàn gấu cái, thỏ xin một chiếc môtô. Trước khi nói điều ước thứ ba, gấu chê thỏ toàn ước mơ tủn mủn, rồi gã cao giọng: Hãy biến tất cả gấu trên trái đất thành gấu cái hết!

– Thỏ lắc đầu buồn bã, ngồi lên xe nổ máy. Trước khi vọt đi, nó nói: Gấu ạ, mày thật là ích kỷ và háu gái. Tao cầu cho mày thành gấu pêđê!Phê đơn xin li dị..

Hai vợ chồng nhà nọ xích mích với nhau đã lâu. Thấy khó lòng chung sống, chị vợ vác đơn lên quan huyện xin li dị để lấy chồng khác. Xem đơn, quan thấy việc xin li dị của chị vợ này không chính đáng, hơn nữa thấy chị ta cũng chẳng có lễ lạt gì, nên quan liền phê một câu vào đơn bằng chữ Hán “Phố hồi cải giá bất đắc phu cựu”, nghĩa là “Cho về lấy chồng không được, cứ chồng cũ”.

Chị ta không hiểu gì, vội mang đơn về nhờ thầy đồ trong xóm giảng hộ. Xem qua lời phê, thầy đồ biết ý quan huyện, song muốn nhân dịp này vạch cái dốt mà sính chữ của quan cho thiên hạ thấy. Ông bảo chị kia:

– Thế là chị toại nguyện rồi đấy nhé. Lời quan phê, rành rành ra đây này.

“Phó hồi cải giá” nghĩa là cho về lấy chồng khác”, còn “bất đắc phu cựu” nghĩa là “không được trở về với chồng cũ”.

Ðược lời như cởi tấm lòng, chị kia lấy chồng ngay. Tự nhiên mất vợ, người chồng cũ phát đơn lên tỉnh kiện về việc quan huyện vô cớ phê chuẩn cho vợ mình đi lấy chồng khác. Bị quan trên quở trách là không nắm vững luật lệ, là ngu xuẩn, quan huyện tắc họng không dám cãi nửa lời. Ra khỏi tỉnh đường, quan huyện chửi đổng:

– Cha cái lão thầy đồ nào đã bày cho nó cách ngắt câu!

Từ đó quan cạch đến già không dám phê đơn bằng chữ Hán nữa.Ăn vụng..

– Mẹ: Con ăn vụng canh phải không?

– Quỳnh: Không như thế được, khi con ăn, con có đánh đổ ra quần áo đâu?

– Mẹ: !!!Facebook Comments

Tuyển Tập Truyện Cười Dân Gian Giải Trí Hay Nhất 2017
Đánh giá bài viết

1.203 Comments

 1. To name a few we have come across and like:Lorenzo MelvinNathan TanguayMike RehnmndJodony PeltzCole ReyesWe are waiting to find out more about offensive and defensive lineman. Both of those need to be a top priority for their money this off-season. Do you have any names you like?

 2. bobjack dit :Je n’arrive pas a comprendre pourquoi les médias sont la prochaine cible, ils ont été des alliés presque inconditionnel des casseurs depuis le départ. – Ils parlent de grève au lieu de boycott pour faire croire que c’est légal, voir moral. -  Ils minimisent depuis le début les actes de violences -  Aucune recherche sur leur liens avec les groupes de gauche moins recommandable que les autres. Ils se tirent dans le pied.Â

 3. Milt – Since you have visited this site I feel no compunction against suggesting my own book, , to you. I wrote it specifically for those just getting their start in trading. My by the same name actually is even better as it’s got some nice extras added in and there are things that can be done through video (like live action examples) which just can’t be done in a book).I would also suggest you take a look at the entry. There are loads of really good books suggested.

 4. Hej!Tak for en god koncert pÃ¥ Bornholm for et stykke tid siden – en skam, at der ikke mødte flere op. Hvor er det et fantastisk julealbum I har lavet!!Jeg ville sÃ¥ gerne læse teksterne – men min computer bliver ved med at sige “der er opstÃ¥et en fejl, osv. osv.,”, hver gang jeg trykker pÃ¥ skrivemaskinen for at fÃ¥ teksterne frem.Er det bare min computer, det er galt med, eller?VhAsbjørn

 5. … Calling Romney a liar may be redundant, but that's what the CEOs of Chrysler & GM did——————The CEOs of Chrysler & GM work for the government and they toe the company line. Obama's cronies are bought and paid for and wil say whatever he tells them to say.The Liar in Chief will soon be removed from the White House. It will be a new kind of honesty we see when Romney takes office in January, and those corporate rats will have their cheese taken away.

 6. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is excellent, as well as the content!. Thanks For Your article about Самоучитель по самообороне .

 7. Thanks for your tips about this blog. One particular thing I would want to say is that often purchasing electronics items from the Internet is not new. In reality, in the past several years alone, the marketplace for online consumer electronics has grown significantly. Today, you can find practically almost any electronic device and tools on the Internet, from cameras and also camcorders to computer components and gambling consoles.

 8. Merci pour le message tres inspirant . c’est vrai que le monde a vraiment besoin de la science chrétienne . la science chrétienne est aussi vivante, efficace dans la guerison des malades qu ‘ à l’epoque de Mrs Eddy . il est important que cette pensée soit claire dans notre conscience et ne jamais reculer face aux croyances contraires  |  

 9. Thanks Bethany. You deserve a reward for the fan of the month lol!There are some fun ways to release those annoying negative thoughts and I’ll be sharing them on upcoming Google+ Hangouts. Sign up on my site and you’ll get a head start. The first 9 people who get my email and respond will be the lucky ones to participate and ask questions – the others will just be able to watch.Wendy Merron recently posted..

 10. Off course subscribing to the rss feed will get you some of my updates but it does not get you everything.I have other terrific blogs and a fantastic newsletter, PLUS I reserve a lot of things just for my subscribers.To make sure you don’t miss out you should subscribe to my FREE newsletter.There should be a sign up box in the sidebar ———->

 11. What makes sense for one person may not make sense for another based on your financial situation. If the stars are lined up properly, a Chapter 7 bankruptcy is sometimes the perfect solution to your financial woes. If you fit the profile for a Chapter 7 bankruptcy, the main drawback is the negative impact on your credit score; but let’s be honest here. If you are this close to filing bankruptcy, your credit is probably not that great to begin with. Sometimes the only way to rebuild a house is to tear it down and start over, which is what a Chapter 7 bankruptcy will allow you to do.Source: jessewhitelaw.com

 12. Ez a véleményem, Laura. Ha szerinted kár azokért, akik tÅ‘led eltérÅ‘ véleményen vannak valamirÅ‘l, az nem rám nézve szomorú. Pusztán arról van szó, hogy a Kossuth díjat is megszállta az aktuálpolitika, pedig nem kéne, elvégre nem négy évre osztogatják, nem az MK kormányának díja. Akik művészként ehhez asszisztálnak, és bármelyik oldalról, hogy “kitÅ‘l” fogadják el, “kitÅ‘l” nem, azok semmi mást nem tesznek, csak beállnak a politikai pártok kampányába, méghozzá feláldozható közkatonának.

 13. I can’t believe how uninformed some people are. This is really just a standard filming technique like aerial shot, flashback, panorama… It’s not that distinctive or exclusive to a certain director. If two commercials were shot underwater, would they be considered copycats? I think the number one threat to the advertising industry is not copycats, but people who use the term “copycat” too loosely.

 14. I tried it with Jasmine rice, and it was delicious, but it needed about 1 1/2 cups more liquid and about 25 more minutes. I found that the chicken was juicy and properly cooked, even with the extra cooking time. It does indeed make excellent lunches to take with to work! I'll definitely be making this recipe again.

 15. I don't know the details Freya. Someone connected to Ford Models told me. I think Carole remained with Ford all her career. She was in her late 50s when she died in California 3 years ago. She was so beautiful. Really sad. 🙁

 16. Je le refais car mon précédent message a disparu : je précise que si je n’ai pas d’avis définitif pour ou contre la PMA pour homosexuelles, je suis contre les mères porteuses pour les homosexuels (et dans tous les cas d’ailleurs), car un enfant n’est pas un objet ou une marchandise.

 17. I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one nowadays..

 18. Tož alespon jeden komentář. Pěkný fotky, mužná stěna, zdatní borci. Mladá generace září, my staří dědci zajíždíme pod macešky. Během posledních tří týdnů moji dva kámoši a bývalí spolulezci z bývalého HO Spoj Brno, Honza Rusnák a Jarek Ventruba.Rorejs je cesta na Drátníku, Fery Pipal a Pete Bořil, 1968 či 1970, už si nepamatuju. Tohleto jsou Rorejsi.C. :-))

 19. I just hope they get the Aboriginal history part right and don’t try to lump all Aboriginal nations in as one group.People don’t seem to realise that each nation had its own language, spirituality, legends etc etc and that many of those groups have lost the wisdom as Elders have died.

 20. we have had many players come here during Kobe’s tenure. D12 is in fact the only significant player who “might” not want to come perhaps due to Kobe. CP3 did not seem to upset for the 1 day he was coming here. In fact he was pretty upset at the veto if I remember. The main issue we have is cap space. Star players do no come for the MLE. As rr stated – it is about money and we do not have any due to our cap situation. We can only change significantly by trading.

 21. we bought our house three years ago for 384,000 we have a second on the house that is 76,000 with a ballon payment could we have the second discharged in bk and keep our home the first is not the problem the second is our house is now worth 250,000

 22. The pattern that’s emerging from Meehan’s conduct is not encouraging.  Using public assets as personal tools is inappropriate.  This is an HR issue, and the city council needs to deal with it.And Wozniak, give us a fucking break.  Nobody else who has a cell phone stolen is going to get 8 officers assigned to the case.  You are either corrupt or retarded, and either way you need to go.

 23. Excellent post Matt, as usual. This really is about morality, not about what’s legal, illegal. It’s morality. Many of our problems we encounter today, and most probably throughout history comes down to morality, basic right and wrong. Killing is wrong, whether it be an unborn child or an adult. Legalizing something that is wrong doesn’t justify doing it, and often in the case of police stopping an injustice, or immoral activities, sex abuse, crime involves shall we say and I hate using cliches but it’s appropriate “getting in bed with the devil” or those tactics you mentioned. Good post!

 24. Hola José Miguel, con la lista me refiero a una base de datos de suscriptores.Esa base de datos son nuestros potenciales clientes, que normalmente se han suscrito a cambio de algún contenido de valor para ellos. Luego usamos esa lista para comunicarnos con ellos, ganar confianza y venderles cosas relacionadas con la temática de la base de datos.Saludos.Félix

 25. I’m which means that grateful to own noticed this unique site page. Everyone very nearly expressed myself only just the things That i opted that will enjoy that will together with then some. Beautiful publishing together with take care once meant for performing the hardly any toll!

 26. Johnny Walke:Somos apenas un accidente en el largo devenir del universo.¿por qué o en función de qué tendría que molestarse el universo en nuestra situación?Al universo le tiene en el más absoluto sincuidado si existimos o no. Y todo indica que nos vamos a extinguir como especie…a menos que.Pero todo apunta a que no. El egoísmo, el individualismo.Ni dope.

 27. Don't sweat the mean comments. For every one hater there are hundreds of people who love you, your blog, your sense of humour and your sense of style. You are doing an amazing job with your blog and I think you've handled the "hater" with poise and grace that not many of us have. Keep smiling :)(not all anonymous are "haters" – some of us who are technologically challenged just don't know how to comment any other way)

 28. What a darling tag book – and I love the idea behind it! Idon’t think Dads every hear I love you enough or why we love them!I signed up for your emails because I looked thru your blog and sawso many wonderful things! I love those picture frame collages youdid! Absolutely stunning! I am always findings papers I want towallpaper my house with – this is an idea I can really run with!Thanks for the wonderful inspiration!

 29. at 11:22 p.m. First, it is the "choir" that has been non-responsive to addressing the issues with Obama. Thus they need preaching to. We need to get them doing something about Obama's crimes.Second, donate yourself or get others to donate to ProtectOurLiberty.org the necessary 5 figure cost for such an ad in the Wash Post and I'll do it.Here is the link to the donation page:CDR Kerchner (Ret)

 30. Hola Vicky, quería decir que estoy de acuerdo contigo. No soy fan de Harry Potter, pero me han gustado las películas sin haber leído ningún libro. Fui muy fan de El Señor de los Anillos y recuerdo que me frustraban las películas porque a veces les faltaban cosas importantes. Sin embargo, la última película de la saga logra atar todos los cabos sueltos, entonces mi mensaje para los fans de H.P. es que no pierdan la ilusión, es probable que la cosa mejore para las dos últimas películas.

 31. P’tite question, en passant :Est-ce que les Grues forment toujours un angle approximatif de 45 degrés lorsqu’elles volent ensemble ? Sinon, est-ce que cela varie a priori en fonction du nombre de grues dans la formation, du sens du vent, de leur état de fatigue, du simple hasard… ou du nombre de bières ingurgitées par l’ornitho qui les observe ?

 32. Én akkor jöttem rá, hogy a tésztával jól lehet lakni, amikor elkezdtem szétválasztani. Korábban a húsos-zöldséges tészta után rövid idő után éhes lettem, most a "sima" zöldséges után gond nélkül kibírom a következő étkezésig. Ki érti ezt? Én nem, de tökmindegy, mert működik. :)))

 33. Gratulálok a nyertesnek! Nekem a róka koma volt a kedvencem, de nagyon tetszett még a tollas nyaklánc, a táska és a dobozok is!Egyébként (ha online versenyt szerveztem volna ever) én sem engedtem volna teret a facebook szavazósdinak, így tiszta sor a verseny:)

 34. Ð’ командной строке, запущенной с правами администратора, для каждого адреса из списка команду по шаблону:route -p add IP mask NETMASK 127.0.0.1Где IP — IP-адрес, например 62.105.140.210; NETMASK — маска в десятичной записи, например 255.255.255.255Маски в списке указаны с помощью префикса, поэтому их предварительно нужно преобразовать в десятичный вид по следующему правилу:/32 — 255.255.255.255/30 — 255.255.255.252/29 — 255.255.255.248/28 — 255.255.255.240/27 — 255.255.255.224/26 — 255.255.255.192/25 — 255.255.255.128/24 — 255.255.255.0/23 — 255.255.254.0/22 — 255.255.252.0/21 — 255.255.248.0/20 — 255.255.240.0Т.е. для первого адреса получим: route -p add 62.105.140.210 mask 255.255.255.255 127.0.0.1P.S. Список адресов я собирал в 2009 году, Ñ‚.е. насколько актуален сейчас этот список я не могу сказать.

 35. very wonderful description of exactly what happened to me-ON FEBRUARY 4TH….(might be helpful to issue these a few days ahead of time?especially a lunation? sounds so crazy it just might work?) highly accurate tho’. (of a very ironic fiasco, a new wordI just learned..)Thank you? Guru, I do put out the lunations ahead of time, in the newsletter (though sometimes not all that far ahead). As to the rest, you’ll have to take up the issue of timing with the Universe–I don’t control the stars, I just read ‘em

 36. Hello, My name is Richard Hewett and i am currently in my final year of university studying 3D animation.One of our many briefs involves us looking for and going into a well known company and making a presentation on them.It would involve only a small amount of your time, roughly 45 minutes for questions mainly. My presentation is on 20th November, so it would need to be before that date. I would be keen to attend any day, accept Fridays. Here is my contact information, if you have the time available.Mobile Number: 07570115556Landline: 01494 773329Email: Thank you for your time, Richard

 37. AFAIK only 0000 or 0001 has to have this magical FeatureTestControl value. Not both afaik. No, dont delete folder, this is where AMD/Intel Settings reside. You could delete it of course, but dont forget to make a copy of key so you can easily import it back.Maybe it will solve the issues you are having. Keep us posted.

 38. ALL of it is because of my videos about John McCain and our Corrupt and Evil Government. It all started right after I posted them. No kidding. And, since I posted them, my local Rep., John Doolittle, did the same as McCain and sent GESTAPO GOONS to my home…

 39. Quiere que sus súbditos pensemos que le echó huevos al asunto, pero donde no hay no se puede sacar. Tiene suerte porque la mayoría de los mass-media son sus palmeros y bailan al ritmo que a él le gusta.A mi su actitud me trajo a la memoria aquella famosa entrevista de Hendaya en los años 1940. Es que los españoles somos la h… no hay quien se atreva a tosernos.Bicos

 40. I love that suggestion, Steve. And Jim, as soon as I saw the title for THWE GIANT the first time, I knew I had to buy it for my nephew (and read it myself before gibing it to him).Reviews can be hard, but in the end, they are only one person's opinion, and not every book is going to resonate with every reader. I guess that kind of exposure is the price we must pay for having one of the best jobs in the world.

 41. Unfortunately, in the civilised world (outside eastern Europe), being accused of finding Chinese women attractive isn’t an insult nor is it humiliation.Replace this localised “Frank” conspiracy to rule Amerika.org with a “Jew” conspiracy to rule the actual America, and you have the basic outline of Highduke’s worldview.You’re constantly misinterpreting reality, which is the closest thing to blasphemy here.You’re also a pretty big racist.

 42. There are lots of options available to customers wanting debt control. As your late bills collect and fall behind the settlements company barters a deal to settle your balances, customarily for 1/2 what you owe. If you're in a pretty serious financial standpoint, debt settlement is undeniably better on your credit history than making a bankruptcy application.

 43. There is a limit to what free men will endure. As the price gets higher, there will come a time when nothing will be paid except in hard currency – very hard and fast speeding currency. So let us continue with what we can do – convince our fellow free men and women that its time to stop paying.The sad thing is that Muslims and Islam, do not realize what a dangerous game they are playing.

 44. an income generated by their love of…writing.there are no doubt also quite a few writers who write not out of love for the profession but because they have the skill and operating a writing service can pay quite well. there’s absolutely nothing wrong with that as there…

 45. “Vai tu, collega. Io resterò e diventerò un eroe nazionale della Repubblica Popolare Cinese. Sarà un grande onore per me e per il partito, e comunque dopo di me manderanno molti altri.”L’italiano sorride, gli dà una pacca sulla spalla e risponde: “Non preoccuparti, amico cinese. Il nostro grande osservatore e premio Pulitzer ha infilato il portello che dà all’esterno.”

 46. In America, we have legislators that don’t believe in climate change, and they are trying to delist the EPA, wildlife and other environmental programs. I sign petitions against this all the time. Thank you for all you are doing. keep perservering!

 47. Ladies…Do you think a single woman who has had an affair with a married man be…?Do you think a single woman who has had an affair with a married man before be faithful to her spouse when she gets married? And what does this say about her as a person? Can she be trusted? Does it mean that she is an uncaring person that doesnt mind destroying a marriage and possibly a family?I just want to see what your thoughts are on this…. Im not picking on women here im just wanting to hear it from a womans prospective….

 48. That is a beautiful, "manly" card. Only after I had read that it didn't have any flowers I noticed that fact:-) so that is the answer-not flowers make a card look gorgeous but a talented creator.! I think you can take nothing and make a piece of art from it!

 49. oh dear. that whole post was strange. and sometimes comments get interpreted the wrong way….so if a comment you read, you don't really like, don't take it too personally!! the person may have actually meant it in a whole different way. i love your style, my favorite piece so far has got to be that amazing leather jacket that you unzip to a vest.

 50. field and I thought that was a bit of an odd marketing move! LOL But I read it a couple more times and realized you were telling us it'd be silly not to take advantage of them, which is absolutely correct. Plus, if you don't I totally agree with taking 30 minutes a day to just comment. It will help out SO much! Valuable comments are far more important than anything. Great article!

 51. I totally agree a huge decision tree isn’t a great model for effective visualization. Having used Blaze and other decision tree tools, once a tree is larger than 2 x 2 page, business users have a really hard time understanding the bigger picture. A tree with thousands of nodes will be difficult for programmers to understand, let alone business users or business analysts. I do think there’s room for better visualization, but a huge decision tree definitely isn’t it from first hand experience.

 52. tanidik bir bisey var bu fotolarda, evet evet hatirladim… o kosesi gorunen pecete ve masa ortusu takimindan bende de var… annemin zamaninda aldigi ceyiz grubundan… ama dolapta bi hurcun diplerinde biyerlerde… biraz daha alici gozuyle bakmaliyim galiba o hurca, burda gorunce hosuma gitti valla ne yalan soyliym… sevgiler, opucukler…

 53. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I give credit and sources back to your site? My weblog is inside the really very same niche as yours and my visitors would genuinely benefit from plenty of the info you provide here. Please let me know if this okay with you. Thank you!

 54. 47b142ona 26c6b8219cGreat – I should definitely pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..22

 55. I’m with Hugh. If you want to shill dystopia, pic a different title for your gallery page here. No offense meant, but you may as well have titled this “World Cup images” because some of them contain people with circles.Truly – you’ve captured most of what the public dislikes about Transhuminism. Propagating these memes as H+ is a bullet in the foot of human progress.

 56. I’d never vote for the BNP but…ask yourself 2 questions -What would UK be like 10 years after the BNP took power ?Answer – bad but not really sure how badWhat would UK be like 10 years after the Muslims took power ?Answer – hell on earth If our politicians don’t get their fingers out , maybe a lot of people will start to ask themselves these 2 questions

 57. Константин ташкентский :Между 7 этажным и 9 этажным зданиями вверх в горку. Метров 100 — 150. Это как раз Кары Ниязова (бывшая Учительская). А там его видно.

 58. ” I have seen his BC and he is a NBC”. Well now I am baout to prove that woman lie to America with the same document that she claims he was a NBC with. If you want to help CAren and myself pay for this, please click on the blue button above that says “Request a Password”. You will be given a password if you donate at least $100.00 and your name will be included in those that help to get this document. Tongiht at 8:00 PM Central, Be listeningState Texas

 59. …prosperita USA se realizuje válkou…A teď jeÅ¡tÄ› Tribune napiÅ¡te, jak dáváte mezi USA a “zlo” a rovnítko a pak to, že svÄ›t nevidíte černobíle…(pro vaÅ¡i informaci – válkou se “realizuje” maximálnÄ› tak obrovský deficit, nikdy ne prosperita)

 60. This is one really fine post, Kat. I so identify with your struggles. Brave, to lay out your fears, but what other way is there? If we don;t face our fears and move through them, we risk never reaching out, reaching for the new and exciting, challenging ourselves, and growing. Those growing pains — sometimes they hurt so good!

 61. Can’t argue with the numbers (although 14th MSA includes Sarasota/Bradenton, which we know the Rays count as a market. Numbers and stats can be deceiving, though, kind of like batting average Ask the naysayers who said the International Mall could never survive here or those who don’t realize the St. Pete Times Forum is the #3 producing arena in North America for concert (i.e. entertainment) revenue. Why? There’s plenty of disposable income and those venues are modern, centrally located and wonderfully accessible to the entire population.

 62. Unless you are really going to make a srceah through ethnic neighborhoods, the easiest correct answer is Border Cafe across from the Burlington Mall on Middlesex Turnpike. Authentic taste, fresh-ingredient made to order entrees, great appetizers and a lively crowd make that my choice.Masa Southwest Bar in Burlington and Ixtapa in Lexington are also rated highly by Mexicans I have eaten with at those two.

 63. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a variety of websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!

 64. With Replica Boss Watchesthe whole thing which appears to be building throughout this material, all your opinions are generally quite exciting. Nevertheless, I beg your pardon, even so can not subscribe to your whole theory, all be it exciting none the less. It would seem to everyone that a opinions are not completely justified and actually you are yourself not thoroughly convinced of your assertion. In any event Used to take pleasure in reading through it.

 65. to go to their legal department…I am now in the process of suing Meda Pharmaceuticals for personal injury and nearly causing the death of my daughter….remember that name of the drug….ASTELIN…I was told by one of the contacts at the drug company they had SEVERAL cases like this…..do NOT trust this company with your health or the health of your family members….if you want more testimonial you can reach me by calling me on my cell phone….214-417-5932…….my name is Ed Stack in Plano TX and I intend to put this drug company out of business…….

 66. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on various websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any kind of help would be greatly appreciated!

 67. Matthew,The case is still open i can either agree to the district attorneys ruling or reject it either way it has to pass by the court.Also i have a picture of right before i was stopped showing both police cars stopped and in the middle a civilian’s car but non of the officers where out of their car’s.The question is, is it worth commuting back and forth from Montreal to Elizabethtown and at the end what will it coast me if i lose?

 68. Iˇve been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Reading this info So iˇm happy to express that I have an incredibly excellent uncanny feeling I found out exactly what I needed. I most unquestionably will make certain to donˇt fail to remember this web site and give it a glance regularly.

 69. Although it will sell well I think we are seeing Apple’s slow demise.Not saying that they will disappear into obscurity, but they are just rehashing old ideas.Now if all the competitors were not so hell bent on trying to emulate Apple, they could get the jump on them in terms of new and exciting ideas and products.

 70. scrive:Finalmente sei tornata! Rientrando qui non mi ci raccapezzavo più: è bellissima la nuova veste grafica, complimenti!Partecipo assolutamente al giveaway, li voglio troppo quegli stampini Follower lo sono già, basta solo un commento? Tutto qui? Beh, allora non mi resta che aspettare e incrociare le ali Grazie!Robin

 71. For what it’s worth, LO, I’m not convinced a FTTP nationwide network is worth the money either (you may remember I got belted from pillar to post for suggesting so). But if we are to have FTTP, it makes a hell of a lot more sense to do it this way rather than by having NBNCo and its army of retailers slugging it out with Telstra in the marketplace.

 72. toptenbound, a non-contact period means just that–no contact. If true, it is a violation.Now I’ll grant you that I’m sure Gonzo isn’t the only D-I coach who has done something like this. But the difference is, no other D-1 coach has made as many enemies as he has. Tick off everyone in the Western world and it eventually comes back to bite you. But Bobby refuses to play nice with others, and it’s hurting him big-time at this point.

 73. Se tivesse escrito "Rosa-Choque", o que aliás me ocorreu, todos compreenderiam, mas acho que ainda assim o mais importante são as idiossincrasias. E neste caso quem trabalhou no DCIAP sabe muito bem que a relação institucional entre este jic e o actual não são a mesma coisa.Agora se o tal "choque" tem a ver com o caso, isso não saberei dizer. E por isso não digo. Mas aponto.

 74. tracey · Hi Selma – I’d love to see the play … the movie was amazing! I’ve only recently come around to the talents of Vivien Leigh and Marlon Brando … such incredible performers that they are! Haha, you’re so right about the fun to be had in screaming ‘Stella, Stella’ into the street … You are hilarious!!

 75. Thanks, Kat.1. There are Pauls in Belgium, Spain, Great Britain, and Holland. There are also outlets in the Middle East and China.2. I think it was upside down to hide a rather imperfect and broken top surface.3. Mmmmmmm.. Melted chocolate.4. Didn’t notice two-tiered pricing. Certainly wasn’t listed that way on price signs. Can’t say for sure.

 76. Another downside of this is that government officials and others may be reluctant to use email, or takes notes in meetings, or commit discussions to minutes or tape or video recording in order to avoid subpoenas for these communications. The out party has always gone after the in party with subpoenas, congressional hearings and the like. This has probably made frank and open dicusssions more problematic.Future historians may have more difficulty in studying and explaining what is happening today due to abbreviated documentation.

 77. Dear Mr. Mead: I enjoy your blog. Thank you. Could you please write an article about why the world does not give the Kurdish people their own state? I know the obvious issues, such as Turkey opposing it. But why shouldn’t the Kurds have their own state in northern Syria and part of Iraq? Why is so much of the world united around a Palestinian state but silent as to a Kurdish one? Thanks!

 78. …In the TV series, 'The Tudors', the role of Catherine of Aragon was played by Maria Doyle Kennedy (yes she speaks fluent Irish).The actress has very dark features.Interestingly enough the real Catalina de Aragon, daughter of Ferdinand y Isabella was very light featured.The world is very confusing.11/26/12 5:09 PM"Not at all. Spain was Celtic before the Romans conquered it. The original inhabitants of Ireland and Britain came from Spain. We are genetically indistinguishable and look like co-ethnics.Also…Ramos is setting my gaydar off something terrible. Either that boy is a flamer or I'm an englishman.

 79. This is really weird! I would have never known the palettes are similar. Good thing i do because the UD doesn’t seem worth that much. Plus, I was even thinking of getting the Coastal Scents Neutrals palette anyway. But i might try this NYX palette too. Check out my YouTube channel and Blog! <3.-= Alyssa's last blog post… =-.

 80. A lot of thanks for your whole hard work on this website. Betty really loves going through investigations and it’s obvious why. We hear all of the powerful medium you convey practical suggestions through this website and therefore improve participation from the others about this concept while our princess is always understanding a great deal. Take advantage of the remaining portion of the year. You’re conducting a remarkable job.

 81. Off course subscribing to the rss feed will get you some of my updates but it does not get you everything.I have other terrific blogs and a fantastic newsletter, PLUS I reserve a lot of things just for my subscribers.To make sure you don’t miss out you should subscribe to my FREE newsletter.There should be a sign up box in the sidebar ———->

 82. Je pense qu’il y a toujours possibilité de baiser en étant célibataire sans nécessairement avoir de one night. Le sexe est beaucoup plus agréable quand tu connais les préférences de ton ou ta partenaire, donc je ne vois pas ce qu’il y a d’intéressant dans les one night et pourquoi c’est rendu si populaire pour les célibataires.

 83. Akurat nasza bananowa ma jeszcze bardzo daleko do szczytów, amerykanie czy Niemcy w przyszÅ‚ym roku mogÄ… ustanowić nowe szczyty, wartość pieniÄ…dza dodrukowanego -żadna, a przedsiÄ™biorstwa i spółki to aktywa, dobrze o tym wiedzÄ… „Goldmany i Morgany”Akurat akcje zakupiÅ‚em gdzie tutaj wszyscy zapowiadali „grunwaldy” i „krachy”. Niestety za mocno na KGH podciÄ…gnÄ…Å‚em SL i w tamtym tygodniu odpaliÅ‚y i zyskaÅ‚em (z lewarem) tylko 55%.

 84. Hi, thanks a lot for this extensive guide.I’ve at last switched from Firefox to Chrome on my PC to benefit from the Autoremote plugin. It works fine except I don’t have access to the Autoremote context menu when I select something in the url bar (it works only elsewhere on the page), which would be a great improvement (eg. type anything in there to send it to my phone’s clipboard). I’m new to Chrome so I may be missing something obvious, I’ve tried googling my problem but to no avail… Can you help me out ?

 85. Esta historia es muuuui similar a la mia y de mi novio..el se llama hector y yo fabiana..somos adolecentes..el vive a una cuadra de mi casa..lo conoci porke iba a ver a una amiga(su hermana) y comenzamos a hablar para ser amigos..luego nos comenzamos a enamorar..y es muy vago el pero me encanta♥

 86. みなさんが本当に親身になって相談に乗ってくれていることが本当にうれしくて癒されています(;_;)やはり昨日は帰ってきませんでした。予想していたこととはいえ、また振り出しにもどったような、長引くことになりそうな不安があります。一番上の子が小学校へあがったばかりや二番目の子の体調を崩している事など子供達の心配が大変な時期だけにへこたれそうですが、みなさんのアドバイスを真剣に考えてみようと思います。手紙やメール…いいですね!話だと変なほうにそれたり、逃げられたりだSomeone in my Myspace group shared this site with us so I came to check it out. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Fantastic blog and terrific style and design.

 87. BTW, sorry to change the subject a little, but this is somewhat related.In the past, Peter has written about the plight of African-American women in the US who are unable to find AA husbands. In the African-American case the sex ratio is reversed.I just stumbled upon this YouTube video which explores the subject in detail. This was on ABC, on 20/20 a few weeks ago.Link: Pretty interesting. Maybe a topic for future posts.

 88. Jaqueline comentou em 6 de janeiro de 2011 às 11:22. Julia, desejo a vocês aí do blog que nos dão dicas para ficarmos bonitas o ano todo… um FELIZ 2011 cheio de muita saúde, paz, amores, cores, flores, criatividade, dindin e sucesso!E gostaria que você nos insinasse a fazer o cabelo com torcidinhos na frente não sei como fazê-los e muito menos como prendê-los.Obrigada!Bjin!

 89. As we’ve discussed previously, there’s also the shared foxhole effect with varying levels of stressful or distasteful situations like: dmv queues, airline delays, getting caught in a freak thunderstorm, hostage situations, etc. These are esp powerful for crossing tribal lines that wouldn’t otherwise be crossed.

 90. Whoa, that is an incredible cover.I hope it's not too lame to say that a cover that grabbed me is the book I edited: IraqiGirl: Diary of a Teenage Girl in Iraq.We had a different cover originally that I liked fine, but the one we ended up with in the end is SO much better.

 91. I simply wanted to appreciate you again. I do not know the things that I could possibly have sorted out in the absence of those solutions documented by you relating to that field. This has been a very distressing situation in my opinion, but witnessing the very professional way you resolved it took me to leap for fulfillment. I’m thankful for this assistance as well as pray you comprehend what an amazing job you are always carrying out training people by way of your webpage. I know that you’ve never met all of us.

 92. uh uh uh…. hvornÃ¥r skal man komme??? 😉 NÃ¥, det er ikke for STORE piger?!? Ser ellers voldsomt indbydende ud – og som du selv siger, man bliver ALDRIG for stor til skattejagt og deslige 😉 Fnis fnis…Og psst – kan se jeg ikke er den eneste med en svaghed for PERLEMORSknapper i alle farver 😉 Mon ikke mine viser sig frem pÃ¥ min blog én dag… Keep an eye!Hav en FANTASTISK FESTLIG FREDAG..